December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Φτιάξε τις ωραιότερες συνθέσεις λουλουδιών με συμβουλές από τον Παριζιάνο fleurist Louis-Géraud Castor και βάζα από το Zara Home

Φτιάξε τις ωραιότερες συνθέσεις λουλουδιών με συμβουλές από τον Παριζιάνο fleurist Louis-Géraud Castor και βάζα από το Zara Home

O Louis-Géraud Castor, ο αγαπημένος ανθοπώλης του κόσμου της μόδας και του design, αποκαλύπτει τα μυστικά των πιο όμορφων ανθισμένων συνθέσεων.

Τα λουλούδια φτάνουν στο γεμάτο φως ατελιέ του Παρισιού καθημερινά όπου αυτός και η ομάδα του ενορχηστρώνουν πολύχρωμες συνθέσεις δημιουργώντας μπουκέτα λουλουδιών με σκοπό να ενθουσιάσουν και να καταπλήξουν. 

ZARA HOME

 

Ο Louis-Géraud Castor σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης πριν γίνει έμπορος έργων τέχνης . Το 2017 άλλαξε προσανατολισμό για άλλη μια φορά και σήμερα οι εκλεπτυσμένες, απροσδόκητες δημιουργίες του κάνουν τον Castor Fleuriste τον ανθοπώλη του κόσμου της μόδας .

zara home

''Η εποχή είναι το σημείο αφετηρίας για ένα μπουκέτο. Μπορεί να εμπνευστώ για να κάνω μια σύνθεση επειδή έλαβα ένα συγκεκριμένο είδος λουλουδιού εκείνο το πρωί. Το σημείο αφετηρίας κάθε φορά είναι το λουλούδι. Αυτή τη στιγμή, είναι η εποχή της τουλίπας. Οι πρώιμες τουλίπες θα είναι εντελώς διαφορετικές από τις τελευταίες: διαφορετικά σχήματα, χρώματα, μεγέθη, και δεν θα δουλέψω μαζί τους με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια, μερικές φορές έχουμε συγκεκριμένες παραγγελίες. Παραδείγματος χάρη, το λευκό είναι το δυσεύρετο χρώμα, οι λευκές ορτανσίες ανθίζουν μόνο στα τέλη του καλοκαιριού, οι λευκοί κρίνοι calla την άνοιξη και τα λευκά τριαντάφυλλα στις αρχές του καλοκαιριού. Εξηγώ τι είναι διαθέσιμο στους πελάτες μου και βγάζουμε μια παλέτα.''

zara home

''Το χρώμα είναι απαραίτητο, το άρωμα εμφανίζεται σχεδόν τυχαία. Δεν υπάρχουν τόσα αρωματικά λουλούδια όσα νομίζετε, και δεν είναι απαραιτήτως τα πιο δημοφιλή (ο κόσμος έχει πρόβλημα με τα κρίνα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις γάτες και η μυρωδιά είναι μερικές φορές πολύ έντονη). Ο κόσμος απολαμβάνει το άρωμα των τριαντάφυλλων, αλλά η εποχή τους διαρκεί λίγο. Προσέχουμε να μην ανακατεύουμε αρώματα που είναι υπερβολικά δυνατά.'

''Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για τα λουλούδια γιατί είναι το μόνο μέσο διατήρησής τους, ο θόρυβος του νερού είναι επίσης μόνιμα παρών στο εργαστήριο καθώς αδειάζουμε, αλλάζουμε και γεμίζουμε βάζα και καθαρίζουμε τα λουλούδια. Χρησιμοποιούμε φωτιά όταν καυτηριάζουμε τις παπαρούνες αλλά αυτό διαρκεί μόνο μια στιγμή, η φωτιά είναι περισσότερο παρούσα το φθινόπωρο όταν έχουμε κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Και μια και σκέφτομαι τον αέρα, υπάρχει χώρος για να αναπνεύσω γύρω από τα λουλούδια, και αυτή είναι η κύρια έμπνευσή μου. Το να τα προσέχω, να τα βλέπω να ανοίγουν και να κλείνουν είναι για μένα μια από τις σπάνιες φορές που βρισκόμαστε έξω από τα πράγματα που μας τραβούν πίσω προς τη φωτεινότητα των οθονών.''

''Οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται. Προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι καταλαβαίνουν ότι δεν χρειάζεται να το λύσουν στην αρχή, μπορούν να εκτιμήσουν το μπουκέτο όπως συντέθηκε και μετά να το λύσουν μόλις αρχίσουν να ανοίγουν τα λουλούδια. Ένα μπουκέτο έχει έναν κύκλο ζωής. Τα λουλούδια μπορεί να είναι πολύ όμορφα όταν αρχίζουν να μαραίνονται, και αν δεν τα φροντίζετε, μπορεί να πεθάνουν ξαφνικά χωρίς να μαραθούν. Δεν αναπτύσσονται και το μπουκέτο δεν έχει ζωή. Βλέπω όλα τα μπουκέτα που βγαίνουν από το στούντιο. Θέλω οι πελάτες να στεναχωριούνται που τα πετούν, να προσπαθούν να τα κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, να κόβουν τους μίσχους, να αλλάζουν το νερό και να βάζουν τα τελευταία λουλούδια που απομένουν σε ένα ποτήρι. Αυτή είναι η ομορφιά - μια ζωή και ένα τέλος ζωής. Η εντύπωση του χρόνου που περνά.

''Η πιο παλιά μου ανάμνηση από τα λουλούδια είναι η αίσθηση της αντίστασης των βλαστών όταν κόβονται. Τα ματσάκια με λουλούδια που φτιάχνεις στις καλοκαιρινές βόλτες στην εξοχή —τα λέμε "μπουκέτα από το χαντάκι"— όταν δεν έχεις μαχαίρι πάνω σου, αλλά ούτως ή άλλως επιστρέφεις σπίτι με μια αγκαλιά από αυτά. Βάλτε τα κατευθείαν σε ένα βάζο και θα αντέξουν λίγο, ή καθαρίστε τα, κόψτε τα και μπορούν να διαρκέσουν 10 μέρες. Είναι σημαντικό για την κατάσταση των λουλουδιών αλλά και για λόγους αισθητικής. Όταν παραλαμβάνουμε τουλίπες, αφαιρούμε τα φύλλα, καθαρίζουμε τους βλαστούς και τους προετοιμάζουμε να λάβουν νερό, γιατί πρέπει να πιουν. Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στην προετοιμασία των λουλουδιών.''

zara home

BEST OF NETWORK