Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η λίμνη Βουλιαγμένης δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την ανόθευτη ομορφιά της για να σε σαγηνεύσει. Κι άδικο δεν θα έχουν. Ίσως, να μην έχουν δοκιμάσει ακόμη το pairing του τοπίου της με μία Moët & Chandon.

Κάτι που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι καλεσμένοι του επίσημου πριβέ δείπνου που διοργάνωσε ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων για τη συμπλήρωση 30 χρόνων δυναμικής και αδιάκοπης παρουσίας της Madame Figaro Greece στην έντυπη ζωή της χώρας. Γυναίκες που έχουν πρωταγωνιστήσει στα εξώφυλλά της, προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του σύγχρονου επιχειρείν, του κοινωνικού γίγνεσθαι, καθώς και πρόσωπα που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα ή συνεχίζουν να συνεργάζονται ακόμη και σήμερα με το περιοδικό φόρεσαν την εορταστική τους διάθεση και με το δροσιστικό aperitif Chandon Garden Spritz της εταιρείας Moët Hennessy υποδέχτηκαν το καλοκαίρι σε ένα ειδυλλιακό – μα συνάμα γιορτινό – σκηνικό.



Βασικό συστατικό του Ready to Drink Chandon Garden Spritz, o εξαιρετικής ποιότητας αφρώδης οίνος Chandon που παράγεται στην Αργεντινή, ένα orange-bitter λικέρ από φλούδες και ξύσμα πορτοκαλιών και επιλεγμένα βότανα και μπαχαρικά δημιουργώντας την τέλεια γευστική ισορροπία. Ένα aperitif φινετσάτο και ευγενές, όπως ακριβώς και η ιδιοσυγκρασία της Madame Figaro από την πρώτη στιγμή της "γεννήσεως” της.

Λίγο μετά τη δύση του ηλίου – το ηλιοβασίλεμα σχηματίζεται τόσο τρυφερά στην επιφάνεια της λίμνης, το bespoke dinner ξεκίνησε να ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα. Πέντε στάδια, πέντε πιάτα σε ένα champagne pairing με πλουραλιστικές νότες Moët & Chandon.

Η Βίκυ Καγιά, η Δούκισσα Νομικού, η Ανθή Φακιδάρη, η Τάμτα, η Melia Kreiling, η Σίσσυ Τουμάση, η Ζενεβιέρ Μαζαρί, η Σοφία Κόκκαλη, η Ορσαλία Παρθένη, οι MIRO, οι Deux Hommes, ο Άγγελος Μπράτης, η Σίλια Σιγαλού, η Ελένη Κωνσταντινίδου, η Αναστασία Τσουρεκά, αλλά και η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η Έφη Αχτσιόγλου και η Μιλένα Αποστολάκη έχουν καθίσει στα τραπέζια τους απολαμβάνοντας τις πρώτες νότες από τη Moët & Chandon Brut όσο τα πιάτα καταφτάνουν.

Η αρχή έγινε με μία κρύα σούπα με αγγούρι, γιαούρτι και sorbet lime με δυόσμο, ενώ στη συνέχεια ένα ceviche από μυλοκόπι με μοσχολέμονο, chili και κόλιανδρο μετατράπηκε στο ιδανικό μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην σούπα και το ριζότο με σπαράγγια με ψήγματα τρούφας που ακολούθησε. Στη συνοδεία τους, Moët & Chandon Brut Impérial, ένα κρασί γενναιόδωρο και γοητευτικό που προσφέρει έντονη φρεσκάδα. Δεν θεωρείται τυχαία η απόλυτη ενσάρκωση της φινέτσας και ενός lifestyle που δεν στερείται γεύσης. Ποτήρια και πιάτα αποσύρονται, το art de la table διατηρεί τη χαρακτηριστική του κομψότητα, ένα ποτήρι κρασιού προστίθεται και – αυτή τη φορά - η αυθόρμητη, λαμπερή και ελκυστική Moët & Chandon Rosé Impérial κάνει οινο-γαστρονομικό pairing με κυρίως πιάτο, το φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ καρότου.



Στο ενδιάμεσο, ο Αδάμ Τσαρούχης ανέλαβε να μας ταξιδέψει με τη μαγική του φωνή και κλασικές επιτυχίες σε ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι. Cheers!

Η Moët & Chandon Rosé Impérial παραμένει στο τραπέζι και ετοιμάζεται αυτή τη φορά να συνοδεύσει το γενέθλιο μακαρόν με κρέμα βανίλιας και φράουλες. Ο γλυκός επίλογος μαζί με το "happy birthday" song από τον Αδάμ Τσαρούχη και τους εκλεκτούς καλεσμένους συνοδεύεται με τσούγκρισμα ποτηριών, ανταλλαγές ευχών και lounge μουσική που ολοκληρώνουν το μοναδικό prive dinner για τα 30 χρόνια Madame Figaro.


To the next ones!