September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Αυτά είναι τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

15.10.2024
Αυτά είναι τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Ιταλικό εστιατόριο, τρατορία ή πιτσαρία; Όπως κι αν το πεις, τα παρακάτω σημεία του αθηναϊκού χάρτη σερβίρουν τις γεύσεις της Ιταλίας στα καλύτερά τους.

"Da Bruno": Εντατικά μαθήματα ιταλικών στο Παλαιό Φάληρο

Da Bruno

Σαράντα χρόνια ιστορίας μετρά η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη, που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την ιταλική κουζίνα, μιας και είναι πιστοποιημένα το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο της πόλης. Το "Da Bruno" επιμένει με αγάπη και σεβασμό να εξερευνά τις γεύσεις και τις γαστρονομικές παραδόσεις της "Μπότας", σερβίροντας στην ατμοσφαιρική του σάλα ή στην κατάφυτη αυλή του κλασικά πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, ιδωμένα από μια μοντέρνα οπτική. Με αφορμή τη μεγάλη επέτειό του, το "Da Bruno" επαναφέρει στο κύριο μενού του μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα του, που αγαπήθηκαν πολύ μέσα σε αυτές τις τέσσερις δημιουργικές δεκαετίες.

Da Bruno

Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να θυμηθείτε ή να δοκιμάσετε για πρώτη φορά τα φαβορί με τη σηματοδότηση "Vintage Choice", όπως η σαλάτα Leonardo από το 1994, οι ταλιατέλες Funghi misti με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών σιγομαγειρεμένο με κρέμα παρμεζάνας και μαύρη τρούφα, αλλά και το κοτόπουλο Fantasia. Εκτός από την επετειακή σειρά, ο Οκτώβριος ως μήνας της παρμεζάνας εμπλουτίζει με λιμπιστικές προτάσεις τις γεύσεις του "Da Bruno". Τα ζεστά ζυμαρικά ανακατεύονται μέσα σε ένα κεφάλι παρμεζάνας αργής ωρίμανσης προτού σερβιριστούν σε ένα πιάτο τυρένιας πανδαισίας! 

Tip: Ακολουθεί, τον Νοέμβριο, ο μήνας της τρούφας! Δοκιμάστε πιάτα με λευκή τρούφα από την περιοχή Άλμπα της Ιταλίας.

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, 2109818959, FB:DaBruno, IG:da_bruno_ristorante

"Ovio": Μοντέρνα και ιταλικά στην Απόλλωνος

Ovio

Σταθερή αξία για όσους συχνάζουν στο αθηναϊκό κέντρο και προτιμούν μια πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, το "Ovio" έχει κάτι για όλους. Γι’ αυτό και στα τραπέζια του –γεμάτα ακόμα και τις καθημερινές πλέον– θα δεις κόσμο όλων των ηλικιών, από ζευγαράκια και οικογένειες μέχρι παρέες επωνύμων. Το επιτυχημένο πρότζεκτ του Πάνου Ιωαννίδη και του Πάνου Πολίτη διατηρεί μεν ζωντανή την παράδοση της ιταλικής κουζίνας, πάντα όμως φροντίζει να τη συνδυάζει με ένα μοντέρνο γαστρονομικό twist, γεγονός που το καθιστά αγαπημένο προορισμό ακόμα και των πιο επιλεκτικών ουρανίσκων, που αναζητούν κάτι διαφορετικό στην ήδη πληθωρική πιάτσα του κέντρου της πόλης.

Ovio

Άριστες πρώτες ύλες, casual fine dining και σύγχρονες τεχνικές δημιουργούν μια πρωτότυπη εμπειρία για όποιον το επισκέπτεται, μιας και έχει την ευκαιρία όχι μόνο να γευτεί κλασικά ιταλικά πιάτα, αλλά και να πάρει μια γεύση από άλλες, εξίσου μοναδικές διεθνείς κουζίνες. Ο μοντερνισμός φαίνεται ήδη από ορεκτικά όπως το tartare Bolognese από μοσχαρίσιο φιλέτο και τα arancini τραχανά lahmacun, από τα spaghetti blanco-nero al Savoro, αλλά και από την ανάλαφρη πίτσα Asparagi με τραγανά στικ σπαραγγιού, προσούτο και κλασικά ιταλικά τυριά.

