top article

Εδώ και χρόνια, το Google είναι η έμπιστη φίλη μας. Του ανοίγουμε την καρδιά μας, ρωτώντας όλα όσα ντρεπόμαστε τους συναδέλφους μας, το ταίρι μας ή ακόμα και τους κολλητούς μας κι εκείνο έχει πάντα μία απάντηση για εμάς. 

Tι αναζητούν, λοιπόν, οι χρήστες του Ιnternet στον τομέα των σχέσεων και του σεξ περισσότερο αυτή τη χρονιά; Aυτές είναι οι πέντε πιο δημοφιλείς ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους.

 

"Ghosting" τι είναι;

Το ghosting θεωρείται η σύγχρονη μάστιγα του dating με τον όρο παρουσιάζει αύξηση 421% στις Google αναζητήσεις τον τελευταίο χρόνο. Όταν κάποιος κάνει ghosting γίνεται ουσιαστικά "φάντασμα" και εξαφανίζεται από όλα τα social media, κόβοντας τελείως απροειδοποίητα κάθε επικοινωνία, δίχως καμία εξήγηση. Η τεχνολογία μεγεθύνει την δειλή αλλά ανθρώπινη τακτική του που σίγουρα δεν είναι καινούργια και φυσικά δεν λέει τίποτα κακό για τη γοητεία εκείνου που το υφίσταται.

Nα κάνω σεξ στο πρώτο ραντεβού; 

Όσο ξεπερασμένη κι αν μοιάζει η παραπάνω ερώτηση, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, παρουσιάζοντας αύξηση 313% στις αναζητήσεις. Άντρες και γυναίκες ψάχνουν την απάντησή της στο Google διαβάζοντας ταυτόχρονα αμέτρητες απόψεις σχετικά με το τι θα συμβεί αν κάνει κανείς σεξ από το πρώτο ραντεβού, τι μπορεί να σκεφτούν για εκείνον, αν θα υπάρξει δεύτερο κ.α.

Να βγω με τον συνάδελφό μου;

Κάποιες σχέσεις μέσα από το εργασιακό περιβάλλον καταφέρνουν και τα πάνε περίφημα, ωστόσο οι περισσότερες εξελίσσονται σε αποτυχία. Έτσι όλο και περισσότερος κόσμος αναρωτιέται αν αξίζει τελικά μία σχέση μέσα από τη δουλειά, πώς μπορεί να επιβιώσει, πώς δε θα εκτεθεί κανένας εκ των δύο αλλά και τι προβλέπει η εκάστοτε εργασιακή σύμβασή σε μία τέτοια περίσταση.

"Βread crumbing" τι είναι; 

Ο όρος breadcrumbing πρωτοσυναντάται στο παραμύθι των Ηansel και Gretel, όπου ο Hansel τρίβει μια φέτα ψωμί στο δρόμο έτσι ώστε τα ψίχουλα να δείξουν σε αυτόν και την αδερφή του το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι. Στην περίπτωσή του dating, το breadcrumbing είναι μια κατάσταση στην οποία δίνει κανείς τόσα σημάδια όσα χρειάζονται, για να νομίζει ο σύντροφός του ότι ενδιαφέρεται και να συνεχίσει να ασχολείται χωρίς κάποια δέσμευση. Συνήθως περιλαμβάνει άκυρα και αψυχολόγητα μηνύματα, likes στα social media, views στα stories αλλά μέχρι εκεί.

"Gaslighting" τι είναι;

Ο όρος gaslighting προέρχεται από την ταινία Gaslight όπου η υπόθεση συνοψίζεται στις προσπάθειες ενός άνδρα να αποσπάσει από τη γυναίκα του σημαντικά περιουσιακά  στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα την κάνει να αμφισβητήσει τη λογική της, αρνούμενος γεγονότα, πράξεις και λόγια που της είπε. O όρος χρησιμοποιείται πλέον όταν κάποιος βιώνει χειραγώγηση μέσα στο οικογενειακό, επαγγελματικό ή φιλικό του περιβάλλον. Του αρνούνται όσα θυμάται από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα και να τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια.

 

 

Ιούλιος 2018

>