top article

Με τις Η.Π.Α. να βρίσκονται σε αναταραχή λόγω της εν ψυχρώ δολοφονίας του George Floyd από Αμερικανό αστυνομικό, ο διάλογος για τον ρατσισμό και τα ίσα δικαιώματα έχει ανάψει σε όλο τον κόσμο. Το κίνημα Black Lives Matter έχει υποστηρικτές σε κάθε χώρα και είναι πολλά τα διάσημα πρόσωπα που το στηρίζουν- μεταξύ των οποίων και οι Barack Obama, Beyonce, Taylor Swift κ.α.

Η πρωτοβουλία των πρίγκιπα Harry και Meghan Markle, The Commonwealth Trust, μοιράστηκε με τους υποστηρικτές της μία δήλωση υπέρ του κινήματος αλλά, αυτό που έγινε τελικά viral ήταν ένα throwback video της Markle να μιλάει ενάντια στον ρατσισμό.

Στο βίντεο, από το 2012, η Markle φοράει ένα t- shirt που γράφει "Δεν θα ανεχτώ τον ρατσισμό" και εκφράζει την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα αποκτήσει στο μέλλον θα γεννηθούν σε έναν περισσότερο ανεκτικό κόσμο. "Ονομάζομαι Meghan Markle και είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι είναι μία πολύ σημαντική καμπάνια. Για μένα, είναι και κάπως προσωπική νομίζω. Είμαι μιγάς, πράγμα το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν, αλλά πέρασα μεγάλο μέρος της ζωής μου νιώθοντας σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Κάποια από τα σχόλια ή τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έχω ακούσει κατά καιρούς με έχουν χτυπήσει με πολύ δυνατό τρόπο. Και μετά, πριν από δύο χρόνια, άκουσα κάποιον να αποκαλεί την μαμά μου με την λέξη που αρχίζει από "Ν”. Έτσι, εκτός από το ότι έχω προσωπικά έρθει αντιμέτωπη με τον ρατσισμό, θέλω να δω την χώρα μας διαφορετική από αυτό που είναι τώρα, και σίγουρα όλο τον κόσμο. Για να είμαι ειλικρινής, όντως η φυλή σου είναι μέρος αυτού που καθορίζει το ποιος είσαι. Αυτό, όμως, που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, είναι ο τρόπος που ο κόσμος σε αντιμετωπίζει με βάση την εμφάνισή σου. Κάποιοι κοιτώντας με δεν βλέπουν μία μαύρη γυναίκα ή μία μιγά. Πιστεύω ότι θα μού φερόντουσαν διαφορετικά αν ήξεραν. Δεν ξέρω, μπορεί αυτό να είναι και καλό, εξαρτάται από τους ανθρώπους που έχεις απέναντί σου.  Το να αφήσω το Λος Άντζελες ήταν σαν να αφήνω την φούσκα στην οποία ήμουν κλεισμένη, και στην οποία είχα εκτεθεί στα πάντα, εκτός από τα κλειστά μυαλά με τα οποία ήρθα αντιμέτωπη όταν ταξίδεψα μακριά από την πόλη μου. Νομίζω ότι αυτό πραγματικά μού άνοιξε τα μάτια και με έφερε απέναντι σε μία νοοτροπία που υπάρχει ακόμα- μία νοοτροπία που νόμιζα ότι ανήκε στην εποχή που ο παππούς μου μετακόμισε την οικογένεια από το Κλίβελαντ στο Λος Άντζελες, όταν, στη διαδρομή, έπρεπε να παίρνουν φαγητό για την οικογένεια από τις πίσω πόρτες των μαγαζιών. Νόμιζα ότι αυτές οι πρακτικές ανήκαν στο παρελθόν αλλά, δυστυχώς, δεν είναι έτσι. Είμαι πραγματικά περήφανη για την κληρονομιά μου και από τις δύο πλευρές της οικογένειας, είμαι περήφανη για το από πού έρχομαι και το πού πηγαίνω. Αλλά, ναι, ελπίζω ότι όταν θα αποκτήσω παιδιά οι άνθρωποι θα είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλοι και θετικοί στον τρόπο που τα πράγματα αλλάζουν και ότι, ένας μεικτός κόσμος είναι το ζητούμενο. Σίγουρα, θα είναι πολύ πιο όμορφος και ενδιαφέρον", λέει η Markle στο βίντεο.

View this post on Instagram

Tonight in the U.K. #SayNoToRacism is trending and I thought this video was fitting! I had a very long rant on my Instagram stories earlier today regarding racism, I had to speak up when I saw evident parallels between @stormzy’s situation and the Duchess’. . . This video in general made me sad. Especially when Meghan said: "By the time I have children I hope that people are more open minded ” well Archie’s here and not much has changed! Today Tottenham (a U.K. football team) have vowed to take the "strongest possible action” after their 2-0 defeat by Chelsea was overshadowed by the game having to be paused when @toniruediger was targeted with racist abuse three times by a section of the crowd. . . . #duchessofsussex #meghanmarkle #princeharry #britishroyalfamily #royalfamily #royals.

A post shared by Meghan (fan page) (@_duchess_of_sussex) on

Ιούλιος 2018

>