Το ωμό ψάρι στα καλύτερά του
Τα τελευταία χρόνια η αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική εστιατορική σκηνή είχε ενσωματώσει μπόλικες διεθνείς επιρροές, με εκείνες της κουζίνας nikkei να είναι εκ των πιο δημοφιλών. Είτε μιλάμε για εστιατόρια που ακολουθούν πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις είτε για κλασικές αξίες που φρόντισαν να εμπλουτίσουν τα πιάτα τους με διεθνή στοιχεία ή τεχνικές.
Το ωμό ψάρι είναι γεγονός πως γνωρίζει την τελευταία πενταετία ιδιαίτερες δόξες, ξεφεύγοντας πολύ από την πεπατημένη του σούσι. Πλέον, συναντάς οπουδήποτε -ακόμη και σε ψαροταβέρνες- σεβίτσε, ταρτάρ και καρπάτσιο. Επιπροσθέτως με αυτά, υπάρχει και το λιγότερο δημοφιλές από τα προαναφερθέντα, τιραντίτο (tiradito).
Διάβασε περισσότερα στο esquire.gr