September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#tidbits:Και Μαγείρεμα και Καθάρισμα

#tidbits:Και Μαγείρεμα και Καθάρισμα

Μία εξαιρετική συνταγή για βασιλόπιτα και μία εξαιρετική σκούπα για να καθαρίσεις αφού τη φτιάξεις!

Ως γνωστόν "καμία βασιλόπιτα δεν είναι σαν τη σπιτική" για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και επίσης ως –ακόμη πιο- γνωστόν "η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά", αλλά επειδή πλέον ξέρουμε πως και η καλή μαγειρική και το καλό καθάρισμα δεν θέλουν κόπο αλλά απλώς τον σωστό τρόπο, σας βρήκαμε και μία σούπερ συνταγή για βασιλόπιτα με φουντούκια από την εταιρία γαλακτοκομικών ΔΩΔΩΝΗ και το αγαπημένο food blog maintanos.com και μία σκούπα που δίνει full απορροφητικότητα χωρίς να ακούγεται σχεδόν καθόλου (δηλαδή μπορείς να βάλεις σκούπα και τις ώρες κοινής ησυχίας χωρίς διαπληκτισμούς με τους γείτονες), με 3 επίπεδα φιλτραρίσματος για καθαρό και φιλτραρισμένο αέρα και με 60% οικονομία ενέργειας (Α στην ενεργειακή κλάση), τη Rowenta Silence Force, για να μην ανησυχείς διόλου για τη χυμένη ζάχαρη στον πάγκο και το αλεύρι στο πάτωμα (εμένα μου συμβαίνει συχνά και πάντα τη λάθος στιγμή!) κατά την παρασκευή της βασιλόπιτας και για να σκουπίσεις πανεύκολα το σπίτι μετά το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι χωρίς κόπο και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

rowenta

rowenta

Βασιλόπιτα με Φουντούκια

βασιλόπιτα

Υλικά

250γρ. αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ

1 φλιτζάνι γάλα ΔΩΔΩΝΗ

6 αυγά

6 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 σφηνάκια κονιάκ

3κ.γ. baking powder

1 μεγάλο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)

ξύσμα ενός λεμονιού

1 φλιτζάνι φουντούκια

ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

βασιλόπιτα συνταγή

Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, καθώς και το χυμό από το πορτοκάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30εκ.

Εκτέλεση

βασιλόπιτα συνταγή 2

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το φουντούκι.

Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το αλεύρι, το χυμό και το γάλα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Με ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το κέικ και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

 

BEST OF NETWORK