Ο Chef Patron του εστιατορίου υποδέχεται τον Κώστα Παπαθανασίου, έναν chef με σημαντικές περγαμηνές στο Makris Athens.
Την Πέμπτη 31 Ιουλίου, το βραβευμένο με αστέρι MICHELIN Makris Athens by Domes υποδέχεται ένα ξεχωριστό 4 Hands Dinner – ένα μαγειρικό pas de deux δύο κορυφαίων Ελλήνων σεφ με διεθνή ακτινοβολία.
Ο Chef Patron Πέτρος Δήμας ανοίγει την κουζίνα του στον Κώστα Παπαθανασίου, ο οποίος έχει υπηρετήσει τα τελευταία 3 χρόνια ως Executive Chef του Frantzén στην Στοκχόλμη, ενός από τα λίγα εστιατόρια στον κόσμο με τρία αστέρια MICHELIN.

Οι δύο σεφ συνδέονται μέσα από μία κοινή πορεία σε εμβληματικά εστιατόρια της παγκόσμιας υψηλής γαστρονομίας, από το The Fat Duck και το The Ledbury, έως το Pollen Street Social του Jason Atherton, όπου είχαν συνεργαστεί στενά. Με αφετηρία αυτή τη μαγειρική συγγένεια και κοινή γλώσσα τη δημιουργική κουζίνα, ο Κώστας Παπαθανασίου επιστρέφει στην Αθήνα για να συνυπογράψει με τον Πέτρο Δήμα ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στη νοσταλγία και την τόλμη, τη μνήμη και την ανατροπή.

Στο ειδικά σχεδιασμένο μενού των έξι σταδίων (tasting menu) θα ανακαλύψει κανείς από μια τάρτα με ρικότα και μάνγκο που φλερτάρει με τη γλυκύτητα της Μεσογείου, μέχρι μια σύνθεση με μαγιάτικο, βερίκοκο και περσικό χαβιάρι, κάθε πιάτο συνομιλεί με το επόμενο, δημιουργώντας ένα καλοδουλεμένο, συνεχές αφήγημα γεύσεων.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με wine pairing από την επιμελημένη κάβα του Makris, με επιλογές που αναδεικνύουν τη γευστική πολυπλοκότητα κάθε πιάτου. Για κρατήσεις επισκεφθείτε το makrisathens.com.