Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.
Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!
Ιδανική αφορμή για γαστρονομικά ταξίδια - εξπρές, σε μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας! Τι λέτε, λοιπόν, για μια γαστρονομική τουρνέ στα Επτάνησα, με επτά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας για οδηγό μας;
Βενετσιάνικο Πηγάδι / Top Notch
Στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, η πλακόστρωτη πλατεία Κρεμαστής με το περίτεχνα σκαλιστό πέτρινο ενετικό πηγάδι του 17ου αιώνα αποτελεί το ιδανικό τερέν πάνω στο οποίο στήνει τα τραπέζια του το "Βενετσιάνικο Πηγάδι", σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό. Στα καλοστρωμένα τραπέζια, το πολύ καλά συντονισμένο και ενημερωμένο σέρβις παραδίδει τα πιάτα-εμπνεύσεις του σεφ Σπύρου Αγιού, που μαζί με τον σεφ-ιδιοκτήτη Γιάννη Βλάχο παρουσιάζουν μία fine comfort κουζίνα με φινέτσα και χάρη, η οποία συνδέει παραδοσιακές κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες τάσεις και ιδέες. Στα plus, μία εντυπωσιακή οινική λίστα με περισσότερες από 1000 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα. Τον χειμώνα, η δράση μεταφέρεται στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, με το "Βενετσιάνικο Πηγάδι" να παρουσιάζει εκεί την εστιατορική του υπόσταση.
Μενού - €65
Amuse Bouche • Άρτος: Προζυμένιο brioche & βούτυρο Κερκύρας με φιστίκι & τριαντάφυλλο • Αλά Πολίτα: Σφυρίδα καρπάτσιο, αγκινάρα αλά πολίτα ταρτάρ, άνηθο, σάλτσα από μοσχολέμονο, καρότο τουρσί • Ριζότο Λαδολέμονο: Κρέμα από φιστίκι και βασιλικό, κεράσια σοτέ, ελαιόλαδο "Ολεοαστρον" • Μπουρδέτο: Ψητό φιλέτο λαμπούας, πράσα, σαλάτα με καπνιστά μύδια, πικάντικο jus μπουρδέτο • Σιόρα Φράουλα: Κρέμα με γιαούρτι & λευκή σοκολάτα, ελαιόλαδο, υφές φράουλας • Mignardise
Dominicale / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
Χτισμένο σαν ζακυνθινό αρχοντικό πάνω στη θάλασσα, το Dominicale μοιάζει κομμάτι του βενετσιάνικου πύργου που υψώνεται στο πλάι του. Το κινηματογραφικό σκηνικό συμπληρώνει η πράσινη αυλή με τα δέντρα, που ατενίζει τη θάλασσα και την πόλη της Ζακύνθου στο ηλιοβασίλεμα. Η αρχοντιά του χώρου μεταφέρεται και στην κουζίνα με την εκλεκτή θαλασσινή πρώτη ύλη και πιάτα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά της, καθώς οι δημιουργικές πινελιές του σεφ Δημοσθένη Ντάνου προσθέτουν ενδιαφέρον σε πολλά από τα πιάτα του μενού. Πολύ καλή λίστα κρασιών από την walk in κάβα, που βρίσκεται στην όμορφη αίθουσα του εστιατορίου.
Μενού - €70
Άρτος χειροποίητος από προζύμι 4 ετών • Tartare λαβράκι, εσπεριδοειδή, αγγούρι • Crudo από μαγιάτικο Ιονίου, ζωμός από ώριμες ντομάτες, ξύδι και καυτερή πιπεριά, χόρτα σχάρας, καπνιστό χέλι • Τηγανιτό καλαμάρι με κρέμα μπριάμ, πικάντικο ταρτάρ ντομάτας – κάπαρης • Μυλοκόπι με κροκέτα πατάτας – καπνιστής πέστροφας, σάλτσα μπουρδέτο • "Φρυγανιά" Dominicale 2024
Etrusco / 2 Χρυσοί Σκούφοι
Στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας ο Έκτορας Μποτρίνι επιφυλάσσει στην ατμοσφαιρική βεράντα του μια γαστρονομία με υψηλό δείκτη γευστικής δημιουργικότητας, τεχνικής δεξιότητας και συναισθηματικής δύναμης. Η σικάτη αίσθηση του χώρου ενισχύεται από τα τραπέζια με τα μακριά λινά τραπεζομάντιλα κάτω από τις μουριές, και το πορσελάνινο κοκοράκι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου. Το σέρβις αντάξιο ενός μοντέρνου grand restaurant και στον τομέα του κρασιού ο σομελιέ Νίκος Λίτσης χειρίζεται με γνώση και επιδεξιότητα την εξαιρετική wine list. Η αύρα του εστιατορίου κοσμοπολίτικη με πολλούς ξένους να υπερτερούν των Ελλήνων. Η δημιουργική περιπλάνηση του Μποτρίνι ανάμεσα στην επτανησιακή παράδοση και την ιταλική γεύση συνεχίζεται μέσα από το φίλτρο μιας ιδιαιτέρως ραφινάτης τεχνικής.
Μενού - €85
Amuse bouche • Ο Ξιφίας των Ψαράδων της Νήσου Elba (carpaccio ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα) • Gastro Esperanto (σπείρα κολοκυθιού, καρίκι Τήνου, τρούφα, φύλλο λαδιού) • Από την Τήνο στη Μάνη μέσω Ιταλίας (pasta caccio e pepe με γαρίδες) • Σημειώσεις από ένα Ταξίδι στο Μαρόκο (Αργοψημένο αρνί, κρέμα μελιτζάνας, κους κους) • Pre dessert • Παροδικότητα (Άγριες φράουλες, βανίλια, port) • Mignardises
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr