Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης
Οι "Βερσαλλίες" είναι λόγος να ταξιδέψεις μέχρι την Καλαμάτα. Εκεί, ένα ταπεινό προσφυγικό δίπατο με γούστο ανακαινισμένο, στεγάζει το βασίλειο του Γιάννη Κούμανη, μάγειρα και κυνηγού της πρώτης ύλης στην πιο αυθεντική μορφή της. Ο Κούμανης είναι η σπάνια στην εποχή μας περίπτωση ανθρώπου και μάγειρα, που αναζητά καθημερινά με εμμονή την εποχική πρώτη ύλη από την περιοχή ή και μακρύτερα, ενώ έχει και τον τρόπο να την αναδεικνύει με ακρίβεια, ζωντάνια, απρόσμενους συνδυασμούς αλλά και σεβασμό στην παράδοση.



Λαχανικά από βιολογικές φάρμες της περιοχής, χόρτα, βότανα και εποχικά υλικά δικής του τροφοσυλλογής, ελεύθερα κοκόρια, ζώα από επιλεγμένους παραγωγούς και ψάρια από την πρωινή ψαριά, συναντιούνται σε πιάτα όπου η παράδοση μεταφράζεται με δημιουργικό αυθορμητισμό και η γεύση της μεσσηνιακής γης και θάλασσας βρίσκει την απόλυτη έκφραση της. Το σπάνιο, το άγριο, το ταπεινό, το δυσεύρετο, συναρπάζουν και εμπνέουν αυτή την κουζίνα.
> Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.
Στο μενού του εστιατορίου που αλλάζει καθημερινά, συνυπάρχουν μαγειρευτά με γεύση όπως παλιά, ταψιά στον ξυλόφουρνο, ψάρια της ημέρας και κρεατικά στην κάρβουνα, τα δικά του καπνιστά και παστά, όλα με τα αρώματα των άγριων βοτάνων και μυρωδικών και, φυσικά, με το πιο εκλεκτό τοπικό ελαιόλαδο.
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr
 
     
         
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
                     
                     
                     
                    