top article

Η πανδημία μετέβαλλε συθέμελα τη ζωή μας, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κινούμασταν μέχρι τώρα και δημιουργώντας νέες ανάγκες σε διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς ήταν ο επαγγελματικός χώρος, στον οποίο τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή, με πολλές θέσεις εργασίας να μεταφέρονται προσωρινά ή και για πάντα στο σπίτι, με αποτέλεσμα το νέο εργασιακό περιβάλλον να αποκτά νέα χαρακτηριστικά. 

Work from home με έμπνευση από τη Victoria Beckham

Η Marie Kondo, η γυναίκα που δίδαξε σε όλο τον κόσμο πώς να αποχωριστεί τα περιττά πράγματα από το σπίτι και τη ζωή του, προωθώντας ένα μίνιμαλ lifestyle μοντέλο, επιστρέφει με τη νέα της εκπομπή αλλά και με συμβουλές για ένα τακτοποιημένο workplace που τυχαίνει να είναι το σπίτι σου. 

Δουλεύοντας με τον σύντροφό σου

Είναι συχνό φαινόμενο το γεγονός δύο σύντροφοι να δουλεύουν την ίδια χρονική περίοδο από το σπίτι την εποχή του κορονοϊού, πράγμα που σημαίνει πως δύσκολα μπορείς να έχεις τον δικό σου χώρο τις ώρες εργασίας. Σύμφωνα με την Kondo, προσπάθησε να σχεδιάσεις έναν χώρο τον οποίο θα τον χρησιμοποιείς συγκεκριμένα για τη δουλειά σου, όπως και να προμηθευτείς τα υλικά που θα χρειαστείς. Αν για παράδειγμα μοιράζεσαι το ίδιο γραφείο με τον σύντροφό σου, καλύτερα να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά κουτιά, όπου ο καθένας θα μπορεί να αποθηκεύει εκεί τα αντικείμενά του, έτσι ώστε να μπορείτε να τα βρίσκετε εύκολα, χωρίς κόπο. Όσο τακτική είσαι με τον χώρο σου, τόσο θα δημιουργήσεις την επιθυμία να είναι και ο σύντροφός σου το ίδιο, ο οποίος θα παραδειγματιστεί από εσένα, λες και είναι κάτι κολλητικό. Από την άλλη, προσπαθήστε μαζί, μόλις τελειώσετε το ωράριό σας, να βρείτε χρόνο να επικοινωνήσετε, συζητώντας για το πώς ήταν η μέρα σας, ακόμα κι αν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο, την ώρα που δουλεύετε. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε τα προγράμματά σας, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, αν μάλιστα έχετε παιδιά. 

Δουλεύοντας σε μικρό χώρο

Αν μένεις σε μικρό σπίτι, γεγονός που σημαίνει πως δεν έχεις πολλές επιλογές για το πού θα δουλέψεις, προσπάθησε να κρατήσεις τον χώρο εργασίας σου στο σπίτι όσο πιο τακτοποιημένο γίνεται. Ειδικότερα, έχε μόνο τα πράγματα που θα χρειαστείς στη δουλειά σου και τίποτα άλλο στον χώρο σου, τα οποία μπορείς να τα έχεις τοποθετήσει σε μία συγκεκριμένη θέση. Αν δεν έχεις γραφείο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρές συρταριέρες ή κάποια τσάντα με χωρίσματα για να αποθηκεύεις τα πράγματά σου. Πέρα, όμως, από τα εργαλεία της δουλειάς σου, μπορείς να προσθέσεις ένα και μόνο μικρό αντικείμενο που θα σου φέρει χαρά, είτε είναι μία φωτογραφία, ένα βάζο ή ένα κερί. Επιπροσθέτως, επειδή θα βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο για πολλές ώρες και για να μη νιώθεις εγκλωβισμένη, μπορείς να ξεκινήσεις μία ρουτίνα, με την οποία θα έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις τη διάθεσή σου. Για παράδειγμα, με το που ξεκινάς τη δουλειά σου, μπορείς να ανάψεις ένα φως γραφείου ή ένα κερί, το οποίο θα σβήσεις τη στιγμή που θα τελειώσει το ωράριό σου. Εναλλακτικά, μπορείς να αλλάξεις τα ρούχα σου, επιλέγοντας ένα πιο άνετο outfit, να βάλεις μουσική διαλογισμού ή να βγεις μία βόλτα για να αλλάξεις παραστάσεις και να κάνεις τη μετάβαση από τη δουλειά στον προσωπικό σου χώρο. 

"Working from home" style | O νέος λογαριασμός στο Instagram που αξίζει να ακολουθήσεις

Τακτοποιώντας από κοινού

Από τη στιγμή που θα δουλεύετε και οι δύο από το σπίτι, χρειάζεται να προσέχετε μαζί την οργάνωσή του. Προσπάθησε από την πλευρά σου να διατηρείς τον χώρο σου τακτοποιημένο, ώστε να εμπνεύσεις τον σύντροφό σου να κάνει και εκείνος το ίδιο. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε μία ώρα μέσα στην ημέρα μετά τη δουλειά, ώστε να τακτοποιείτε μαζί τον χώρο σας. Ορίστε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις πραγμάτων για να τα βρίσκετε πιο γρήγορα, ενώ προσπαθήστε να πράττετε προκαταβολικά ώστε να μη δημιουργήσετε χάος.

Δουλεύοντας με παιδιά

Όταν δουλεύεις από το σπίτι και έχεις μικρά παιδιά, πρέπει να συμφιλιωθείς με το γεγονός πως το σπίτι σου δεν θα είναι ποτέ τέλεια τακτοποιημένο. Τουλάχιστον έχε έναν χώρο στο σπίτι σου που θα είναι μόνο για εσένα και θα είναι πλήρως τακτοποιημένος, γεγονός που θα σου χαρίζει χαρά. Είτε αυτό είναι η ντουλάπα με τα ρούχα σου ή τα ντουλάπια της κουζίνας. Συνεπώς, από τη στιγμή που δεν μπορείς να ελέγξεις κάθε χώρο στο σπίτι σου αφού έχεις μικρά παιδιά, τουλάχιστον φρόντισε να έχεις έστω έναν μικρό χώρο άψογα τακτοποιημένο, που θα σε βοηθήσει να δουλέψεις καλύτερα. Γιατί όλα είναι θέμα διάθεσης. 

Φωτο: YouTube

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>