October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Πέθανε ο "πατέρας" του τιραμισού

02.08.2024
Πέθανε ο "πατέρας" του τιραμισού istock

Ο ζαχαροπλάστης που δημιούργησε το θρυλικό ιταλικό γλυκό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Είχε το παρατσούκλι "πατέρας του τιραμισού". Ο Roberto Linguanotto, διάσημος Ιταλός ζαχαροπλάστης και δημιουργός της λατρεμένης από πολλούς σε όλο τον κόσμο συνταγής, πέθανε μετά από μακροχρόνια ασθένεια στα 81 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος το χώρο της ζαχαροπλαστικής διεθνώς.

Σύμφωνα με το θρύλο, ο Linguanotto δημιούργησε το τιραμισού στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ενώ εργαζόταν στο Alle Beccherie, ένα διάσημο εστιατόριο στο Τρεβίζο, στη βόρεια Ιταλία, ρίχνοντας κατά λάθος μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά. Μια αδέξια κίνηση που όμως είχε εκπληκτικό αποτέλεσμα! Στη συνέχεια τελειοποίησε τη συνταγή του γλυκού με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του εστιατορίου όπου εργαζόταν. Δική της ήταν η ιδέα να προσθέσει μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε εσπρέσο.

Φτιαγμένο με μόλις έξι συστατικά – αυγά, σαβαγιάρ, ζάχαρη, μασκαρπόνε, καφέ και κακάο – το κέικ αρχικά ονομάστηκε "Tirame Sù", δηλαδή "Σήκωσέ με". Πολύ γρήγορα έγινε το αγαπημένο επιδόρπιο των πελατών του Beccherie. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1983, η συνταγή για το τιραμισού δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε γαστρονομικό περιοδικό από το Τρεβίζο. Εξάγεται στη Βενετία και σε όλη την Ιταλία και στη συνέχεια περνά τα σύνορα της χώρας και κατακτά όλο τον κόσμο. Από τη δεκαετία του 1990, το τιραμισού εμφανίζεται στο μενού εστιατορίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο κυβερνήτης του Βένετο, από όπου καταγόταν ο Roberto Linguanotto , δήλωσε για τον θάνατο του ζαχαροπλάστη: "Συμμετέχω στο πένθος για την απώλεια του Roberto Linguanotto, ο οποίος άφησε το στίγμα του στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Σήμερα, το τιραμισού είναι μια τεράστια γαστρονομική επιτυχία που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο και η αξία της ανήκει τόσο στη μαεστρία του Linguanottο όσο και στην επιθυμία του να κάνει την σπεσιαλιτέ μας μοναδική και απαράμιλλη,προάγοντας το τιραμισού σε ένα εθνικό και διεθνές επιδόρπιο".


 

BEST OF NETWORK