Πολυτέλεια, αισθητική και υπηρεσίες 5 αστέρων, με φόντο το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα.
Ο ήλιος έχει ξεκινήσει την κάθοδό του για να βυθιστεί στα νερά του Αιγαίου, οι τουρίστες σκαρφαλώνουν στην κορυφή του Σκάρου -του πέτρινου "γίγαντα" που δεσπόζει ακριβώς μπροστά- για να ποζάρουν με το ιδανικό φόντο, οι φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά έχουν πάρει φωτιά και εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο από το να ξαπλώσεις αναπαυτικά στη σεζλόνγκ της βεράντας σου -ή, ακόμα καλύτερα, μέσα στη θερμαινόμενη plunge pool-, για να απολαύσεις ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο: το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Αυτό συμβαίνει όταν μένεις στο πιο προνομιακό σημείο της Καλντέρας και συγκεκριμένα στο Grace Hotel Santorini, το ξενοδοχείο που συνδυάζει τις υπηρεσίες 5 αστέρων με την κυκλαδίτικη αισθητική και την ελληνική φιλοξενία.

Στα δωμάτια του Grace Hotel Santorini, πρωταγωνιστεί το λευκό των Κυκλάδων, το ξύλο και το φως, ενώ κάθε βράδυ, επιστρέφοντας, θα βρεις να σε περιμένει στο king size κρεβάτι μια όμορφη έκπληξη, όπως ένα καλάθι με pillow mist, μάσκα προσώπου και άλλα προϊόντα Apivita για pampering, ένα κουτάκι με γλυκά ή ένα ξύλινο παιχνίδι domino!

Τόσα τα απλά δίκλινα όσο και οι σουίτες έχουν φανταστική θέα, μοναδική διακόσμηση και όλες τις ανέσεις, ωστόσο για όποιον αναζητά την απόλυτη πολυτέλεια στη διαμονή του, η ιδανική επιλογή είναι η βίλα των 400 τετραγωνικών μέτρων με πισίνα, μεγάλη εξωτερική βεράντα, κουζίνα, τραπεζαρία, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα και χαμάμ, walk-in closet και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς!

Varoulko Santorini: Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία
Η "νησιωτική” εκδοχή του θρυλικού Βαρούλκου που δημιούργησε ο Λευτέρης Λαζάρου πριν από 37 χρόνια και παραμένει έκτοτε σημείο αναφοράς στην ελληνική γαστρονομία, είναι ένας λόγος να επισκεφτεί κανείς το Grace, ακόμα κι αν δεν μένει εκεί. Σε έναν χώρο που η λέξη "ειδυλλιακό" αδυνατεί να περιγράψει με ακρίβεια, με φόντο τον Σκάρο και θέα στο ηλιοβασίλεμα, το Varouklo Santorini προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι που όμοιό του δύσκολα θα συναντήσει κανείς αλλού.

Γνωστός για το πάθος του για τη μαγειρική απλότητα, ο Λαζάρου φέρνει στο Grace Santorini σπάνιες συναντήσεις απρόσμενων γεύσεων που συνδυάζονται αρμονικά σε πιάτα που υπηρετούν κλασικές συνταγές με αντισυμβατικό τρόπο. Το ταξίδι ξεκινά με μία ποικιλία από amuse bouche –ανάμεσά τους ένα πανέμορφο τραγανό "φιλί” από παντζάρι με ταραμά.

Συνεχίζεται με μια συγκλονιστική σούπα και ψάρια μαγειρεμένα με τρόπους που παντρεύουν την ελληνική κουζίνα με τις μοντέρνες τεχνικές (ψητή σουπιά με λαχανικά και κουκουνάρι, φιλέτο χριστόψαρο με άγριες αγκινάρες Τήνου, τραγανή τσίπουρα, μπαρμπούνι σοτέ), μία κοτολέτα αρνιού γεμιστή με αρωματικά φυτά, μανιτάρια και ελιές για την παραδοσιακή ελληνική κορύφωση και φινίρισμα με γλυκό σοκολάτα.

