Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν
Από πολλούς, το αυγό ποσέ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα βασικά εδέσματα του ιδανικού πρωινού. Από άλλους, το Ιερό Δισκοπότηρο για κάθε brunch που σέβεται τον εαυτό του. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μία από τις πιο ιδιαίτερες εκδοχές του μαγειρεμένου αυγού και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσες σε σχέση με το τυπικό τηγανητό ή το βραστό.
Η προετοιμασία του είναι φαινομενικά απλή, με το ωμό αυγό να ρίχνεται σε νερό που βράζει, αφού πρώτα δημιουργηθεί στο τελευταίο ένας μικρός στρόβιλος (ή μία μίνι δίνη αν προτιμάς). Ο εν λόγω στρόβιλος ωστόσο μπορεί να κρύβει παγίδες για την πορεία της συνταγής, έχοντας κατά καιρούς καταστρέψει εκατομμύρια αυγά και τις φιλοδοξίες οποιουδήποτε επίδοξου παίκτη του MasterChef. Υπάρχουν όμως μερικά τρικ που εγγυώνται το πέρας της αποστολής.
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr