top article

Γιατί να πεθαίνουμε; Γιατί να μην μπορούμε να ζούμε περισσότερο; Μια ερώτηση που απασχολεί σχεδόν κάθε άνθρωπο από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται τη θνητότητα του είδους και που σίγουρα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον Sam Altman, δημιουργό του OpenAI και του ChatGPT. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί με 180 εκατομμύρια δολάρια τη Retro Biosciences, μια startup που στοχεύει να αντιστρέψει τη διαδικασία γήρανσης, σύμφωνα με άρθρο του Technology Review. Ο Altman υποστηρίζει ότι η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει την προσδοκώμενη διάρκεια ζωής κατά δέκα χρόνια.

Ο Altman ασχολείται με την εξασφάλιση της "αιώνιας ζωής” εδώ και οκτώ χρόνια. Τότε, το ενδιαφέρον του είχαν τραβήξει έρευνες σχετικά με την "ανανέωση του αίματος”: επιστήμονες είχαν κάνει πειράματα ενώνοντας νεαρά και ηλικιωμένα ποντίκια, έτσι ώστε να μοιράζονται το ίδιο κυκλοφορικό σύστημα. Αυτό το αρκετά πρωτοποριακό πείραμα οδήγησε σε μια ανακάλυψη: τα ηλικιωμένα ποντίκια φαίνονταν να αναζωογονούνται ως ένα βαθμό.

Την εποχή εκείνη, ο Altman ηγούνταν της Y Combinator, μιας εταιρείας χρηματοδότησης startups. Εντυπωσιασμένος από αυτήν την ανακάλυψη, αποφάσισε να εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση. "Ενδέχεται να υπάρχει ένα μυστικό εδώ που θα είναι πιο εύκολο να βρούμε από ό,τι νομίζουμε", δήλωνε τότε. Από το 2018, η Y Combinator ξεκίνησε προγράμματα κατάρτισης για επιχειρηματίες στον τομέα της αντιγήρανσης.

Ο CEO της Retro Bioscience είναι ο Joe Betts Lacroix, ένας 62χρονος computer scientist και βιολόγος o οποίος κατέχει και ένα ρεκόρ στο βιβλίο Guinness: έχει αναπτύξει τον μικρότερο υπολογιστή στον κόσμο.

Όταν ο Betts LaCroix συνάντησε τον Altman σκοπός του ήταν να δημιουργήσει μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην αναπρογραμματισμό των κυττάρων, ένα άλλο τρέχον πεδίο που χρησιμοποιεί τεχνικές γενετικής μηχανικής για την αναζωογόνηση των κυττάρων. Είχε ήδη συνεργαστεί με έναν κινεζικό ερευνητή που είχε αναπτύξει νέες μεθόδους αναπρογραμματισμού κυττάρων. Ο Betts LaCroix πίστευε επίσης ότι θα έπρεπε να εξερευνηθούν οι διεργασίες που χρησιμοποιούνται από τα κύτταρα για την απομάκρυνση των τοξινών. Ο Altman του πρότεινε να συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του πειράματος της ανανέωσης του αίματος και οι δύο τους συμφώνησαν με τον ιδρυτή του ChatGPT να δεσμεύει 180 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία για να χρηματοδοτήσει το project.

Πώς είναι άραγε να δουλεύει κανείς στη Retro Biosciences; Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του startup δείχνει τους εργαζόμενους: νέους ανθρώπους με sneakers, που ποζάρουν χαμογελαστοί καθισμένοι πάνω στα εμπορευματοκιβώτια ή μπροστά στα graffiti που στολίζουν τους τοίχους της εταιρείας. Άραγε να είναι αυτό το μυστικό της αιώνιας ζωής.

Πώς θα ζούμε παραπάνω; Ο δημιουργός του ChatGPT θέλει να σταματήσει τη διαδικασία της γήρανσης

Εργαζόμενοι στη Retro Science

Εργαζόμενοι στη Retro Science


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });