Η αδερφή του βασιλιά Καρόλου καταφτάνει στη χώρα μας για μία ξεχωριστή επίσκεψη - Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.
Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της, Sir Timothy Laurence. Όπως έγινε γνωστό, μετά από ανακοίνωση του Buckingham, η πολυαγαπημένη αδερφή του βασιλιά Καρόλου και ο σύζυγός της πρόκειται να φτάσουν στη χώρα μας την Παρασκευή 22 Μαΐου και να παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή 24 του μήνα.
Η Βρετανή γαλαζοαίματη αρχικά θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Mission to Seafarers", θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και εκδηλώσεων. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Κρήτη για να συμμετάσχει στις επετειακές τελετές μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης του 1941.
Στην Κρήτη, η Άννα θα συμμετάσχει σε τελετή στο Μνημείο της RAF στο Μάλεμε, προς τιμήν των αεροπόρων της 30ης και της 33ης Μοίρας της RAF που έχασαν τη ζωή τους σε αμυντικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης το 1941. Θα παραστεί επίσης σε τελετή μνήμης στο Νεκροταφείο Πολεμικών Τάφων της Κοινοπολιτείας στον Κόλπο της Σούδας.
Πριν η πριγκίπισσα καταθέσει στεφάνι, θα πραγματοποιηθεί αεροπορική παρέλαση από την 30η Μοίρα της RAF και τους Red Arrows. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα παραστεί σε δεξίωση και θα συναντήσει συγγενείς όσων πολέμησαν στη μάχη του 1941, καθώς και βετεράνους των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εγκατασταθεί στο νησί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στο Φρούριο Φιρκά στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και σύντομη ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει ειδική λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Χανίων στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επίσκεψη της πριγκίπισσας Άννας στη χώρα μας θα απασχολήσει ιδιαίτερα τα εγχώρια και διεθνή μέσα.
