October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Ιταλικά εστιατόρια για να γιορτάσεις τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

17.01.2025
Ιταλικά εστιατόρια για να γιορτάσεις τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Νέα και παλαιότερα γαστρονομικά σποτ που υπηρετούν τη γευστική παράδοση της Ιταλίας με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Γοητευτική μέσα στη "φτώχεια" της. Προσιτή και εύκολη, απλή αλλά όχι απλοϊκή. Μία γευστική φιλοσοφία που δεν περιορίστηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό στα gourmet μέρη -όπως για παράδειγμα η γαλλική- αλλά αντίθετα βγήκε από τα σπίτια στο ευρύ κοινό, περνώντας από τον πλάστη της νοικοκυράς στα τραπέζια των εστιατορίων. Η ιταλική κουζίνα κατόρθωσε να γίνει το μάλλον δημοφιλέστερο διαχρονικό trend του πλανήτη, ποντάροντας στην έξοχη αξιοποίηση της πρώτης ύλης, τον comfort χαρακτήρα της αλλά και στην έμφυτη εξωστρέφεια και τις marketinίστικες ικανότητες των "αποστόλων" της. Τόσο που κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του κόσμου, θα βρει κανείς ένα σχετικό σποτ.

Η 17η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας και το 'α' σου προτείνει τα ιταλικά εστιατόρια της πόλης που την τιμούν με τον νοστιμότερο τρόπο. 

Cupola

Σε ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της ιταλικής –και όχι μόνο κουζίνας έχει εξελιχθεί το "Cupola" τα τελευταία χρόνια. Από το 2017, όταν εγκαταστάθηκε στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, η μοντέρνα τρατορία μάς ταξιδεύει μέσα από τα μοναδικά ιταλικά της πιάτα, τη χαλαρή της ατμόσφαιρα και τον feelgood χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει. Δεν είναι τυχαίο που οι foodies της πόλης επιλέγουν ξανά και ξανά το φιλόξενο περιβάλλον του "Cupola", το οποίο θεωρείται πλέον σημείο αναφοράς για τα αθηναϊκά ιταλικά εστιατόρια. 

Η ιταλική παράδοση ξετυλίγεται μέσα από τις έξοχες προτάσεις της κουζίνας του εστιατορίου, όπως διάφορες παραλλαγές της ναπολιτάνικης πίτσας, φτιαγμένης με αγνά υλικά στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, φρέσκες σαλάτες, ορεκτικά που σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου και ζυμαρικά για κάθε γούστο.

Dal Professore

Έχοντας εμβαθύνει στο ιταλικό γευστικό σύμπαν και ερευνώντας χρόνια τη μαγειρική παράδοση της "Μπότας" απ’ άκρη σ’ άκρη της, ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης κατάφερε να κάνει τη φινετσάτη τρατορία της Κηφισιάς σημείο αναφοράς για αυθεντική ιταλική κουζίνα. Η αγάπη του για τα αρώματα, την παράδοση και τις εκλεκτές πρώτες ύλες της γείτονος γράφεται σε απολαυστικά κεφάλαια που συνδυάζουν την αίγλη του κλασικού και τη φρεσκάδα των νέων ιδεών με την υπογραφή του "καθηγητή", η οποία αποτελεί πλέον και προσωπικό brand.

Osteria Mamma

To Osteria Mamma πιάνει πόστο στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος και απλώνεται σε έναν χώρο σχεδόν κινηματογραφικό. Ανοιχτόκαρδο και από εκείνους ρε παιδί μου που σε κερδίζουν με την πρώτη. 'Ένα σύμπαν που μοιάζει να χωρά εικόνες και λεπτομέρειες από όλα τα ταξίδια των δημιουργών του σε Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια, Πάρμα, Μόντενα και Σικελία. Το αυτό ισχύει και για τις γεύσεις.  Η ταλαντούχα σεφ Ελένη Σαράντη έχει δώσει πόνο, επενδύοντας αμέτρητες ώρες για το χειροποίητο κομμάτι και δουλεύοντας πάνω σε κάθε πιάτο. 

Στο περιεκτικό -12 πιάτα όλα κι όλα- μενού της Osteria Mamma λοιπόν βρίσκεις προτάσεις που δεν παίζουν αλλού. Ακριβώς τέτοιες είναι για παράδειγμα η πληθωρική cima alla Genovese με άγρια μανιτάρια, ένα πιάτο που θα μπορούσε να σταθεί με την ίδια ευκολία από high end εστιατόριο μέχρι σαν μεζές για τσίπουρο -ή πιο ορθά, για γκράπα- και τα φροντισμένα μοσχαρίσια ρολάκια saltimbocca που πλαισιώνονται με gnocchi alla Romana.

Monzu

Σταχυολογώντας signature πιάτα και ανεξερεύνητα classics της γειτονικής χώρας, το ιταλικό της Κηφισιάς μικραίνει το μενού και στρέφει τη γευστική του πρόταση σε πιο comfort παραλλήλους, διατηρώντας όμως τη γευστική φινέτσα του. H κουζίνα εστιάζει σε δυνατά χαρτιά, προτείνοντας νοστιμιά στοχευμένη και προσεκτικά καλιμπραρισμένη. Και χαρήκαμε που είδαμε τον σεφ Γιάννη Λιόκα να ακολουθεί μια τέτοια ρότα φέτος.

Στο πεδίο των ζυμαρικών, τα λινγκουίνι εξακολουθούν να γοητεύουν με τη γευστική δύναμη της σάλτσας τους από μπισκ γαρίδας με kombu, σουμάκ κι ένα ταρτάρ ωμής γαρίδας Κοιλάδος να σερφάρει πάνω τους, ενώ το risotto alla Milanese ξεχωρίζει για το σωστό βράσιμο και δέσιμο, και τη στρογγυλή νοστιμιά του.

Mercato

Το ιταλικό εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" υποδέχεται τη Μάγκυ Ταμπακάκη ως νέα επί κεφαλής της κουζίνας του και φρεσκάρει το μενού του με ιταλικά standards και signature δημιουργίες της σεφ, για να επανασυστηθεί ως φιλόξενος προορισμός για comfort νοστιμιά με σπιτική θέρμη στα προσεγμένα πιάτα του.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

BEST OF NETWORK