top article

Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά, σίγουρα ένας από αυτούς είναι και περισσότερος χρόνος για σένα. Αυτό σημαίνει, χρόνος για να ζήσεις νέες εμπειρίες, για να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα και για να κάνεις τελικά όλα όσα σε ευχαριστούν. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2020 κάνουμε την αρχή με φαγητό στο νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά και του Κώστα Πισσιώτη, βλέπουμε Jumanji για ένα flash back στα παιδικά μας χρόνια και κλείνουμε εισιτήρια για τις τελευταίες παραστάσεις της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης, το Δείπνο. 

Διάβασε επίσης: 30 ιδέες για τους στόχους του 2020

Φαγητό

Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο: Καλωσορίζοντας το 2020!

PROVELEGGIOΣ * νέα άφιξη

Ο "PROVELEGGIOΣ" ξεφεύγει από τα στεγανά του κλασικού εστιατορίου και αναδεικνύεται σε ένα εργαστήριο πειραματισμών, όπου οι καλεσμένοι γίνονται μάρτυρες των όσων διαδραματίζονται στην κουζίνα, σε ένα σύμπαν που δεν οριοθετείτε. Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Κώστας Πισσιώτης, ο αρχιτέκτονας Μάνος Μπαμπούνης και η ομάδα του Nolan θέλουν να κάνουν στο νέο τους χώρο ό,τι ακριβώς και ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το κτίριο που τον στεγάζει, ο οποίος δεν έχτιζε απλώς σπίτια αλλά σκεφτόταν πάνω στον τόπο. Έτσι και ο "PROVELEGGIOΣ" δεν θέλει μόνο να φτιάχνει φαγητό, θέλει να σκέφτεται πάνω σε αυτό. Να δοκιμάζει, να πειραματίζεται, να ψάχνει πρώτες ύλες, να επανεφεύρει διαρκώς τον εαυτό του και το μενού του, να επιχειρεί καθημερινά να καταλήξει στη χαρτογράφηση του DNA της ομάδας του και να τροφοδοτεί με γνώσεις και τεχνικές το σύμπαν που φιλοδοξεί να φτιάξει -να γίνει η μήτρα του. 

Αν έπρεπε να παραλληλίσει κάποιος την μαγειρική ιδέα πίσω από τον "PROVELEGGIOΣ" με ένα καλλιτεχνικό ρεύμα θα έπρεπε να στραφεί στο Bauhaus. Απλότητα, λειτουργικότητα, απόρριψη κάθε διακοσμητικού στοιχείου γιατί τα ίδια τα υλικά εμπεριέχουν ένα είδος φυσικής και εγγενούς αξίας. Αυτό ακριβώς πρέσβευε και ο Αριστομένης Προβελέγγιος που σχεδίασε το ιστορικό κτίριο. Με αυτό έρχεται σε διάλογο ο εικαστικός Παύλος Τσάκωνας, ο άνθρωπος πίσω από τοιχογραφίες στον δημόσιο χώρο όπως το Τwo Hands στην Πειραιώς, που ανέλαβε να φιλοτεχνήσει την πρόσοψη μας και πέρασε 3 εβδομάδες σκαρφαλωμένος στις σκαλωσιές "υφαίνοντας" τη ζωγραφικά.

Info: Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός, Τηλ.: 2105234749. Ωράριο: Καθημερινά εκτός Κυριακής, μετά τις 7 το απόγευμα. 

Θέατρο

δείπνο

Δείπνο * τελευταίες παραστάσεις

Το ψυχολογικό θρίλερ του Χέρμαν "Δείπνο" ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, με τους εξαιρετικούς πρωταγωνιστές: Στέλιο Μάινα, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Ευαγγελία Συριοπούλου και Γιώργο Κοτανίδη. 

Δύο παντρεμένα ζευγάρια συναντιούνται για δείπνο σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο. Οι δύο άντρες είναι αδέρφια. Ο ένας, επιτυχημένος πολιτικός, φαβορί για την πρωθυπουργία της χώρας, και ο άλλος, καθηγητής Ιστορίας. Καθώς η ιεροτελεστία του δείπνου προχωρά, η ένταση κορυφώνεται επικίνδυνα, εν αναμονή του "κυρίως πιάτου", που δεν είναι άλλο, από το σκοτεινό μυστικό που συνδέει τα δύο ζευγάρια, και αφορά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν διαπράξει τα παιδιά τους. Ο χρόνος κυλά, τα περίτεχνα πιάτα καταφθάνουν και τα μαχαίρια ακονίζονται. Η πολιτισμένη και αψεγάδιαστη βιτρίνα της σύγχρονης, ευτυχισμένης,αστικής οικογένειας, ραγίζει ανεπανόρθωτα, και τα χειρότερα ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια. Η υψηλή γαστρονομική εμπειρία, μετατρέπεται σε ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης, και βάζει σε σκληρή δοκιμασία τα όρια και τις αντοχές τους. Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει κάποιος άραγε για να προστατεύσει τα παιδιά του;

Info: Ευμολπιδών 45, Αθήνα, Τηλ.: 210 3464380

Cinema

Jumanji: Η επόμενη πίστα (Jumanji: The Next Level)

Οι τέσσερις έφηβοι που επιβίωσαν από τις δοκιμασίες της προηγούμενης ταινίας επιστρέφουν σπίτι τους για τα Χριστούγεννα. Είναι πια φοιτητές και προσπαθούν να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους. Όταν ο Spencer επιστρέφει στο παιχνίδι, η Martha,  o Fridge και η Bethany πρέπει να ανασυνταχθούν και να ξαναμπούν στον κόσμο του Jumanji  για να τον σώσουν με κάθε κόστος. Το παιχνίδι όμως έχει πια χαλάσει. Ό,τι ήξεραν για το Jumanji δεν ισχύει πια, καθώς ανακαλύπτουν καινούριες περιοχές πέρα από τη ζούγκλα. Είναι αχανές, πιο επικίνδυνο και γεμάτο παγίδες και ο μόνος τρόπος να βγουν ζωντανοί είναι να στηριχτούν στις δυνάμεις τους, για να επιβιώσουν από τις αλλαγές του παιχνιδιού και να σώσουν τον Spencer.

Όμως το παιχνίδι έχει αλλάξει. Γιατί μπορεί να επιστρέφουν οι Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black και Karen Gillan μαζί με τους εφηβικού χαρακτήρες που υποδύονται οι Ser’Darius Blain, Alex Wolff, Madison Iseman και Morgan Turner, αλλά τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Με τις προσθήκες των Danny DeVito, Awkwafina και Danny Glover, τα άβαταρ αλλάζουν ρόλους με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα και φόντο πρωτόγνωρες, επικίνδυνες περιοχές του παιχνιδιού.

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Ιούλιος 2018

>