Tip: Μust είναι οι επιλογές σε ριζότο, είτε το επιλέξετε με caponata είτε με κρέμα πιπεριάς.Απόλλωνος 4, κέντρο, 2114115755, www.ovio.gr, FB:Ovio Athens, IG:@ovioathens

"I Frati": Η ιταλική τέχνη... στο πιάτο σας!

i frati

Tο "I Frati" έκανε την εμφάνισή του στην Κηφισιά το 2014 και έκτοτε ταξιδεύει τους θαμώνες του στην Ιταλία, μέσα από γεύσεις και φινέτσα made in Italia. Κομψό και κλασικό μα πάντοτε φρέσκο, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που ξεκινάει από νωρίς στο"Caffè I Frati" για έναν γρήγορο espresso, απολαυστικά pancakes, κρουασάν, τσάι,καφέ,φυσικούς χυμούς και smoothies, αλλά και all time classic brunch μενού. Το μεσημέρι η δράση μεταφέρεται στο ιταλικό εστιατόριο για αυθεντικές ιταλικές συνταγές βασισμένες σε φρέσκες πρώτες ύλες και αυθεντικά ιταλικά προϊόντα.

i frati

Αυτά συνθέτουν γνήσια πιάτα της "Μπότας", όπως η ναπολιτάνικη πίτσα, τα λινγκουίνι βόνγκολε και το οσομπούκο με κρασί Barolo. Τέλος, οι λάτρεις της γαστρονομίας, στο "παντοπωλείο" που στεγάζεται στον χώρο, μπορούν να βρουν εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, σάλτσες, τρούφες, κρασιά, αποστάγματα και πολλά άλλα, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν τόσο in-store όσο και με λίγα κλικ μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο e-shop. 

Tip: Η εμπειρία απογειώνεται στο private cellar του, την Cantinetta, με 120 ετικέτες σαμπάνιας και σπάνια κρασιά.

Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, 2108088157, www.fratikifissia.gr, FB:I Frati Kifisia, IG:@fratikifisia

"Parlo": Χαλαρές στιγμές με comfort ιταλικό 

Parlo

Στο βασικό τρίπτυχο της ιταλικής κουζίνας (πίτσα, πάστα, ριζότο) εστιάζει αυτό το smart casual ιταλικό εστιατόριο, συνδυάζοντας κλασικές προτάσεις με τουίστ που ιντριγκάρουν τους γευστικούς κάλυκες. Τοποθετημένος στη μικρο-πιάτσα της Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό, ο χώρος του "Parlo" λειτουργεί σαν όαση ηρεμίας, χάρη στο άφθονο φως, το μοντέρνο ντιζάιν και το ξύλο που ζεσταίνει την αίθουσα, αλλά και τον πράσινο εξωτερικό χώρο, κατάλληλο για φαγητό με τους συναδέλφους, την παρέα, το ταίρι ή τα παιδιά.

Όποια κι αν είναι η συντροφιά σας, ξεκινήστε το δείπνο με τα τραγανά ρολά με μανιτάρια, καπνιστή πανσέτα και μαγιονέζα τρούφας. Όσον αφορά τις πίτσες, το πολύ λεπτό και τραγανό ζυμάρι τους αποτελεί το ιδανικό "τερέν" όπου "παίζουν μπάλα" τα υλικά της κλασικής Margherita(με σάλτσα ντομάτας San Marzano που κάνει τη διαφορά), της Mortadella pistacchio (που, ναι, έχει όντως φιστίκι πλάι στο αλλαντικό της και το κατίκι Δομοκού), αλλά και της Pepperonella (με το άκρως σπέσιαλ τυρί taleggio). Άξια μνείας και η Fatboy –ό,τι πρέπει για μεγάλες λιγούρες– με το λαχταριστό καπνιστό της χοιρομέρι. Όσον αφορά τα ζυμαρικά, στα highlights ανήκουν τόσο οι παπαρδέλες με κοτόπουλο όσο και τα νιόκι με κρέμα κολοκύθας, ενώ στο πεδίο των ριζότι εκείνα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τρούφας συγκαταλέγονται στα απαραίτητα της δοκιμής. Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την ταλιάτα Black Angus σε flat iron και τον πουρέ γλυκοπατάτας με καπνιστή πανσέτα. 

Tip: Ολοκληρώστε το γεύμα σας είτε κλασικά, με ένα πλούσιο τιραμισού, είτε πιο ιδιαίτερα, με μια πάβλοβα με σάλτσα φράουλας και φρούτα του δάσους

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Νέο Ψυχικό, 2130365719, FB:Parlo, IG:@parlo_trattoria

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

BEST OF NETWORK