Comfort zone
Από την "Κινέττα" έως τον "Θάνατο του Ιερού Ελαφιού", ο Γιώργος Λάνθιμος έχει φτιάξει ένα δικό του κινηματογραφικό στυλ το οποίο τον ανέδειξε ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες, σύγχρονους σκηνοθέτες του "Greek Weird Cinema". Δυστοπικές πραγματικότητες, μαύρο χιούμορ και σουρεαλιστικά στοιχεία είναι μόνο κάποια από τα συστατικά των ταινιών του.
Στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ που πραγματοποιήθηκε χθες στο Los Angeles η "Ευνοούμενη" -αν και φαβορί- κατέκτησε τελικά μόνο το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία της Olivia Colman. Η Βρετανίδα ηθοποιός ανέβηκε στην σκηνή, δίχως να μπορεί να το πιστέψει και ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος σηκώθηκε να την αγκαλιάσει φανερά συγκινημένος.
"Πραγματικά αυτό είναι πολύ αγχωτικό. Αν σας ξεχάσω θα σας βρω μετά και θα σας πάρω αγκαλιά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου στην καλύτερη ταινία. Rachel και Emily οι συμπρωταγωνίστριες που θέλεις να πηγαίνεις στη δουλειά κάθε μέρα. Glenn Close, ήσουν πάντα το είδωλό μου", είπε μεταξύ άλλων η 45χρονη ηθοποιός με το γνωστό της χιούμορ δίνοντας τον πιο ωραίο ευχαριστήριο λόγο της απονομής.
Μπορεί ο Γιώργος Λάνθιμος να μην κατέκτησε όσα βραβεία περιμέναμε όμως οι 10 υποψηφιότητές του στα φετινά Όσκαρ εξακολουθούν να είναι μία μεγάλη κατάκτηση.
Δες εδώ όλους τις νικητές της μεγάλης βραδιάς