top article


Στην ταινία του Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel, λατρέψαμε τον Ralph Fiennes, αλλά ο πραγματικός πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τα Mendl’s. Τα γεμιστά με κρέμα και στολισμένα με χρωματιστό γλάσο pastries , έμπαιναν με περίσσεια δεξιοτεχνία το ένα πάνω στον άλλο, για να φυλαχθούν σε ένα υπέροχο κουτί το οποίο η νεαρή chef Agatha έκλεινε σχεδόν ευλαβικά.

Το όνομα, η αισθητική ποιότητα της βιτρίνας, του προϊόντος και της συσκευασίας έπαιζαν καθοριστική σημασία για τους χαρακτήρες της ταινίας. Όσο για τα ίδια τα γλυκά, αυτά βοήθησαν τον Zero να αντέξει σε μία περίοδο κρίσης, και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές να κάνουν τις «δουλειές» τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το Courtesan au Chocolat παραμένει μέχρι ένα από τα διασημότερα κινηματογραφικά γλυκά.

Ένα Courtesan au Chocolat, παρακαλώ


Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 09.03.2019

The Editor's Blog: In memoriam

"Ο Karl ήταν doer και achiever. Όμως κανείς δε θα μπορέσει να σου απαντήσει αν ο Lagerfeld ήταν αυτό που έκανε"

Συνεντεύξεις Σάββατο 02.03.2019

MF Συνάντηση: Ευαγγελία Αραβανή

Μετά το φινάλε του Project Runway η Ευαγγελία Αραβανή κάνει έναν ψύχραιμο απολογισμό και φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο της Madame Figaro με δημιουργία της νικήτριας Μαργαρίτας Πριφτάκη

>