Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό τον μήνα
Έχεις κάνει ήδη την πρώτη σου βουτιά, έχεις φάει παγωτό, έχεις δει την πανσέληνο κι έχεις ξαπλώσει στο γρασίδι απολαμβάνοντας πικ-νικ με φίλους. Όσα σηματοδοτούν τα καλοκαίρια μας μπορεί να έχουν ήδη συμβεί, όμως υπάρχουν δεκάδες άλλες εμπειρίες που υπάρχουν εκεί έξω για να ζήσεις. Φεστιβάλ, θέατρα, όπερα, cocktail tasting, σινεμά, τι θα ήταν ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού χωρίς νέες περιπέτειες; Ακολουθούν 10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Ιούνιο και υπάρχει πάντα χώρος για να προσθέσεις τις δικές σου.
Αυτή η λίστα ξεκινά ανάποδα με ένα τραγούδι:
Και συνεχίζει κάπως έτσι:

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, ανοίγει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στις 1, 3, 6, 8 Ιουνίου 2018, με μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, τον Ναμπούκκο, σε μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν, σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο, με τον κορυφαίο Έλληνα βαρύτονο, Δημήτρη Πλατανιά, στον ομώνυμο ρόλο.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσίαζει την 5η σκηνοθετική δουλειά της η Έφης Μπίρμπα, Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, κεφ. 23ο, βασισμένη στο έργο του Μιχαήλ Θερβάντες Δον Κιχώτης, από Πέμπτη 28 Ιουνίου έως Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 για 6 παραστάσεις. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα διεθνών ερμηνευτών με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη και τους Αχιλλέα Χαρίσκο, Ιωάννα Τουμπακάρη,Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου, Effi Rabsilber, Gema Galiana, Διογένη Σκαλτσά.

Το 18th Athens Technopolis Jazz Festival επιστρέφει από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου και η Τεχνόπολη γεμίζει jazz μουσικές και παράλληλες δράσεις κάτω από τον αττικό ουρανό.

Το Negroni Week, η διεθνής πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, έρχεται και φέτος στην Ελλάδα. Για τέταρτη συνεχή χρονιά προσκαλεί όλους τους λάτρεις του εμβληματικού cocktail να το απολαύσουν, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, στα συνεργαζόμενα bar σε όλη την Ελλάδα, την εβδομάδα 4 έως 10 Ιουνίου.

Η έκθεση "George Condo at Cycladic" είναι η πρώτη μεγάλη ατομική μουσειακή έκθεση του George Condo στην Ελλάδα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 30 έργα - ζωγραφικά, γλυπτά και σχέδια - τα οποία καλύπτουν τα τελευταία 20 χρόνια πορείας του αμερικανού καλλιτέχνη, μεταξύ των οποίων μία σπάνια σειρά από αυτοπροσωπογραφίες που δημιουργήθηκαν το 2017 και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην έκθεση στην Αθήνα.

Το A Book Affair είναι ένα πρότζεκτ του Goethe-Institut Athen και του Radio Athènes, που επικεντρώνεται στις εκδόσεις και παρουσιάζεται με έναν ιδιότυπο επιτελεστικό (performative) τρόπο. Ειδωμένο στο σύνολο του σαν ένα περφόρμανς που ξεδιπλώνεται σε ένα χρονικό διάστημα 5 μηνών (Μάιος-Νοέμβριος 2018), αποτελείται από lecture-performances, εικαστικές παρεμβάσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις και ζωντανές μουσικές περφόρμανς (sound art). Ο συνδετικός κρίκος των επιμελητών, καλλιτεχνών, εκδοτών, συγγραφέων, δραματουργών, χορογράφων και θεωρητικών που θα συμμετέχουν στο A BOOK AFFAIR είναι η σύγχρονη τέχνη και η ‘ανάγνωση’ σαν μια κατάσταση/δραστηριότητα που εμπλέκει όχι μόνο τον νού αλλά και το σώμα, στην δημιουργία νοημάτων και μιας νέας ποιητικής. (Πετράκη 15, Αθήνα,15 - 30/6)

«Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» (The Bookshop) κυκλοφορεί 28/6 στους κινηματογράφους από την ODEON και μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1959, όπου μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Οι κριτικοί λάτρεψαν την ταινία και απέσπασε 3 βραβεία στα φετινά Goya Awards: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Βότανα από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, μπαχάρια από την Ασία και την Αφρική και μοναδικές ποικιλίες τσαγιού θα βρεις στο House of Spices (Νίκης 11, Σύνταγμα). Τα εξαιρετικά brand τσαγιού όπως τα γερμανικά Yogi Tea και τα γαλλικά Kusmi Tea με περισσότερες από 50 επιλογές γεύσεων αποτελούν το τέλειο αφέψημα για τα απογεύματα του καλοκαιριού.

Η Taverna είναι το νέο pop-up project της γαστρονομικής αναζήτησης του Bios. H Γωγώ Δελογιάννη και το Bios.Home Kitchen δημιούργησαν την Taverna at Bios, η οποία θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι με ένα μενού βασισμένο στα πιο γνήσια προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου.