top article

Στα τριάντα, το dating είναι πολύ διαφορετικό από ότι στα είκοσί σου. Ο "αγωνιστικός" χώρος είναι πιο περιορισμένος, αν θέλεις παιδί, το βιολογικό σου ρολόι χτυπά και όσο μεγαλώνεις, κουβαλάς μαζί σου περισσότερες "αποσκευές". Ο αριθμός των single φίλων σου βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και η πίεση για να βρεις έναν σύντροφο αυξάνεται. Το dating μπορεί να είναι δύσκολο σε κάθε ηλικία, όμως μετά τα τριάντα οι συνθήκες αλλάζουν. Αν, λοιπόν, έγινες μόλις 31 και βρέθηκες στο group των single, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

 

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός


Όπως είσαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να βγεις ραντεβού με έναν άντρα μεγαλύτερό σου, έτσι θα πρέπει να είσαι και με κάποιον μικρότερο σε ηλικία. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σχέσεων όπου η γυναίκα πιο μεγάλη από τον σύντροφό της και λειτουργούν μία χαρά. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και μετράει μόνο όταν της δίνεις εσύ σημασία.

 

Ξέρεις τι θέλεις


Αν δεν έχεις σκεφτεί ποτέ όλα όσα αναζητάς σε έναν σύντροφο, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις. Σου αρέσουν οι νέες εμπειρίες; Τότε χρειάζεσαι κάποιον που να μοιράζεται το ίδιο πάθος με σένα. Είσαι κοινωνική; Θέλεις ο σύντροφός σου να μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση μόνος του, χωρίς να του κρατάς το χέρι.

 

Άφησε το παρελθόν πίσω


Ο καθένας που είναι single στα τριάντα έχει αντιμετωπίσει τις δικές του απογοητεύσεις – βλέπε απόρριψη ή χωρισμό. Το τρίτο ραντεβού όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σχολιάσεις ότι ο πρώην σύντροφός σου σε απατούσε επί δύο μήνες και το ανακάλυψες τυχαία επειδή είδες μία φωτογραφία στο κινητό του. Όλοι έχουμε βιώσει διάφορες καταστάσεις που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Σίγουρα, το παρελθόν διαμόρφωσε το ποια είσαι αλλά ήρθε η ώρα να επικεντρωθείς στο παρόν και το μέλλον.

 

Μην δείχνεις πικρία και κατήφεια


Αν πιστεύεις ότι δεν πρόκειται να κάνεις μία πετυχημένη σχέση, τότε δεν θα συμβεί. Ξέχνα τις μέχρι τώρα αποτυχημένες γνωριμίες και διώξε κάθε αρνητικό συναίσθημα. Πίστεψε ότι θα συμβεί και υιοθέτησε μία πιο θετική στάση στη ζωή σου. Όταν γνωρίζεις κάποιον, μην προδικάζεις την κατάσταση. Φρόντισε όμως να μην είσαι και υπερβολική στις αντιδράσεις σου. Το να πεις στο δεύτερο ραντεβού ότι θέλεις να κάνεις δύο παιδιά κι έχεις ήδη βρει τα ονόματά τους, ακούγεται μάλλον τρομακτικό.

 

Μην έχεις αμυντική στάση


Όταν έχεις βιώσει κάποιες αποτυχημένες σχέσεις, η αμυντική στάση αποτελεί έναν φυσικό μηχανισμό. Εάν δεν αφήσεις κανέναν να σε πλησιάσει, δεν θα πληγωθείς, σωστά; Έτσι όμως δεν θα μπορέσεις να καταλήξεις και μαζί με κάποιον. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και βρεις κάποιον με τον οποίο φαίνεται να ταιριάζετε, προσπάθησε να μην έχεις αμυντική στάση. Μην φοβάσαι να γίνεις ευάλωτη. Στο τέλος, όλα θα πάνε καλά (και το ξέρεις).

 

Εστίασε στη διασκέδαση


Όταν περνάς τα τριάντα, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα να σκέφτεσαι όλα αυτά που θέλεις και δεν έχεις: έναν σύζυγο, παιδιά, ένα ωραίο σπίτι. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο να θέλεις τα παραπάνω αλλά μην βλέπεις κάθε έναν που γνωρίζεις ως μελλοντικό πατέρα των παιδιών σου. Το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάζεις και να περνάς καλά. Δεν είναι δουλειά αλλά η ζωή σου και αυτό ισχύει είτε είσαι 22 είτε 46.

 

Μην χάνεις τον χρόνο σου


Είσαι σε μια ηλικία που αν δεν περνάς καλά με αυτόν που έχεις απέναντί σου δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι. Μην ζητήσεις δεύτερο ποτό αν δε περνάς καλά και βλέπεις ότι δεν υπάρχει κάτι κοινό. Σταμάτα να κρατάς επαφές με το συγκεκριμένο άτομο. Δεν είναι καλύτερα να απολαύσεις ένα οκτάωρο ύπνου από το να ξενυχτάς και να παίρνεις κενές θερμίδες ούσα με κάποιον που δεν σου αρέσει;

 

Η επικοινωνία είναι το κλειδί


Η καλή επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε σχέση, είτε πρόκειται για τον καλύτερο φίλο σου από το σχολείο είτε για τον νέο σου σύντροφο. Θα πρέπει να μπορείτε να μιλάτε με ειλικρίνεια και ωριμότητα. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία όσο είναι νωρίς τότε δύσκολα θα μπορέσετε να βρείτε τον τρόπο όσο περνάει ο καιρός.

 

Να είσαι ο εαυτός σου


Αν προσπαθείς να πείσεις για κάτι διαφορετικό, σύντομα θα αποκαλυφθείς. Μην φοβάσαι να δείξεις ποια πραγματικά είσαι. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση είναι ελκυστικές. Να είσαι ο εαυτός σου.

 

Μην συμβιβάζεσαι, αλλά σταμάτα να αναζητάς την τελειότητα

 


Κανείς δεν θα πρέπει να συμβιβάζεται με κάποιον που δεν του ταιριάζει, αφού αργά ή γρήγορα το τέλος θα έρθει. Μην ψάχνεις όμως για τον πρίγκιπα του παραμυθιού. Δεν είσαι τέλεια οπότε σταμάτα να αναζητάς την τελειότητα σε έναν σύντροφο. Να είσαι έτοιμη να συμβιβαστείς. Τι σημασία έχει αν δεν μπορεί να ταιριάξει τις κάλτσες με τα ρούχα του όταν σου φτιάχνει το πιο τέλειο πρωινό; Μάλλον όχι και τόση.

Ιούλιος 2018

>