Σου αρέσουν τα γλυκά, αλλά όχι και τόσο οι θερμίδες τους; Σου έχω την πιο νόστιμη λύση.
Μου αρέσουν τα γλυκά. Για να το καταστήσω πιο σαφές αρκεί να σου πω ότι θα μπορούσα εύκολα να αντικαταστήσω ένα γεύμα της ημέρας μου αποκλειστικά με μία γλυκιά εναλλακτική, αλλά και πως όσο κι αν έχω χορτάσει με το κυρίως μου πάντα θα βρω λίγο χώρο για ένα γλυκάκι. Ναι, είμαι από εκείνους που θα φάνε τη σαλάτα τους στο γραφείο και μετά από μία ώρα ο οργανισμός τους θα αναζητήσει τη γλυκιά του ατασθαλία.
Θέλω το γλυκό μου να έχει γεύση και όχι τόσο πολλές θερμίδες. Δύσκολο; Μπορεί. Ακατόρθωτο; Όχι και τόσο. Υπάρχουν ορισμένα μυστικά που - ευτυχώς - βοηθούν. Ένα από αυτά να ετοιμάζω εγώ τα γλυκά μου όσο πιο συχνά μπορώ. Το δεύτερο να βάζω λίγο (έως αρκετό) γιαούρτι στις συνταγές ή ακόμα και στις sweet temptations που καταλήγουν στα χέρια μου με take away ή delivery.

Δροσιστικό, με ανάλαφρη υφή και χαρακτηριστική γεύση, το ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό (πλήρες ή 2%) προσθέτει ελληνικές πινελιές σε κάθε γλυκό λειτουργώντας ιδανικά τόσο ως βάση όσο και ως σώμα, ανάλογα την περίπτωση. Πράγμα απολύτως λογικό. Είναι το παστεριωμένο γάλα αυτό που μου εξασφαλίζει το απαραίτητο ασβέστιο, ακόμα κι όταν διαχέεται ανάμεσα στο σώμα ενός σπιτικού κέικ και η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες το στοιχείο που μειώνει τις θερμίδες και με κρατά χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το γιαούρτι δίνει στο κέικ υγρασία, το κάνει αφράτο και πραγματικά νόστιμο. Στα ατού της συγκεκριμένης πλήρους επιλογής, η κρεμώδης υφή που γεννά ένα δημιουργικό παιχνίδισμα στον ουρανίσκο. Τίποτα καλύτερο.
Ένα γευστικό πλεονέκτημα που δεν στερούμαι ούτε όταν θυμάμαι πως το γυμναστήριο είναι το δεύτερο σπίτι μου και επιλέγω το ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 2%. Μειωμένα λιπαρά, ίδια απολαυστική γεύση και βελούδινη υφή. Ημιαποβουτυρωμένο, βραβευμένο για τη γεύση του και με αγελαδινό γάλα που τόσο μου αρέσει, δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω για να το προσθέσω στην πανακότα μου και να της δώσω ένα ελληνικό touch. Ο συνδυασμός του με ροδόνερο είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικός.

Κρατάς μυστικό; Όταν έχω λίγο χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και τις κοινωνικές μου υποχρεώσεις, ανοίγω ένα ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, ρίχνω μερικές κουταλιές σε ένα μπολ, το ανακατεύω με κρέμα γάλακτος, προσθέτω νότες από λάιμ ή ξύσμα πορτοκαλιού, tidbits από μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα στην κορυφή και σε τέσσερα λεπτά είμαι έτοιμος. Και τις ζωντανές καλλιέργειες γιαουρτιού, που συμβάλουν στην πέψη της λακτόζης του προϊόντος μου λαμβάνω, και την επιθυμία μου για γλυκό ικανοποιώ και το γιαούρτι μου δεν παραλείπω.

Last but not least, αν οι γευστικοί μου κάλυκες επιζητούν μία δροσιστική τάρτα – ιδανικό γλυκό για τα εορταστικά τραπέζια – τότε η κρέμα ζαχαροπλαστικής απομακρύνεται από τη συνταγή και στη θέση της τοποθετείται το ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό. Πλήρες για μεγαλύτερη μεστότητα και αναζωογονητική αίσθηση.
Όλα αυτά όσο ενισχύω το ανοσοποιητικό μου σύστημα και φροντίζω για την υγεία του εντέρου. Ακόμα να βάλεις το γιαούρτι στις γλυκιές σου δημιουργίες;