Μια νέα έρευνα δίνει ελπίδες σχετικά με την τρίτη ηλικία.
Αργά ή γρήγορα όλα αρχίζουμε και μπαίνουμε σε σκέψεις σχετικά με ερωτήματα όπως "μήπως γερνάμε", "μήπως τα χρόνια περνάνε γρήγορα;", "μήπως σε λίγο καιρό θα σηκώνονται στα λεωφορεία για να καθόμαστε;" κι άλλα τέτοια δυσάρεστα.
Φυσικά κάποτε θα έρθει και αυτή η στιγμή. Όπου επίσημα θα μπορούν να μας φωνάζουν παππού. Όμως μια ομάδα ερευνητών από τη Ρωσία και τη Σουηδία μας δίνει δικαίωμα να ελπίζουμε ότι (τουλάχιστον) αυτή η στιγμή θα αργήσει αρκετά.
Βρήκαν τον λόγο που γερνάμε
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Moscow State University και του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης επικεντρώθηκε στον ρόλο που παίζουν τα μιτοχόνδρια στη διαδικασία γήρανσης των οργανισμών.
Και μέσα από αυτή την επιστημονική διαδρομή μάλλον βρέθηκαν μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη, η οποία μπορεί να αλλάξει τόσο τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γιατροί το θέμα του γήρατος όσο και των ασθενειών που προκύπτουν από αυτό.
Διάβασε τη συνέχεια στο askmen.com