September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits*: Μενού αλά Γαλλικά

#Tidbits*: Μενού αλά Γαλλικά

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 65 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και 2000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο μαγειρεύουν στο πνεύμα του Goût de France / Good France

* Tidbit : a small piece of food

: a small piece of news or interesting information

Η γαλλική κουζίνα δεν είναι απλώς μία τάση ή μία ακόμη "έθνικ" κουζίνα, είναι στην ουσία η απαρχή της υψηλής γαστρονομίας, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα. Κάπως όπως εμείς οι Έλληνες περηφανευόμαστε πως γεννήσαμε τη Δημοκρατία, έτσι και οι Γάλλοι γέννησαν την Υψηλή Γαστρονομία. Πριν κάποια χρόνια μιλούσαμε αρκετά για την "επιστροφή" της γαλλικής κουζίνας, στα πλαίσια της τάσης της "νοσταλγίας" που επικράτησε στα διεθνή food trends, όμως για να επιστρέψει κάτι πρέπει πρώτα να έχει ατονήσει και η γαλλική κουζίνα στην ουσία ποτέ δεν έπεσε σε λήθη.

food

Αυτήν την Τρίτη λοιπόν 21 Μαρτίου και για τρίτη συνεχή χρονιά η γαλλική κουζίνα γιορτάζει και στη γιορτή αυτή συμμετέχουν 2000 σεφ, 2000 μενού και 2000 εστιατόρια στις 5 ηπείρους. Με έμπνευση τα Diners d’Epicure του περίφημου Auguste Escoffier και με πρωτοβουλία του Γάλλου σεφ Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης οργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά το Goût de France / Good France, που σκοπό έχει να δείξει και να προωθήσει το γαλλικό τρόπο ζωής, τα τοπικά προϊόντα της χώρας και τελικά να αναδείξει τη Γαλλία ως τουριστικό προορισμό μέσα από ένα από τα πράγματα που ξέρει να κάνει καλύτερα: να μαγειρεύει. Άλλωστε το 1/3 των τουριστών της Γαλλίας δηλώνουν πως επισκέπτονται την χώρα για να δοκιμάσουν την κουζίνα της, η οποία έχει ενταχθεί από την UNESCO στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

french food

Φέτος συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή της γεύσης 150 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με 65 εστιατόρια (την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης η Ελλάδα συμμετείχε με μόλις 15 εστιατόρια και φέτος είναι η 3η χώρα στον κόσμο σε αριθμό συμμετοχών!) και τα ραντεβού για "γαλλικό δείπνο" είναι πολλά και ενδιαφέροντα, ενώ δεν περιορίζονται μόνο στην Αθήνα, αλλά εκτείνονται και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο κλπ.

french cuis

Όλα τα εστιατόρια έχουν το δικό τους γαλλικό μενού, που περιλαμβάνει ένα απεριτίφ με fingerfood, ορεκτικά, ένα ή δύο κυρίως πιάτα, πλατό τυριών –φυσικά!- και επιδόρπιο, που σερβίρεται σε προκαθορισμένη τιμή. Βρείτε όλες τις ελληνικές συμμετοχές και τα αντίστοιχα μενού και τιμές στο www.ambafrance-gr.org, κάντε την κράτησή σας και απολαύστε το τέλειο δείπνο "αλά γαλλικά" με διάσημες ελληνικές υπογραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.goodfrance.com

 

BEST OF NETWORK