Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια Σουηδή ευρωβουλετής έκοψε τα μαλλιά της κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δείξει τη στήριξή της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στο Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini.
Η ιρακινής καταγωγής Abir Al-Sahlani πριν κόψει τα μαλλιά της με ψαλίδι, είπε "μέχρι το Ιράν να είναι ελεύθερο, ο θυμός μας θα είναι μεγαλύτερος από αυτών των καταπιεστών. Μέχρι οι γυναίκες του Ιράν να είναι ελεύθερες θα είμαστε μαζί σας" είπε από το βήμα του κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Κόβωντας τα μαλλιά της, φώναξε "γυναίκα, ζωή, ελευθερία", όπως φαίνεται και στο βίντεο που κοινοποίησε στο Instagram.
Αρκετές είναι οι γυναίκες που θέλησαν να δείξουν την συμπαράστασή τους στις διαμαρτυρίες των γυναικών στο Ιράν με τις κορυφαίες Γαλλίδες ηθοποιούς Juliette Binoche, Isabelle Huppert, Isabelle Adjani, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, Julie Gayet, Laure Calamy και Anna Mouglalis μεταξύ άλλων να κόβουν μια τούφα από τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης.