Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θα μεταφέρει την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης.
Μία ακόμα μαγική στιγμή ετοιμάζεται να ζήσει στο Παρίσι ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής. Όπως έκανε γνωστό ο ΣΕΓΑΣ, ο σπουδαίος αθλητής ήταν αυτός που επιλέχθηκε για την τιμητική αυτή διάκριση. Τι αναφέρει η ανακοίνωση:
"Ο Εμμανουήλ Καραλής θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο "χάλκινος" Ολυμπιονίκης του επί κοντώ επιλέχτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να κρατήσει τη γαλανόλευκη το βράδυ της 11ης Αυγούστου στο πέσιμο της αυλαίας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Συγχαρητήρια Μανόλο!".
Ο ίδιος ο Καραλής έκανε την αποκάλυψη μ' ένα ποστ στο Instagram με στιγμιότυπα από το Παρίσι. Ανάμεσα στις φωτογραφίες υπάρχει κι εκείνο το screenshot από τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου τον ενημερώνει ότι θα είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν οι σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σημαιοφόρος στην τελετή λήξης είθισται να είναι αυτός που έχει αποσπάσει τη μεγαλύτερη διάκριση στους Αγώνες. Σ' αυτή την περίπτωση, επομένως, τη σημαία θα έπρεπε να σηκώσει ο Μίλτος Τεντόγλου, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος, όμως, ο Τεντόγλου σε ερώτηση που του έγινε μετά τη νίκη του ήταν αρνητικός, λέγοντας: "Προτιμώ στην τελετή έναρξης του Λος Άντζελες, αρκεί να γίνει μέσα στο στάδιο"!
Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/8 στο Stade de France.