top article

Πόση ώρα σου παίρνει να επιλέξεις το φαγητό σου από το μενού εστιατορίου, να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο μπλούζες και να αποφασίσεις ποια ταινία να δεις; Προφανώς και η επιλογή του αυτοκινήτου αποτελεί μια σημαντικότερη υπόθεση (και δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης), αν λάβουμε ως δεδομένο ότι και για τα παραπάνω χρειάζεσαι χρόνο. Προσωπικά, όταν χρειάστηκε να αποφασίσω ποιο θα είναι το νέο μου αυτοκίνητο, μπορώ να πω πως ήταν η πιο γρήγορη επιλογή που έκανα ποτέ. Το ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge ήταν μονόδρομος. 

Εκείνο που μίλησε στην καρδιά μου και στα "πιστεύω" μου ήταν το γεγονός πως επρόκειτο για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει πως οι μετακινήσεις μου δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, από τη στιγμή που η Volvo έχει συνδέσει το όνομά της, πέρα από την ασφάλεια, και με τη βιωσιμότητα. Περιττό να μιλήσουμε για την ασφάλεια που νιώθει κάποιος, έχοντας αγοράσει ένα αυτοκίνητο Volvo, αφού η εταιρεία είναι συνώνυμη της αξιοπιστίας. Δεν το λέω εγώ, αλλά τα δεδομένα. 

Volvo XC40 Recharge | Γιατί αποτελεί την επιλογή - μονόδρομο για κάθε γυναίκα

Παράλληλα, το πολυτελές εσωτερικό με την πρωτότυπη σχεδίαση καταλαβαίνεις πως δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες, αφού η καλαισθησία του χώρου είναι κάτι που προσέχεις με το που μπεις στην καμπίνα. Επιστρέφοντας ξανά στη συζήτηση της βιωσιμότητας, η πολυτέλεια παντρεύεται με την eco-friendly λογική, αφού στο εσωτερικο του XC40 Recharge, δεν έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα, ενώ οι μοκέτες είναι μερικώς ανακυκλωμένες.

volvo

Αν είσαι κι εσύ πολυάσχολη όσο εγώ, έχοντας να προγραμματίσεις αρκετά μέσα στη μέρα και κάνοντας συχνές στάσεις στην πόλη, η καινοτόμα κατακόρυφη οθόνη στο κέντρο της κονσόλας θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη, με πρόσβαση σε χειριστήρια πλοήγησης, πολυμέσων, τηλεφώνου και εφαρμογών. Από την άλλη, η 12 ιντσών οθόνη του οδηγού σου παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, με εξαιρετική γραφική απεικόνιση και δυνατότητα παραμετροποίησης.

volvo

Όσο για την αυτονομία των χιλιομέτρων θα ξεχνάς να φορτίζεις το αυτοκίνητό σου, αφού το 100% ηλεκτρικό XC40 προσφέρει περισσότερα από 400 χλμ, που δεν περιορίζεται μάλιστα στα αστικά όρια. Και επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, ο τυπικός χρόνος φόρτισης από το 10% έως το 80% με ταχεία φόρτιση 130kW DC περιορίζεται στα 28 λεπτά, ενώ η οικιακή φόρτιση από το 0% έως το 100% με 11kW AC τριφασικού ρεύματος δεν ξεπερνάει τις 7 ώρες. Μην ξεχνάμε μάλιστα και το Wallbox που προσφέρεται ως δώρο από τη Volvo, το οποίο καταφέρνει να μειώσει κατά πολύ τον χρόνο φόρτισης σε μία κοινή οικιακή πρίζα.

volvo

Και δεν χρειάζεται να αγχωθείς ποτέ ξανά για το αν χωράνε τα ψώνια, αν πήρες αρκετά πράγματα για τις διακοπές ή αν θα μπαίνουν οι συσκευασίες με τα έπιπλα που αγόρασες, αφού τα 419 λίτρα χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ σού φτάνουν χωρίς αμφιβολία και σου περισσεύουν. 

volvo

Όσο για τα καλώδια φόρτισης δεν θα σου στερούν χώρο από το πορτ μπαγκάζ, αφού έχει προβλεφθεί να φυλάσσονται στον πρόσθιο χώρο αποθήκευσης, γεγονός που τα προστατεύει από τη βρομιά, τη σκόνη και την υγρασία.

volvo

Κι αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει για το ποιο θα είναι το δικό σου νέο αυτοκίνητο, ίσως τα 8.000 ευρώ όφελος από το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά” για το XC40 Recharge, όπως και τα 3 χρόνια δωρεάν service μαζί με κάλυψη για 5 χρόνια εγγύηση, θα σε πείσουν να το αποκτήσεις.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Tags

VOLVO

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });