Μία επική συνταγή για τους aficionados του fried chicken
Η καραντίνα και ο κατ΄οίκον περιορισμός μπορεί να έφτασαν στο τέλος τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να απομακρυνθείς από την κουζίνα του σπιτιού σου, τώρα που αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις σας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζονται ασφαλώς θέλγητρα, δηλαδή συνταγές από εκείνες που κάνουν το σαλάκι να κυλά στην άκρη των χειλιών. Και ακριβώς τέτοια είναι το κοτόπουλο με σάλτσα Bloody Mary.
Από τη μία λοιπόν έχουμε το versatile και πάντοτε κορυφαίο σε προτιμήσεις πουλερικό και από την άλλη το κορυφαίο ποτό του brunch. Πώς θα συνδυαστούν αυτά; Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω συνταγή.
Υλικά
500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γλ. απαλό κάρυ
500 ml ξινόγαλα
200 γρ. φαρίνα
100 γρ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα Βloody Μary
200 ml κέτσαπ
1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι βότκα
1 κ.γλ. Worcestershire sauce
1 κ.γλ. Tabasco
Εκτέλεση
Κόβεις το φιλέτο του κοτόπουλου σε λωρίδες. Αλατίζεις και πασπαλίζεις με τα μπαχαρικά. Ρίχνεις το ξινόγαλα (το οποίο μαλακώνει τα φιλετάκια και τους δίνει νοστιμιά), σκεπάζεις με μεμβράνη τροφίμων και αφήνεις για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη φαρίνα με το κορν φλάουρ. Περνάς τα φιλετάκια από το μείγμα αυτό και τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Αφήνεις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Για τη σάλτσα, ανακατεύεις την κέτσαπ με το σέλερι, το αγγουράκι, τη βότκα και τη Worcestershire sauce, προσθέτοντας μερικές σταγόνες Tabasco αναλόγως των γούστων σου. Βάζεις τη σάλτσα στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνεις τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
Σερβίρεις και απολαμβάνεις.
Πηγή: Esquire.gr