top article

Νιώθεις τελευταία πως τη σχέση με το σύντροφό σου χαρακτηρίζει η μονοτονία και πλέον δεν υπάρχει το αρχικό ενδιαφέρον κι η φλόγα μεταξύ σας. Αναζητάς τρόπους που θα της δώσουν νέα πνοή και θα σας επαναφέρουν στο πρότερο στάδιο που όλα κυλούσαν όμορφα, τότε μπορεί τα παρακάτω tips να σου φανούν χρήσιμα.

1. Βάλε την περιπέτεια στη ζωή σου.
Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που ξεπερνούν τα συνηθισμένα όρια, εκπλήσσοντας ευχάριστα το σύντροφό σου. Η περιπέτεια οφείλει να είναι το συστατικό στοιχείο της σχέσης σας και μπορεί να μεταφραστεί με έναν ταξιδιωτικό προορισμό που παλαιότερα δε θα αποτελούσε πρώτη σας επιλογή. Εναλλακτικά, δοκίμασε νέο χόμπυ, αλλά φρόντισε να συμμετέχετε και οι δύο σε αυτό ώστε να κερδίσετε και πάλι χρόνο μαζί.

2. Πες πιο συχνά 'ναι' σε βραδινές εξόδους.
Μπορεί να είσαι κουρασμένη από τη δουλειά, ή απλώς να μην έχεις κέφι για έξοδο. Ωστόσο, πείσε τον εαυτό σου και προετοίμασε μια βραδιά έκπληξη στο σύντροφό σου, κλείνοντας τραπέζι στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Ακόμα πάντως και μια βραδιά στο σπίτι με γεύμα που έχεις ετοιμάσει εσύ, συνοδεία ενός καλού κρασιού θα τον εντυπωσιάσει και σίγουρα θα την απολαύσει.

3. Απενεργοποίησε το κινητό.
Όταν είσαι σπίτι, ή περνάς χρόνο με το σύντροφό σου προτίμησε να μην είναι η ενασχόληση με το κινητό η προτεραιότητά σου. Απενεργοποίησέ το και αφιέρωσέ του όλη την προσοχή σου. Θα το εκτιμήσει και θα είναι ένα καλό δείγμα ότι απολαμβάνεις την αποκλειστικότητα της συντροφιάς του.

4. Προγραμμάτισε μια ρομαντική απόδραση.

Τι πιο αναζωογονητικό από ένα ταξίδι αποκλειστικά για εσένα κι εκείνον. Αν είστε παντρεμένοι και έχετε παιδιά, βρείτε κάποιον που να μπορεί να τα φροντίσει και απολαύστε μερικές ημέρες έχοντας αποκλειστικά ο ένας τον άλλον. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά ο ένας τον άλλον ως σύντροφοι και να ξαναθυμηθείτε όλα εκείνα που σας έκαναν να ερωτευτείτε.

5. Αγόρασέ του ένα δώρο.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι ακριβό. Αρκεί που θα έχει συναισθηματική αξία για το άτομο που θα το προσφέρεις και είναι επιλεγμένο με βάση το δικό του γούστο. Με αυτό τον τρόπο θα του δείξεις ότι δίνεις σημασία σε αυτά που λέει μιας και μπορεί να σου έχει αναφέρει προηγουμένως αυτό που θα ήθελε να αγοράσει. Κάνε την έκπληξη, προσφέροντάς του το προτού προλάβει να το αποκτήσει μόνος του. Η χαρά και μόνο στο πρόσωπό του αξίζει να κάνεις την προσπάθεια.

6. Πρότεινέ του να περνάτε χρόνο ξεχωριστά.
Το ότι είσαι σε μια σχέση δε σημαίνει πως δεν μπορεί ο καθένας να περνά χρόνο μόνος του ή με τους φίλους του. Αν το προτείνεις, πιθανότατα θα νιώσει και αυτός μεγάλη ανακούφιση καθώς θα αισθανθεί ελεύθερος, πως δεν τον περιορίζεις κι επιπλέον ότι η σχέση σας δεν τον έχει αποτραβήξει από τις προηγούμενες συνήθειές του.

7. Συμβουλεύσου κάποιον ειδικό.

Οι περισσότεροι στο άκουσμα και μόνο της λέξης 'σύμβουλος' πανικοβάλλονται. Παράξενο, αν σκεφτείς πως ο ρόλος του ειδικού είναι να λύνει τα προβλήματα. Κάντε το βήμα και νιώστε την ανακούφιση που έρχεται με το να φέρετε όλα τα προβλήματα στο φως και παράλληλα να έχετε κάποιον που ξέρει το δρόμο να σας καθοδηγεί στην έξοδο από το τούνελ που νομίζετε ότι βρίσκεται η σχέση σας.

Ιούλιος 2018

>