Με το όνομά του να συνιστά ένα ευφυές παιχνίδισμα ανάμεσα στο χρονικό "παρών” και τη νησιώτικη Πάρο, το "Parōn” έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί τη δημοφιλέστερη άφιξη στη γοητευτική Κυκλάδα.

Σεβόμενο τον κυκλαδίτικο κύκλο ζωής – οι παραφωνίες εκλείπουν, οι εντάσεις χαμηλώνουν, οι φιλονικίες ξεχνιούνται σε έναν fine slow living ρυθμό, το "Parōn” εναρμονίζεται με την ιδιοσυγκρασία του νησιού εντάσσοντας την ουσία του "εδώ και τώρα” στο (κατα)δικό του μενταλιτέ. Αρχιτεκτονικά, το εστιατόριο που φωλιάζει στον ανέγγιχτο φυσικό βιότοπο του ξενοδοχείου Parīlio, αγαπά τις μινιμαλιστικές φόρμες, απαρνείται τον διακοσμητικό μαξιμαλισμό, αγκαλιάζει τις γεωμετρικές φόρμες δίπλα ακριβώς από μία εντυπωσιακή πισίνα, δροσιστικό αντίδοτο σε κάθε ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού.

Στο τιμόνι της κουζίνας ο Θάνος Φέσκος. Βραβευμένος δύο φορές με αστέρι Michelin και γνωστός για μία σύγχρονη μαγειρική προσέγγιση που σέβεται τον πλανήτη, εφαρμόζει στην πράξη τις βασικές αρχές βιωσιμότητας απελευθερώνοντας zero waste αποτύπωμα, ο ταλαντούχος κύριος Φέσκος οραματίζεται και υλοποιεί εντός της κουζίνας του Parōn την Τέχνη που τελειοποίησε σε εμβληματικά εστιατόρια της Κοπεγχάγης και της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο ότι στη λίστα των προσωπικών του διακρίσεων περιλαμβάνεται και ένα πράσινο αστέρι Michelin – απονέμεται από τον θρυλικό (πλέον) οδηγό ως επιβράβευση σε εστιατόρια και σεφ που ακολουθούν "πράσινες” τεχνικές.



Κάπως έτσι, η ανακύκλωση των πρώτων υλών και η αέναη επανεφεύρεση των τεχνικών συντήρησης δομούν τη μαγειρική ιδεολογία του Θάνου Φέσκου, αλλά και τα πιάτα που εν τέλει παρουσιάζει. Βασικά συστατικά της γαστριμαργικής τους γοητείας, η φρεσκάδα των πρώτων υλών – η αιγιοπελαγίτικη θάλασσα και γη έχει τους δικούς της θησαυρούς, η τελειοποίηση τεχνικών που σχετίζονται με το preservation και το fermenting, αλλά και προϊόντα που μικροί παραγωγοί καλλιεργούν και συνθέτουν με κόπο και αξιοζήλευτη μαεστρία. Έτσι, στο Parōn αποδίδει τη δική του ερμηνεία για το παριανό σαλατούρι, του αστακού από το νησί της Αλοννήσου σε συνδυασμό με το παραδοσιακό μιρμιτζέλι, τις κυκλαδίτικες γαρίδες με ιβίσκο και κρέμα γάλακτος.

Περπατώντας στο μονοπάτι της παραδοσιακής ελληνικότητας, οι συνταγές του Φέσκου αναδεικνύουν την αγάπη του για το comfort food, σε ένα αισθητηριακό ταξίδι στις αναμνήσεις των παιδικών του γεύσεων. Το Parōn είναι, άλλωστε, μια ωδή στο παρελθόν, βιώνοντας πλήρως το παρόν, ατενίζοντας παράλληλα με προσοχή το μέλλον. Κάθε στιγμή εμπνέεται από την προηγούμενη και συνυφαίνεται με την επόμενη σε έναν ατέρμονο χορό, όπως η σπείρα του χρόνου.

Τα πρωινά, η φιλοσοφία του Θάνου Φέσκου θα βρίσκει εφαρμογή στο "Mr. E", ακριβώς δίπλα από το "Parōn", όπου σερβίρεται ένα πλούσιο breakfast, στο οποίο ο καθένας εντοπίζει όσα θέλει να υπάρχουν στο σημαντικότερο γεύμα της ημέρας: Από εύγευστο comfort food μέχρι vegan και healthy επιλογές για την απαραίτητη ενέργεια - όλα τηρώντας τη δέσμευση του σεφ για τη σύνδεση με την τοποθεσία, την εποχικότητα και την απαράλλαχτη αυθεντικότητα.