top article
Είτε έχεις ήδη γίνει μαμά, είτε όχι, το έχεις νιώσει. Η σχέση μιας κόρης με τη μητέρα της είναι ίσως η πιο σημαντική και η πιο καθοριστική της ζωής της. Γι' αυτό άλλωστε έχει και τις έντονες στιγμές της, εκείνες που σε αφήνουν να αναρωτιέσαι πως μπορείς να την ενδυναμώσεις ουσιαστικά. Επειδή κάθε σχέση θέλει δουλειά αλλά και δημιουργικότητα βρήκαμε επτά τρόπους που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη σχέση με την κόρη, ή την μητέρα σου, μέρα με τη μέρα.

Θέσε ρεαλιστικές προσδοκίες
Πριν από οτιδήποτε άλλο, κάνε μια αξιολόγηση της σχέσης σας. Αν αυτή τη στιγμή είναι κλονισμένη θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψει σε καλά επίπεδα. Αν υπάρχει ρήγμα ίσως χρειαστείτε βοήθεια από κάποιον ειδικό για να σας βάλει ξανά σε καλό δρόμο. Αν παρ'όλα αυτά έχετε μια φυσιολογική σχέση, με τα πάνω και τα κάτω της, τότε είστε έτοιμες να εκμεταλλευτείτε το έπακρο τα επόμενα tips.

Συμφωνείστε πως διαφωνείτε
Στη βάση κάθε καλής σχέσης βρίσκεται η ειλικρίνεια και ο σεβασμός. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι καλό να αναγνωρίσουν και οι δύο πλευρές πως κάποιες φορές θα υπάρχουν διαφωνίες. Όταν λοιπόν αυτό για το οποίο διαφωνείτε έχει να κάνει με τις προσωπικότητές σας, τότε μπορείτε να σώσετε την ενέργειά σας και να αλλάξετε έγκαιρα το κλίμα. Αυτό βέβαια, δεν πετυχαίνει πάντα, και τότε είναι καλό να έχετε και οι δύο τη διάθεση να ακούσετε το άλλο άτομο να αναπτύσσει την σκέψη του.

Αγκαλιάστε την συγχώρεση
Σε μια σχέση τόσο στενή και οικεία, υπάρχουν στιγμές που οι γλώσσες λύνονται και τα συναισθήματα πληγώνονται. Οι κόρες έχουν την τάση να βλέπουν τις μητέρες τους σαν αλάνθαστες και γι'αυτό η συγχώρεση καμιά φορά έρχεται δύσκολα. Σε όποια κι από τις δύο πλευρές κι αν στέκεσαι, θυμήσου πως είσαι άνθρωπος και το ίδιο και η άλλη πλευρά. Λάθη θα γίνουν και τότε η συγχώρεση είναι ο μόνος τρόπος να διορθωθούν τα πράγματα. Ζήτησέ την και δέξου την γενναιόδωρα και πήγαινε παρακάτω.

Βάλε προτεραιότητες
Για να βελτιώσεις ουσιαστικά την σχέση σου με την κόρη ή την μητέρα σου, είναι σημαντικό να την κάνεις προτεραιότητα. Πρότεινε συχνά να περνάτε χρόνο μαζί, πηγαίνετε για ψώνια, στον κινηματογράφο ή για ένα δείπνο. Οτιδήποτε, αρκεί να είναι κάτι που θα χαρείτε και οι δύο. Ο χρόνος που θα περάσετε μόνες σας είναι αυτός που θα χτίσει τα θεμέλια για να αναπτύξετε τη σχέση σας.

Βρείτε τις ισορροπίες σας
Μερικές μητέρες είναι οι καλύτερες φίλες για τις κόρες τους και περνάνε πολύ χρόνο μαζί τους. Κάποιες άλλες δεν κάνουν πράγματα μαζί πολύ συχνά, όμως η επικοινωνία τους είναι εξίσου βαθιά και ουσιαστική. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο εξωστρεφείς ή εσωστρεφείς είναι και ποιες είναι οι ανάγκες τους.Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική γι'αυτό και είναι σημαντικό να σεβαστείτε η μια τις ανάγκες τις άλλης και να βρείτε το στυλ της σχέσης που καλύπτει και τις δυο.

Παιχνίδι για δύο
Σε κάθε σχέση πρέπει να υπάρχουν δύο μέρη. Στην δική σας περίπτωση αυτό σημαίνει πως και οι δύο πρέπει να έχουν την καλή διάθεση να βελτιώσουν αυτή τη σχέση. Αν αυτή τη στιγμή η σχέση σας μοιάζει μονόπλευρη τότε κάνε μια συζήτηση για το θέμα. Μιλήστε επίσης για απλούς τρόπους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την σχέση σας και συμφωνήστε στα βήματα που πρέπει να πάρετε.

Αποφύγετε τις συγκρίσεις
Όπως κι αν είναι η σχέση σας αυτή τη στιγμή το να την συγκρίνετε με άλλες σχέσεις μαμάδων και παιδιών δεν έχει κανένα νόημα και δεν θα σας βοηθήσει. Κάθε σχέση και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μην ξεχνάς πως ακόμα κι αν κάτι μοιάζει τέλειο τις περισσότερες φορές δεν είναι καθόλου έτσι. Αντί να συγκρίνετε τη σχέση σας με κάποια άλλη, επικεντρωθείτε στο ποιες είστε και τι μπορείτε να δώσετε η μία στην άλλη.Σχετικά άρθρα:

Δημοφιλέστερα άρθρα

 1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
 2. Ζώδια Δεκέμβριος 2019: Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα Ζώδια Δεκέμβριος 2019: Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα
 3. 6 συνήθειες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό 6 συνήθειες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό
 4. Ο σύγχρονος (και πολύ πιο chic) τρόπος να φορέσεις την πλεκτή ζακέτα σήμερα Ο σύγχρονος (και πολύ πιο chic) τρόπος να φορέσεις την πλεκτή ζακέτα σήμερα
 5. Μία συνταγή για την τέλεια χριστουγεννιάτικη σοκολάτα Μία συνταγή για την τέλεια χριστουγεννιάτικη σοκολάτα
 6. Tα 8 πράγματα που έχουν στο σπίτι τους τα αγαπημένα μας Insta-girls Tα 8 πράγματα που έχουν στο σπίτι τους τα αγαπημένα μας Insta-girls
 7. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις) Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις)
 8. Είναι πράγματι υγιεινό το να περνάς μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι; Είναι πράγματι υγιεινό το να περνάς μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι;
 9. 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει
 10. Αυτό το απλό τρικ θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα Αυτό το απλό τρικ θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα
 11. Οι πιο χαλαροί και ξεκούραστοι τρόποι να κάψεις θερμίδες Οι πιο χαλαροί και ξεκούραστοι τρόποι να κάψεις θερμίδες
 12. 3 τρόποι να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου 3 τρόποι να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου
 13. 8 διάσημα ζευγάρια δίνουν συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις 8 διάσημα ζευγάρια δίνουν συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις
 14. Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Ιούλιος 2018

>