Fall/Winter trends
Ο Αύγουστος του 2021 θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας ως ο μήνας στον οποίο σημειώθηκε η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή από πυρκαγιά στη χώρα μας. Μιλώντας με στοιχεία, οι φωτιές που μαίνονται για ένατη ημέρα στην Εύβοια έχουν κατακάψει 507.950 στρέμματα γης στη Βόρεια Εύβοια σύμφωνα με τη δορυφορική απεικόνιση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αυτός ο αριθμός υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000. Και δεν ήταν μόνο οι φωτιές στην Εύβοια, προηγήθηκε η Αττική, και ακολούθησαν πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Ηλεία, η Λακωνία, η Φωκίδα, η Αρκαδία, τα Γρεβενά.
Τα πύρινα μέτωπα κατέστρεψαν δασικές εκτάσεις και παρθένα δάση, καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης, σπίτια και αυτοκίνητα και άφησαν θύματα: ζώα οικόσιτα, παραγωγικά και τους δάσους για τα οποία η ύστατη ελπίδα δεν ήρθε ποτέ.
Οι πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 άφησαν πίσω τους πολλές θλιβερές εικόνες, εικόνες που καταγράφουν την απέραντη καταστροφή, τον ανθρώπινο σπαραγμό, τις αγωνιώδεις προσπάθειες. Παράλληλα, κατέγραψαν την αλληλεγγύη, τη ελπίδα, την προσφορά, την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε "όταν έχουμε ο ένας τον άλλο".
Εικόνες που μοιράστηκαν στα social media κι έγιναν viral, έφτασαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και θα παραμείνουν στο διηνεκές ως η υπενθύμιση ότι η προστασία και ο σεβασμός στη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας, η προστασία του περιβάλλοντος, θα πρέπει να είναι η πρώτη μας προταιρότητα. Στο εξής και για πάντα.
Δες τις φωτογραφίες στο harpersbazaar.gr
Φωτο: iStock
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr