Spiros, Stelios, Stefanos, Stamatis, Sakis: Μήπως η απάντηση στη σεξουαλική σου αδράνεια βρίσκεται ήδη καταχωρισμένη στα contacts του κινητού σου;


Ίσως έχεις μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση και «αναρρώνεις». Ίσως είσαι πολύ αφοσιωμένη στη δουλειά σου και δεν έχεις χρόνο να επενδύσεις στην προσωπική σου ζωή. Ίσως απλά να μην υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον στον ορίζοντα που να σε κάνει να ονειρεύεσαι μπομπονιέρες και μωρουδιακά. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί σε κάποια φάση να βρεθείς single είναι πολλοί και διάφοροι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσεις τελείως το σεξ από τη ζωή σου. Αντίθετα. Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, η σεξουαλική εκτόνωση δεν είναι μόνο θεμιτή αλλά και απαραίτητη, αφού υπάρχουν πλέον εκατοντάδες επιστημονικές αποδείξεις ότι το σεξ κάνει καλό στις γυναίκες και ορίστε μερικοί από τους λόγους για να μη νομίζεις ότι τα βγάλαμε από το κεφάλι μας:

  • Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Wilkes ισχυρίζονται ότι 1-2 σεξουαλικές συνευρέσεις την εβδομάδα τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα κατά 30%.

  • Ενδοκρινολογικές έρευνες του πανεπιστημίου Columbia απέδειξαν ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν πιο σταθερό κύκλο.

  • Το σεξ τονώνει τις αισθήσεις μας, όπως τη γεύση και την όσφρηση.

  • Λειτουργεί και σαν αντιγηραντικό: «Μια ζωντανή σεξουαλική ζωή επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης» ισχυρίζεται ο νευροφυσιολόγος David Weeks.

  • Όσο πιο καλά σού πάνε τα πράγματα στο κρεβάτι τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία αποκτάς και για τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου.

  • Πέρα από τις γυμναστικές του ιδιότητες (σε μία μισάωρη σεξουαλική συνεδρία καταναλώνεις περίπου 200 θερμίδες), το σεξ βοηθά στο να έχουμε καλύτερη εικόνα για το σώμα μας.

  • Κάνει καλό στα νεύρα και… στον πονοκέφαλο (καταρρίπτοντας την old time classic δικαιολογία)!

OK, για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του σεξ μπορεί να συμφωνούμε. Πώς, όμως, περνάς από τη θεωρία στην πράξη όταν βρίσκεσαι εκτός σχέσης; Μια ιδέα είναι να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Τζάστιν Τιμπερλέικ και της Μίλα Κούνις που αποφασίζουν να γίνουν Friends with Benefits, προχωρώντας τη φιλία τους ένα βήμα παραπέρα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στους Νάταλι Πόρτμαν και Άστον Κούτσερ στο έργο No Strings Attached (Μόνο το Σεξ δεν φτάνει). Οι «φίλοι με πλεονεκτήματα», «φίλοι του κρεβατιού», «σεξο-φίλοι» ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κανείς δεν είναι χολιγουντιανή εφεύρεση. Όπως έδειξε μια έρευνα του πανεπιστημίου Wayne State στο Ντιτρόιτ, το 60% των 125 συμμετεχόντων είχαν έστω και μία φορά δοκιμάσει μια καθαρά σεξουαλική σχέση με κάποιο φίλο τους, χωρίς συναισθηματικές ή άλλες προεκτάσεις. Από αυτούς μάλιστα, το 81% υποστήριξε ότι ναι, είναι δυνατόν να υπάρξει μια τέτοια σχέση όπου και οι δύο πλευρές να παραμένουν ικανοποιημένες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η σχέση αυτή δείχνει να αλλάζει κατά μέσο όρο έπειτα από 6 μήνες: το 36% των περιπτώσεων παρέμειναν φίλοι χωρίς όμως να έχουν σεξουαλικές επαφές, το 26% χάθηκαν τελείως μεταξύ τους και μόνο το 10% κατέληξαν να γίνουν επίσημο ζευγάρι. Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και κανείς ποτέ δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθούν. Είναι πάντως σίγουρο ότι ένας πρόθυμος σεξουαλικός παρτενέρ χωρίς άλλες διεκδικήσεις σού προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα: δεν χρειάζεται να τα πας καλά με τη μαμά του ούτε καν να τη γνωρίσεις, δεν έχεις λόγο να μοιραστείς τα καθημερινά του προβλήματα ή να σπας το κεφάλι σου για άχρηστα δωράκια του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν έχεις αγωνία για τα 1-2 έξτρα κιλάκια ή για τα ίχνη κυτταρίτιδας, αφού ξέρεις σίγουρα ότι ο άλλος σε θέλει σεξουαλικά. Είναι χαλαρωτικό και πρακτικό, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο.

 


Ιούλιος 2018

>