top article

Αν και το "And Just Like That" είχε τις καλύτερες προθέσεις να ακολουθήσει την επιτυχία της original σειράς και να φέρει το "Sex and the City" στη σύγχρονη εποχή, παρά την απουσία της Kim Cattrall, η εκτέλεση ήταν δυστυχώς απογοητευτική.

Διάβασε επίσης: Γιατί οι συγγραφείς του "And Just Like That" μισούν την Carrie Bradshaw

Όσο κι αν η εξερεύνηση των τριών γυναικών στην ηλικία των 50 να βρουν τη θέση τους στον νέο κόσμο- δεδομένου ότι οι συνθήκες που ήξεραν μέχρι τώρα έχουν αλλάξει εντελώς- μπορεί να αποτελεί έμπνευση για συμπερίληψη όλων των ηλικιών ως κεντρικά πρόσωπα άλλων ιστοριών, η συνεχής κατάδειξη της ηλικίας τους, τα λάθη και τα ντροπιαστικά περιστατικά που βιώνουν λόγω του ότι "έρχονται από άλλον πλανήτη" είναι μία τελείως λάθος προσέγγιση. Όμως, εκείνο που περισσότερο φαίνεται να έχει συσπειρώσει το κοινό στο να μισεί έναν και μόνο χαρακτήρα είναι αυτός των Che Diaz

Σίγουρα για το σενάριο, οι Che Diaz ήταν η απάντηση στην κριτική που είχε δεχθεί το σόου κατά καιρούς για απουσία συμπερίληψης, είτε αυτό αφορούσε χαρακτήρες χρώματος ή τη σεξουαλική ταυτότητα. Στη θεωρία, ο non-binary χαρακτήρας θα ήταν εκείνος που θα καλωσόριζε το παλιό και σταθερό κοινό της original σειράς στο τι συμβαίνει σήμερα. Παρ'ολ'αυτά, στην πράξη κάθε φορά που το αφεντικό της Carrie Bradshaw εμφανίζεται στην οθόνη, οι περισσότεροι νιώθουν την ακατανίκητη επιθυμία να εκφράσουν αυτό που σήμερα ονομάζουμε "cringe". 

Όπως γράφει ο Kevin Fallon στο "The Daily Beast's Obsessed", είναι ωραίο που η Carrie έρχεται σε επαφή και μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες για non-binary άτομα, που η Charlotte βρίσκει τρόπο να καταλάβει την κόρη της, η οποία δε νιώθει κορίτσι, ακόμα και που παρακολουθούμε την αφύπνιση της Miranda, ούσα σε μία σχέση που δεν την καλύπτει πια. Όμως, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι ο χαρακτήρας που ανέλαβε τη δουλειά να φέρει τις γυναίκες αυτές στο σήμερα, παρουσιάζεται ως καρικατούρα.

Από τον τρόπο που μιλάει και κινείται, στον τρόπο που κάνει τους γύρω του να φέρονται, ο ρόλος αυτός δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο συμπάθειας, όπως μαρτυρά το Twitter. Όπως εξηγούν αρκετοί που παρακολούθησαν τα 8 επεισόδια του reboot, οι Chez δημιουργούν άβολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να προκαλούν θυμό σε όποιον τούς παρακολουθεί. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα non-binary άτομο δεν θα φερόταν λες και είναι βγαλμένο από ένα κόμικ, ακόμα κι αν ο χαρακτήρας αυτός θεωρείται stand-up comedian. Η πραγματική απεικόνιση θα ήταν το άτομο αυτό να προσέγγιζε τους χαρακτήρες χωρίς να τους προκαλεί άγχος αν θα κάνουν κάνουν ή θα πουν κάτι λάθος, προσπαθώντας να κάνουν τους γύρω τους να νιώσουν άνετα. Κάτι που ο χαρακτήρας των Chez δεν κάνει για κανέναν λόγο.

 

Βέβαια, το δικαστήριο του Twitter δεν έχει βγάλει ακόμα τελική απόφαση, καθώς εύχεται αν πράγματι υπάρξει δεύτερη σεζόν, ο ρόλος να λάβει άλλα χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι οι ηθοποιοί Sara Ramirez είναι πολύ αγαπητοί στο κοινό. 

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>