Τη μπριγάδα του Varoulko Santorini διευθύνει ο chef Ηλίας Τσικρίκης και μία ομάδα από ικανότατους και έμπειρους γνώστες της ελληνικής κουζίνας με διεθνή ούγια. Ο ίδιος ο Λευτέρης Λαζάρου βρίσκεται εκεί όσο πιο συχνά το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του κι αν τύχει και τον συναντήσεις θα σου πει πολλές συναρπαστικές ιστορίες και θα μοιραστεί μαζί σου μυστικά για τα ψάρια και τα θαλασσινά που μόνο εκείνος γνωρίζει (ήξερες ότι μπορείς να αναγνωρίσεις ένα ψάρι ιχθυοτροφείου από τα δόντια;).
"Ο στόχος μου είναι να κοντράρονται όσοι τρώνε στο Varoulko Santorini για το ποιο είναι το καλύτερο πιάτο. Θέλω το μενού μου να ένα κομμάτι της συζήτησης στο τραπέζι", λέει ο σεφ. "Αυτή είναι η φιλοσοφία μου: να υπάρχουν πέντε ή έξι στάδια στο μενού και τέτοιες ποσότητες ώστε να μην κουράζεται ο επισκέπτης, να θυμάται τι έφαγε... Στόχος μου είναι το φαγητό στο Varoulko Santorini να σημαδέψει τον επισκέπτη".
Απολαμβάνοντας κοκτέιλ στα 363 μέτρα από τη θάλασσα
Πριν (ή και μετά) το γεύμα, μια στάση στο μπαρ 363 είναι επιβεβλημένη. Ακριβώς 363 μέτρα από το ύψος της θάλασσας, μπορείς να απολαύσεις την ανεμπόδιστη θέα στο ηφαίστειο αλλά και μια σειρά από ψαγμένα κοκτέιλ. Και μόνο το γεγονός άλλωστε ότι όλα εδώ γίνονται με την καθοδήγηση του Baba Au Rum, του αναγνωρισμένου ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου, αθηναϊκού μπαρ, αποτελεί εγγύηση για το αποτέλεσμα που υπογράφουν ειδικευμένοι barmen και mixologists. Αν βρεθείς εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος, προτίμησε το απολύτως instagrammable Love the Sunshine, με μαστίχα μαγειρεμένη με ροδάκινο, λεμόνι, ανανά και βασιλικό ή το κλασικό πια Spicy Baba, από τα best sellers του Baba Au Rum.

Κι επειδή όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας (!), καλό είναι να αναφερθεί ότι στο Grace Hotel Santorini, οι γευστικές εμπειρίες ξεκινούν από νωρίς το πρωί, μιας και το πρωινό εδώ είναι μια αληθινά ξεχωριστή περίπτωση: Αποτελείται από ένα μενού degustation με 6 διαφορετικά στάδια που περιλαμβάνουν από παραδοσιακές πίτες, ντόπια τυριά και smoothies μέχρι παραδοσιακούς λουκουμάδες και γλυκό υποβρύχιο! Το μενού αλλάζει καθημερινά, ώστε κάθε πρωί να σε περιμένει μια πεντανόστιμη έκπληξη και, παρόλο που σίγουρα κάποια στιγμή θα σκεφτείς είναι υπερβολή να το δοκιμάσεις όλο, πίστεψέ μας, αξίζει κάθε θερμίδα να το κάνεις! Πάρε εδώ μια μικρή γεύση από το μενού του Σαββάτου:

Παρόλο όμως που το location είναι ένα από τα πλέον προνομιούχα στον πλανήτη, η κεντρική πισίνα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, οι γεύσεις του Varoulko ανεπανάληπτες και τα ενεργειακά vibes του νησιού πανταχού παρόντα, αν έπρεπε να αναφέρω μόνο ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Grace Hotel Santorini τόσο ξεχωριστό, θα μιλούσα για το ευγενικό, φιλικό και πάντα ευδιάθετο προσωπικό. Άλλη μία απόδειξη ότι για μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής, αυτό που μετράει, πάνω από όλα, είναι οι άνθρωποι!