Το εκρηκτικά γευστικό μείγμα δίνει τις καυτερές νότες που σχεδόν κάθε φαγητό έχει ανάγκη
Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα foodies (και όχι μόνο απαραίτητα αυτών) που λατρεύει οποιοδήποτε twist προσθέτει ένταση και αψάδα σε κάθε φαγητό - ακόμη και σε περιπτώσεις που φαινομενικά δεν μπορεί να λειτουργήσει μία καυτερή πινελιά. Ανάμεσα σε αυτούς και ο υπογράφων, πιστός fan της Sriracha μεταξύ άλλων.
Ποιος είναι ο λόγος που γράφω όλα τα παραπάνω; Όπως πολύς καλός κόσμος που άμεσα ή έμμεσα ασχολείται με το κομμάτι της εστίασης αλλά και της οικιακής γαστρονομίας, έχω την άποψη ότι η Sriracha ταιριάζει με τα πάντα. Αυτό δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα και σου μιλάει η εμπειρία χρόνων τώρα: Την έχω τοποθετήσει σε κρέας και σε ψάρι, σε burger και σε σάντουιτς, σε αυγά και σε πίτσα, σε fish n' chips και σε σολομό. Μέχρι και σε λαδερά όπως ο αρακάς και τα φασολάκια ή σε μαγειρευτά όπως το κοκκινιστό μοσχάρι. Και διάολε, δούλεψε. Κάθε, μα κάθε, φορά. Έφτασε όμως η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για την αναβάθμισή της, που φέρει το άκρως παιχνιδιάρικο και εξωτικό όνομα piri piri. Πιθανότατα, θα το έχεις ακουστά.
Διάβασε περισσότερα στο Esquire.gr