September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Στο ολόφρεσκο ΙΑΜΑ για ελληνική κουζίνα με χαρακτήρα

Στο ολόφρεσκο ΙΑΜΑ για ελληνική κουζίνα με χαρακτήρα

Το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου έχει καταφέρει σε έναν μήνα να αναδειχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα των Νοτίων Προαστίων.

Το να καταφέρεις να συνδυάσεις μαγειρικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο σε μία διεύθυνση δεν είναι κάτι απλό. Το ΙΑΜΑ, η νέα σύγχρονη πρόταση γαστροταβέρνας του Ομίλου Βουλγαράκη, το καταφέρνει. Με επιτυχία. Τοποθετημένο επί της Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, το ΙΑΜΑ δεν άργησε να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, αν και μετρά κάτι παραπάνω από έναν μόλις μήνα ζωής – οι φιλόξενες πόρτες του άνοιξαν για πρώτη φορά στις 16 Φεβρουαρίου.

ιαμα

Υπάρχει λόγος για αυτό. Και μάλιστα είναι άκρως ελληνικός. Όπως η κουζίνα που απολαμβάνεις στο ΙΑΜΑ και βασίζεται σε ατόφιες πρώτες ύλες με ελληνική πιστοποιημένη ταυτότητα και τη γαστριμαργική τέχνη του ξυλόφουρνου, η οποία αναδεικνύει τη γεύση ενός φαγητού που ετοιμάζεται με μεράκι και θαλπωρή.

iama

iama

Όσον αφορά το μενού, εκεί τον πρώτο λόγο – στην κυριολεξία – έχουν οι μπρουσκέτες, οι οποίες ετοιμάζονται από προζυμένιο ψωμί, ψήνονται στον ξυλόφουρνο και διαθέτουν αρκετές επιλογές πέρα των κλασικών. Ανάμεσά τους η βουκολική εκδοχή με κρέμα ελληνικών τυριών, αυγά μάτια και χόρτα εποχής, αλλά και η εμπνευσμένη από την Αθήνα με ροφό, κολοκύθι, πατάτα, μαγιονέζα μυρωδικών. 

Ο κατάλογος των ορεκτικών περιλαμβάνει πεϊνιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ αλλά και με χοιρινά μάγουλα, πιπεριές, μανιτάρια, καραμελωμένο κρεμμύδι και γιαούρτι πασκιτάν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Τις εντυπώσεις κερδίζουν τα χειροποίητα ποντιακά Μαντί από τον ξυλόφουρνο. Στις σαλάτες, η κλασική ταμπουλέ αναβαθμίζεται με κράνα και αγγούρι, ενώ η custom made επιλογή περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις με ξινομυζήθρα Κρήτης και κουλούρι Θεσσαλονίκης. Φυσικά, δεν παραλείπεις τη συνοδεία αλοιφής για να δώσεις γεύση και παραδοσιακό χαρακτήρα στις μπουκιές σου.

iama

iama

Το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, το μοσχαράκι χιουνκάρ, το τραχανότο μανιταριών, η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο, αυγό ποσέ, το κρασάτο κοκκοράκι κρασάτο κρασοτύρι Σίφνου και το ριζότο Κακκαβιάς συμπληρώνουν το παζλ των κυρίως σε έναν χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα, ανεβασμένη διάθεση, ελληνική ιδιοσυγκρασία και εξαιρετικό σέρβις.

Γλυκό φινάλε με semifreddo μπακλαβά ή cheesecake με κρέμα ελληνικών τυριών και μαρμελάδα φράουλας αρωματισμένη με αρμπαρόριζα και μία υπόσχεση ότι σύντομα θα ανταμώσουμε ξανά στο ΙΑΜΑ.

ΙΑΜΑ
Δ/νση: Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109833838

BEST OF NETWORK