September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Γιατί το "Βουλκανιζατέρ" είναι το επόμενο instant hit της πόλης

14.02.2025
Γιατί το "Βουλκανιζατέρ" είναι το επόμενο instant hit της πόλης

Το ολοκαίνουργιο bar restaurant στο Κουκάκι συζητιέται εντόνως για όλους τους σωστούς λόγους.

Είναι κάποια μέρη που ξέρεις από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους πως θα πετύχουν. 'Η, τέλος πάντων, πως είναι κατασκευασμένα για να κάνουν αίσθηση. Να συζητηθούν, για όλους τους σωστούς λόγους. Ε, ένα τέτοιο είναι και το "Βουλκανιζατέρ" (ή "Voulkanizater" αν προτιμάς αγγλικά), που έκανε πρεμιέρα την προ-Παραμονή των Χριστουγέννων του 2024 στο Κουκάκι και τον αριθμό 17 της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου.

Όπως μαρτυρά το όνομά του, στην προηγούμενη ζωή του, το εν λόγω bar restaurant ήταν προορισμός για όλους όσοι ήθελαν να περιποιηθούν τα λάστιχα του οχήματός τους. Πλέον, συστήνεται σαν ένα μέρος που κάνει έντονο γκελ στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, τόσο, που δυσκολεύεσαι να βρεις τραπέζι το πρώτο αυτό διάστημα της λειτουργίας του.  

Στον χώρο του παλιού βουλκανιζατέρ λοιπόν εγένετο "Βουλκανιζατέρ", όταν οι Γιάννης Σαλπέας ("Zurbaran", "Gorlomi", "Ιώδιο"), Αντρέας Παπαδημητρακόπουλος και Nεφέλη Οφέλια Σαχβερντιάν ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν ένα πανέμορφο μαγαζί, στο οποίο συμπλέουν βαριές βουργουνδί κουρτίνες, αφίσες της Pamela Anderson, καπό αυτοκινήτων, ίνοξ τραπέζια, δερμάτινοι καναπέδες, μία πανέμορφη μπάρα - συν τα δομικά στοιχεία από τον πρότερο βίο του χώρου. Όλα μαζί, δίνουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα που γλυκαίνει το μάτι και ιντριγκάρει το νου. 

'Ένα ακόμη ατού του "Βουλκανιζατέρ" είναι ο ήχος. Πέρα από τις ωραίες μουσικές, είναι η ποιότητά του και το άπλωμά του στο χώρο που κερδίζει το στοίχημα της άψογης ισορροπίας: Τέτοια ακριβώς ένταση ώστε να γουστάρεις και επίσης τέτοια ώστε να μπορείς να συνομιλείς με την παρέα σου δίχως να ταλαιπωρείς το λαρύγγι σου - ίσως πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση πως τα hi-fi μαγαζιά θα είναι μια από τις τάσεις τους 2025.

'Επειτα, παραλαμβάνει τη σκυτάλη η φροντισμένη κουζίνα του σεφ Θωμά Μάτσα. Ο πολύ αξιόλογος γευσιπλάστης (που ίσως γνωρίζεις από μαγαζιά-σουξέ σαν το μυκονιάτικο "Alemagou" στη Φτελιά, το "Pappu" στο Περιστέρι ή το "Striggla" στο Μαρούσι) μεριμνά για μία γευστική πρόταση σύγχρονη, με σαφείς ελληνικές και μεσογειακές αναφορές αλλά και στοιχεία πολύ πιο μακριά από αυτές. 

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

BEST OF NETWORK