Τα εστιατόρια - cafe των μουσείων γίνονται οι ιδανικοί προορισμοί για έξοδο
Οι δρόμοι της γαστρονομίας και του πολιτισμού διασταυρώνονται σε εστιατόρια και καφέ που εμπνέονται από τον περιβάλλοντα χώρο και προωθούν την κοινωνικοποίηση. Η τάση που θέλει τους μουσειακούς χώρους να γίνονται περισσότερο φιλόξενοι στο ευρύ κοινό, ανοίγει χώρο για γαστρονομικά projects που λαμβάνουν ερεθίσματα από ό,τι συμβαίνει γύρω τους.
Στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψη στη μόνιμη έκθεση με λαχταριστό πρωινό στο εστιατόριο - cafe. Στο Μουσείο Μπενάκη, βγαίνοντας από την αναδρομική έκθεση του Ακριθάκη, μπορείς να συζητήσεις για όσα είδες με ένα ποτήρι καλό κρασί και τρώγοντας εκλεκτές ελληνικές γεύσεις. Στο ΚΠΙΣΝ, οι κυριακάτικες βόλτες συνδυάζονται με brunch από το μενού που έχει δημιουργήσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Κι αν πάλι θέλεις απόλυτη ελευθερία, μπορείς να μείνεις μόνο στο γαστρονομικό κομμάτι, καθώς και οι παρακάτω προορισμοί λειτουργούν ανεξάρτητα.
Το εστιατόριο-cafe στο νέο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Σε ένα σύγχρονο και λιτό περιβάλλον, στον ημιώροφο του νέου Μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, σε περιμένει μία μοναδική γευστική εμπειρία, γεμάτη πρωτοτυπία, νοστιμιά και υγιεινές επιλογές. Το νέο εστιατόριο - cafe του Μουσείου απλώνεται σε έναν μυστικό κήπο, ενισχύοντας τη φιλοσοφία του περί σεβασμού και επανασύνδεση με τη φύση.
Διάβασε επίσης: Μέσα στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή

Δημιουργοί του project είναι η Μαργαρίτα Σιδερίδου και ο Κλέων Γρηγοριάδης (Ohh Boy) ενώ το μενού χτίστηκε από την αυθεντία του διακεκριμένου Nomad Chef Ανδρέα Λαγού, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα τον έξυπνο συνδυασμό ελληνικών πρώτων υλών με super foods από όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα περιλαμβάνει μία πληθώρα all-day επιλογών μοναδικής ποιότητας, με ελληνικό ταμπεραμέντο, φρεσκότατα μεσογειακά υλικά και διεθνή απήχηση. Πίσω από την καθημερινή υλοποίηση και την παρουσίαση των πιάτων, ο executive chef Μιχάλης Μόσχου να συντονίζει μια δραστήρια ομάδα.
Το διακριτικό και ήρεμο design του χώρου, στολισμένο με σύγχρονες πινελιές και αστικές αναφορές επιμελήθηκε το Interior Design Laboratorium. Τα menu και τα υπέροχα συλλεκτικά σουπλά με τους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες της συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, έχει δημιουργήσει ο graphic designer Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος.
Info: Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – κλειστά, Τρίτη, Πέμπτη 10:00-18:00, Παρασκευή 10:00-22:00, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00. Τηλέφωνο κρατήσεων : 2107562895
Το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Ένα από τα κρυμμένα μυστικά της Αθήνας βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του μουσείου Μπενάκη, προσφέροντας ένα προσεγμένο μενού σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Περνώντας το επιβλητικό κατώφλι του Μουσείου, η διάθεσή σου αλλάζει ευχάριστα, καθώς αφήνεις πίσω σου τον θόρυβο της πόλης και κινείσαι ανάμεσα σε υπέροχους θησαυρούς.

Η μοντέρνα αίθουσα που στεγάζεται το εστιατόριο προσφέρει άπλετη θέα και μια υπέροχη αίσθηση ελευθερίας καθώς η τεράστια βεράντα απλώνεται μπροστά σου. Εδώ, θα απολαύσεις υψηλή και ταυτόχρονα προσιτή γαστρονομία βασισμένη στην ελληνική κουζίνα, συνοδεία εκλεκτών κρασιών και ροφήματα κάθε είδους από νωρίς το πρωί. Σαλάτες, ορεκτικά και γλυκά αποτελούνται από τοπικά προϊόντα και ποιοτικές πρώτες ύλες που αναδεικνύουν τις γεύσεις της Ελλάδας.
Info: Κουμπάρη 1 & Λ. Βασ. Σοφίας
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο: 10:00 – 18:00
Πέμπτη: 10:00 – 24:00, Κυριακή: 10:00 – 16:00, Τρίτη Κλειστά
Στο Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Με δύο νέες γαστρονομικές προτάσεις ξεκινάει ο Οκτώβριος στο Delta Restaurant δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου και της ομάδας του. O executive chef, εμπνεόμενος από τα υλικά που καλλιεργούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, δημιουργεί δύο νέα πιάτα με βάση την ελιά και τη λεμονιά, δυο από τα δέντρα που βρίσκονται εκεί.
Ψητές γαρίδες με κους κους και μαρμελάδα ελιάς και rib-eye ψημένο σε φύλλα λεμονιάς με σάλτσα από ασύρτικο και ξύσμα λεμονιού, το οποίο συνοδεύεται από πουρέ πατάτας και γλασαρισμένα καρότα είναι δύο από τα πιάτα που διαμορφώνουν το νέο ειδικό μενού του Delta Restaurant για τις Κυριακές του Οκτωβρίου.
Οι γαστρονομικές Κυριακές στο εστιατόριο Delta/δ θα συνεχίσουν μέχρι και τα Χριστούγεννα, με ειδικό μενού κάθε μήνα αφιερωμένο και εμπνευσμένο από αγαπημένα υλικά που υπάρχουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το pop-up εστιατόριο λειτουργεί κάθε Κυριακή στο επίπεδο 5Α της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Info: Brunch κάθε Κυριακή 11.00-16.00, À la carte κάθε Κυριακή 16.00-24.00