Πρωτοφτιάχτηκε στο Χονγκ Κονγκ των 80s και θεωρείται η πιο upcoming sauce του γευστικού κόσμου.
Ένας από τους λόγους που το ασιατικό street food έχει δημιουργήσει το γαστρονομικό του μύθο, βρίσκεται ασφαλώς στη γεύση των εδεσμάτων που σερβίρονται στους πάγκους των δρόμων της μεγαλύτερης ηπείρου του πλανήτη. Και ένα από τα (κοινά) μυστικά της γεύσης είναι κρυμμένο στις σάλτσες που χρησιμοποιούνται.
Η XO sauce είναι μία από αυτές. Αντλεί έμπνευση από το κονιάκ και αποτελείται από εκλεκτά υλικά. Σύντομα θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr