June 2026
X

#BeautyStars2026

Αυτή είναι η beauty εταιρεία που στηρίζει έμπρακτα την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Αυτή είναι η beauty εταιρεία που στηρίζει έμπρακτα την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Αυτός ο εμβληματικός ορός λάμψης αποκτά ακόμη πιο δραστική σύνθεση και καταπολεμά τις κηλίδες και τη θαμπή όψη

Αυτός ο εμβληματικός ορός λάμψης αποκτά ακόμη πιο δραστική σύνθεση και καταπολεμά τις κηλίδες και τη θαμπή όψη

Αυτός ο ορός ενώνει τρεις ισχυρές συνθέσεις για μοναδική ανάπλαση της επιδερμίδας

Αυτός ο ορός ενώνει τρεις ισχυρές συνθέσεις για μοναδική ανάπλαση της επιδερμίδας

Αυτή η ενυδατική lotion σώματος επανορθώνει πλήρως την ξηρή επιδερμίδα

Αυτή η ενυδατική lotion σώματος επανορθώνει πλήρως την ξηρή επιδερμίδα

Αυτό είναι το εθιστικό άρωμα χωρίς οινόπνευμα που φοριέται άφοβα κάτω από τον ήλιο

Αυτό είναι το εθιστικό άρωμα χωρίς οινόπνευμα που φοριέται άφοβα κάτω από τον ήλιο

Η μόνη μάσκαρα που χρειάζεσαι για εντυπωσιακό μήκος και διαχωρισμό των βλεφαρίδων

Η μόνη μάσκαρα που χρειάζεσαι για εντυπωσιακό μήκος και διαχωρισμό των βλεφαρίδων

Αυτή η καινοτόμα κρέμα προσώπου διορθώνει 16 σημάδια γήρανσης

Αυτή η καινοτόμα κρέμα προσώπου διορθώνει 16 σημάδια γήρανσης

Δώσε όγκο στο 100% των βλεφαρίδων σου με αυτή την καινοτόμα μάσκαρα

Δώσε όγκο στο 100% των βλεφαρίδων σου με αυτή την καινοτόμα μάσκαρα

Αυτός ο leave-in ορός μαλλιών εξασφαλίζει γυάλινη λάμψη και προστασία από το φριζάρισμα

Αυτός ο leave-in ορός μαλλιών εξασφαλίζει γυάλινη λάμψη και προστασία από το φριζάρισμα

Αυτό το ανάλαφρο έλαιο χαρίζει εκτυφλωτική λάμψη και μοναδική λείανση στα μαλλιά σου.

Αυτό το ανάλαφρο έλαιο χαρίζει εκτυφλωτική λάμψη και μοναδική λείανση στα μαλλιά σου.

Life

Σ' ευχαριστώ Λουκιανέ | Μία συναυλία - αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

15.09.2023
Σ' ευχαριστώ Λουκιανέ | Μία συναυλία - αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη
Πρόσθεσε το madamefigaro.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη επιστρέφουν στο ανανεωμένο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Με ένα μεγάλο "Σ'ευχαριστώ Λουκιανέ", αγαπημένοι ερμηνευτές και ηθοποιοί θα τιμήσουν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που επαναλειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο από τον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από 15 χρόνια απουσίας από τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Ο ξεχωριστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής είχε μια μοναδική σχέση με τον αθηναϊκό λόφο, καθώς είχε δώσει επτά συναυλίες στο πιο αγαπημένο του -όπως ο ίδιος έλεγε- θέατρο, οι οποίες άφησαν το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Στο μουσικό αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου, θα ακούσουμε τραγούδια της δισκογραφίας του Λουκιανού που άφησαν εποχή, ενώ θα απολαύσουμε και σπάνια βίντεο-ντοκουμέντα από τις θρυλικές συναυλίες του στον Λυκαβηττό, υλικό που προέρχεται από το πλούσιο προσωπικό του αρχείο.

Διαβάστε επίσης: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | 5 συναυλίες που ξεχωρίσαμε στον χώρο πολιτισμού που επανασυστήνεται

"Μες στα τόσα που ‘χω ζήσει, το ‘ζησα κι αυτό / κι ήτανε κάτι μαγικό / ήταν απαλό σαν χάδι, ήτανε πολύ γλυκό / το βράδυ στο Λυκαβηττό", τραγουδούσε ο Κηλαηδόνης στην "Τετάρτη 28 Ιουλίου", ένα συναισθηματικό, βιωματικό τραγούδι για την εμπειρία της πρώτης του συναυλίας στον Λυκαβηττό τον Ιούλιο του 1982, στην οποία βρέθηκαν 10.000 θεατές. Ήταν η πρώτη συναυλία που έγινε μετά τη Μεταπολίτευση σε αυτόν τον χώρο, ενώ οι επόμενες έξι συναυλίες που έδωσε στον λόφο θα όριζαν εκ νέου το μουσικό θέαμα στην Ελλάδα. 

Στη συναυλία-αφιέρωμα στις 25 Σεπτεμβρίου, θα πάρουν μέρος γνωστοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που συμμετέχουν στον διπλό δίσκο-αφιέρωμα με τίτλο "Σ'ευχαριστώ Λουκιανέ" που κυκλοφορεί, όπως οι Θέμης Ανδρεάδης, Μανώλης Φάμελλος, Δώρος Δημοσθένους, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Κηλαηδόνη, Πέννυ Μπαλτατζή και Χρήστος Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων. Ακόμη, τη μουσική βραδιά θα πλαισιώσουν δημοφιλείς ηθοποιοί όπως οι Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη που θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έγραψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης για παραστάσεις στο θέατρο (Ελεύθερο Θέατρο, Ελεύθερη Σκηνή, Θεσσαλικό Θέατρο κ.ά.).

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Οι συναυλίες του Λουκιανού στον Λυκαβηττό

Πέρα από την 1η του συναυλία, τον Ιούλιο του 1982, το 1985 στήνει μια ολόκληρη θεατρική σκηνή στο "Πάμε Μαέστρο" για να παρουσιάσει τις μουσικές του για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 1991, στη "Νύχτα γιομάτη θαύματα", γιορτάζει τα 20 χρόνια στη δισκογραφία με ένα τρίωρο υπερθέαμα που μέτρησε πάνω από 150 άτομα επί σκηνής, ενώ το 1993 στη συναυλία "Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά…" αφηγείται την κοινωνικο-ιστορική διαδρομή των προπολεμικών και μεταπολεμικών χρόνων της Ελλάδας, μέσα από χαρακτηριστικά τραγούδια.

Το 1996, στη "Σκοτεινή πλευρά", μεταφέρει στη σκηνή του Λυκαβηττού το προσωπικό του στούντιο και αφιερώνει τη βραδιά σε λιγότερο γνωστά και ανέκδοτα κομμάτια του, ενώ το 1997 στη "Νέα Κυψέλη, Νέα Ορλεάνη", συμπράττει με την περίφημη "Preservation Hall Jazz Band" από τη Νέα Ορλεάνη σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό-ρέπλικα του εσωτερικού χώρου του θρυλικού "Preservation Hall Jazz Club". Τέλος, το 2002, καλύπτει όλη τη σκηνή του Λυκαβηττού με αληθινό γκαζόν και στήνει ένα πραγματικό και λειτουργικό μπαρ, χαρίζοντας στο κοινό ένα αξέχαστο "Cocktail Party".

Σήμερα, ο "φτωχός και μόνος κάου-μπόυ" του ελληνικού τραγουδιού, με τη μοναδική ικανότητα να ενώνει πλήθος κόσμου μέσα από τη μουσική του, "συναντιέται" ξανά με το αγαπημένο του θέατρο, σε ένα μοναδικό μουσικό θέαμα που θα θυμόμαστε για καιρό. 

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι τραγουδιστές: Θέμης Ανδρεάδης, Σπύρος Γραμμένος, Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μανώλης Φάμελλος και οι ηθοποιοί Γιασεμί Κηλαηδόνη, Νάντια Κοντογεώργη, Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Πληροφορίες
Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 21.00

BEST OF NETWORK