Το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου έχει καταφέρει σε έναν μήνα να αναδειχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα των Νοτίων Προαστίων.
Το να καταφέρεις να συνδυάσεις μαγειρικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο σε μία διεύθυνση δεν είναι κάτι απλό. Το ΙΑΜΑ, η νέα σύγχρονη πρόταση γαστροταβέρνας του Ομίλου Βουλγαράκη, το καταφέρνει. Με επιτυχία. Τοποθετημένο επί της Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, το ΙΑΜΑ δεν άργησε να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, αν και μετρά κάτι παραπάνω από έναν μόλις μήνα ζωής – οι φιλόξενες πόρτες του άνοιξαν για πρώτη φορά στις 16 Φεβρουαρίου.

Υπάρχει λόγος για αυτό. Και μάλιστα είναι άκρως ελληνικός. Όπως η κουζίνα που απολαμβάνεις στο ΙΑΜΑ και βασίζεται σε ατόφιες πρώτες ύλες με ελληνική πιστοποιημένη ταυτότητα και τη γαστριμαργική τέχνη του ξυλόφουρνου, η οποία αναδεικνύει τη γεύση ενός φαγητού που ετοιμάζεται με μεράκι και θαλπωρή.


Όσον αφορά το μενού, εκεί τον πρώτο λόγο – στην κυριολεξία – έχουν οι μπρουσκέτες, οι οποίες ετοιμάζονται από προζυμένιο ψωμί, ψήνονται στον ξυλόφουρνο και διαθέτουν αρκετές επιλογές πέρα των κλασικών. Ανάμεσά τους η βουκολική εκδοχή με κρέμα ελληνικών τυριών, αυγά μάτια και χόρτα εποχής, αλλά και η εμπνευσμένη από την Αθήνα με ροφό, κολοκύθι, πατάτα, μαγιονέζα μυρωδικών.
Ο κατάλογος των ορεκτικών περιλαμβάνει πεϊνιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ αλλά και με χοιρινά μάγουλα, πιπεριές, μανιτάρια, καραμελωμένο κρεμμύδι και γιαούρτι πασκιτάν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Τις εντυπώσεις κερδίζουν τα χειροποίητα ποντιακά Μαντί από τον ξυλόφουρνο. Στις σαλάτες, η κλασική ταμπουλέ αναβαθμίζεται με κράνα και αγγούρι, ενώ η custom made επιλογή περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις με ξινομυζήθρα Κρήτης και κουλούρι Θεσσαλονίκης. Φυσικά, δεν παραλείπεις τη συνοδεία αλοιφής για να δώσεις γεύση και παραδοσιακό χαρακτήρα στις μπουκιές σου.


Το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, το μοσχαράκι χιουνκάρ, το τραχανότο μανιταριών, η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο, αυγό ποσέ, το κρασάτο κοκκοράκι κρασάτο κρασοτύρι Σίφνου και το ριζότο Κακκαβιάς συμπληρώνουν το παζλ των κυρίως σε έναν χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα, ανεβασμένη διάθεση, ελληνική ιδιοσυγκρασία και εξαιρετικό σέρβις.
Γλυκό φινάλε με semifreddo μπακλαβά ή cheesecake με κρέμα ελληνικών τυριών και μαρμελάδα φράουλας αρωματισμένη με αρμπαρόριζα και μία υπόσχεση ότι σύντομα θα ανταμώσουμε ξανά στο ΙΑΜΑ.
ΙΑΜΑ
Δ/νση: Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109833838