Το νέο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης είναι απλό, νόστιμο και ατόφια καρνιβορικό.
Τι μπορεί να συμβεί αν πάρεις έναν βραβευμένο σεφ με cool άποψη πάνω στο φαγητό αλλά και μία ασυνήθιστη ευελιξία σε μαγειρικά τερέν και τεχνικές, μία πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική ομάδα στα της γεύσης δρώμενα εντός των αθηναϊκών τειχών, ένα σημαντικό architecture & design studio και την ιδέα μίας κλασικής ψησταριάς προσαρμοσμένη στις γαστρονομικές προσταγές του σήμερα; Αν είχες -για οποιονδήποτε λόγο- μία τέτοια πολυσύνθετη απορία, τότε το OX (ή OX Chop House όπως είναι το πλήρες όνομά του) θα σου δώσει τις απαντήσεις.
Η ψησταριά αλλιώς
Βλέπεις, το νέο εστιατόριο στη σκιά του (πρώην) Χίλτον, κάπου ανάμεσα στο new age ψητοπωλείο, το feelgood εστιατόριο και το στέκι για λάτρεις του κρέατος έχει ήδη κατορθώσει να γίνει talk of the town, ήδη από τις πρώτες ημέρες που άνοιξε τις πόρτες του, στις αρχές Νοεμβρίου.
Αρχικά, δε γίνεται να μη σε εντυπωσιάσει ο χώρος που έχει επιμεληθεί το ADD Architecture Studio - ένα αρμονικό blend από πέτρα και σκυρόδεμα, τυλιγμένο με γήινες αποχρώσεις και διακριτικούς τόνους.
Σε αυτά προσθέτεις τη σε διαρκή κίνηση και με τη φλόγα μονίμως αναμμένη ανοιχτή κουζίνα και την καλοβαλμένη κάβα και έχεις τη μεγάλη εικόνα: Αυτή ενός εσωτερικού που σε πείθει αβίαστα πως αποτελεί ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό καταφύγιο, που αμέσως θα σε κάνει να νιώσεις άνετα.
Όταν συμβεί το τελευταίο, αφήνεις τους ειδικούς να αναλάβουν τα υπόλοιπα. Αρχικά, την πολύ ευγενική και άψογα ενημερωμένη ομάδα του σέρβις και έπειτα εκείνη της κουζίνας. Εκεί δηλαδή που επικεφαλής είναι ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου - ένας από τους καλύτερους γευσιπλάστες της γενιάς του, πλέον καθολικά αναγνωρισμένος και -από ό,τι αποδεικνύεται και στο OX- από τους πιο ευπροσάρμοστους σε οποιοδήποτε γαστρονομικό πεδίο κι αν τον αφήσεις να δημιουργήσει.
Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr