top article

Μια συνηθισμένη μέρα, θα έκανες μία βόλτα στο κέντρο και θα έμπαινες στο αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο. Θα έφευγες όλο χαρά, κρατώντας χαμογελαστή το καινούριο σου βιβλίο και θα ανυπομονούσες να το διαβάσεις. Σήμερα, όμως μπορείς να το ξανακάνεις. Το αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο ανοίγει ξανά έτοιμο να σε υποδεχτεί και εσύ έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις ξανά νέα και ενδιαφέροντα βιβλία.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 αγαπημένες προτάσεις γιατί τα βιβλία θα είναι πάντα η καλύτερη συντροφιά.

Μωβ Σκίουρος

Τα βιβλιοπωλεία ανοίγουν ξανά: 4 αγαπημένες προτάσεις

Ο χρόνος είναι σχετικός σε αυτό το βιβλιοπωλείο, που έχει παράλληλα και τις δικές του εκδόσεις. Ο ιδιοκτήτης του Μωβ Σκίουρου έχει πάντα τις πιο περίεργες και ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων και μοιάζει σαν να διαβάζει το μυαλό κάθε αναποφάσιστου επισκέπτη. Αυτό το διάστημα, ο Μωβ Σκίουρος συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στους βιβλιοφάγους φίλους του, εξυπηρετώντας τους με τηλεφωνικές παραγγελίες αλλά και online.

ΔΩΜΑ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ, 10/03/2020 Ζαν-Πωλ Ντυμπουά ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ Μετάφραση: Μαρία Γαβαλά Πίνακας εξωφύλλου: Γιώργος Μακρής ΒΡΑΒΕΙΟ GONCOURT 2019 ----------------------------- Είναι δυο χρόνια τώρα που ο Πωλ Χάνσεν εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Μοντρεάλ. Μοιράζεται ένα κελί με τον Πατρίκ Ορτόν, έναν άνδρα που μετράει για ενάμισης, θηρίο έτοιμο να χιμήξει και ν’ ανοίξει στα δύο όποιον δεν συμμερίζεται την αγάπη του για τις Harley Davidson. Στη φυλακή ο Πωλ έχει χρόνο να αναλογιστεί τη ζωή του. Από τα παιδικά του χρόνια στην Τουλούζη, με την επαναστάτρια μητέρα του και τον πρωτοποριακό της κινηματογράφο, μέχρι τη χερσό­νησο του Σκάγκεν στη Δανία, πατρίδα του πάστορα πατέρα του. Κι από τα ορυχεία του Θέτφορντ Μάινς, μιας πόλης θαμμένης κάτω απ’ τη σκόνη του αμίαντου, μέχρι το κτήριο Excelsior στο Μοντρεάλ, όπου ο Πωλ εργάζεται ως επιστάτης, κηπουρός, άνθρωπος για όλες τις δουλειές, μα κι όπου γίνεται ο παρηγορητής των ψυχών και ο συμπαραστάτης των ανήμπορων. Όταν δεν συντρέχει τους ένοικους του κτηρίου του, ο Πωλ πετάει στους αιθέρες επιβιβασμένος στο υδροπλάνο της Γουινόνα, της Ινδιάνας γυναίκας του, πάνω απ’ τα αχανή τοπία του Καναδά. Μέχρι που μια μέρα ένας νέος διαχειριστής αναλαμβάνει καθή­κοντα στο κτήριο. Κι όλα παίρνουν την κάτω βόλτα. Ιστορία μιας ζωής ταγμένης στην αγάπη, την πραότητα και τη φροντίδα, το "Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο" διαποτίζεται από ένα πνεύμα ανοχής και κατανόησης για τις αδυναμίες των ανθρώπων, για τους άπειρους τρόπους με τους οποίους αυτοί μπορούν να χαραμίσουν τη ζωή τους αλλά κι από ένα βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης έτοιμο να εξεγερθεί ενάντια στην απανθρωπιά. #ΔΩΜΑ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΔΩΜΑ (@domabooks) στις

 

Από το 2017, Το ΔΩΜΑ "απευθύνεται σε μια γενιά που γυρεύει στο διάβασμα, στα κείμενα και στις λέξεις εφόδια για να συντάξει τη ζωή της και να ευδαιμονήσει". Στα ράφια του - αλλά και online - θα βρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων φιλοσοφίας, ιστορίας και λογοτεχνίας.

Λεξικοπωλείο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Lexikopoleio (@lexikopoleio) στις

 

Tο πρώτο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε λεξικά έχει να επιδείξει μια μεγάλη γκάμα σε βιβλία κλασικών και αγαπημένων συγγραφέων αλλά και νέες ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες. Παρόλο που κάθε επίσκεψη στο Λεξικοπωλείο είναι μία αφορμή για να διευρύνεις τις γνώσεις σου και να προσθέσεις ακόμα περισσότερα βιβλία στη λίστα σου, το e-shop αποτελεί τη λύση των ημερών.

Μικρό Καράβι

 

Οι λέξεις ταξιδεύουν και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά το Μικρό Καράβι. Αυτό το βιβλιοπωλείο από τα Χανιά έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία μεγάλη κοινότητα βιβλιόφιλων στο Facebook, προσφέροντας καθημερινά έμπνευση με αποσπάσματα από βιβλία, ποιήματα και αποφθέγματα σπουδαίων γραφιάδων.

Ιούλιος 2018

>