September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Cooking Device

#Tidbits *: Cooking Device

Εσύ ξέρεις ποιο είναι το πιο cool αντικείμενο μαγειρικής που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά;

Λόγω της φύσης της δουλειάς μου πολύ συχνά λαμβάνω συνταγές από σεφ και μέσα στα χρόνια έχω παρατηρήσει πως σε πολλές από αυτές γίνεται αναφορά σε μία συσκευή που λέγεται Thermomix. Για πολλά χρόνια λοιπόν απλώς θεωρούσα πως αυτό είναι κάποιο μίξερ που ζεσταίνει παράλληλα με το ανακάτεμα, πρόσφατα όμως έμαθα τι είναι και οφείλω να ομολογήσω πως αυτό θα ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη αυτά τα Χριστούγεννα, ελπίζω μόνο να χωράει στην κάλτσα μου στο τζάκι!

thermomix

Λοιπόν το Thermomix είναι μία συσκευή που κλείνει μέσα της 12 άλλες συσκευές και στην ουσία τα κάνει όλα μόνο του, δηλαδή πολτοποιεί, αναμιγνύει, ζυμώνει, μαγειρεύει, αλέθει, χτυπάει κρέμα, ζυγίζει, διαθέτει ελεγχόμενο ζέσταμα, ομογενοποιεί, τεμαχίζει, μαγειρεύει στον ατμό και αναδεύει. Και όλα αυτά τα κάνει τόσο εύκολα, που η χρήση του είναι κυριολεκτικά for dummies. Και για του λόγου το αληθές, δες παρακάτω μία συνταγή για λαζάνια με όλα τα στάδια να γίνονται στο Thermomix, χωρίς κατσαρόλες, κουτάλια, μαχαίρια, αναδευτήρια και γεμάτους με άπλυτα νεροχύτες.

lasagne

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

ΥΛΙΚΑ

100-200 γρ. τυρί παρμεζάνα σε κομμάτια (3 εκ.)

Για τη σάλτσα μπολονέζ

200 γρ. ανάμεικτα λαχανικά 

(κλωνάρια σέλινου, καρότα και κρεμμύδια), σε κομμάτια

40 γρ. εξαιρετικό παρθένο 

ελαιόλαδο 

800 γρ. ανάμεικτο κιμά (μισό 

χοιρινό και μισό βοδινό)

100 γρ. λευκό ξηρό κρασί 

300 γρ. περαστή ντομάτα (passata) σε κονσέρβα 

1-1½ κουταλάκι αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

½-1 κουταλάκι αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Για την μπεσαμέλ

1000 γρ. γάλα 

80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια

100 γρ. αλεύρι 

1 κουταλάκι αλάτι 

1-2 πρέζες αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Λαζάνια

βούτυρο, για βουτύρωμα και 

άλειμμα

250 γρ. λαζάνια, περίπου 12 φύλλα (10 εκ. x 20 εκ.)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Ξεπλύνετε τον κάδο.

Σάλτσα μπολονέζ

-Βάλτε τα ανάμεικτα λαχανικά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον κάδο. Κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7 και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

-Προσθέστε τον κιμά, ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας για να τον κομματιάσετε, αν χρειάζεται, και σοτάρετε 8 λεπτά/120°C/ /ταχύτητα 1.

-Προσθέστε το λευκό ξηρό κρασί και μαγειρέψτε 5 λεπτά/Varoma/ /ταχύτητα 1.

-Προσθέστε την περαστή ντομάτα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ /ταχύτητα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Μπεσαμέλ

Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο στον κάδο και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.

Λαζάνια

-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ελαφρά ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και αφήστε το στην άκρη.

-Καλύψτε τον πάτο του πυρίμαχου σκεύους με μια λεπτή στρώση σάλτσας μπολονέζ. Απλώστε μια στρώση από λαζάνια πάνω από τη σάλτσα, καλύψτε με μια ακόμα στρώση σάλτσας μπολονέζ, πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα και καλύψτε με μια στρώση μπεσαμέλ. Επαναλάβετε αυτό το βήμα μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά. Ολοκληρώστε με μια στρώση μπεσαμέλ, πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σκορπίστε το βούτυρο σε κομματάκια.

-Ψήστε για 30-40 λεπτά (180°C). Αφήστε τα λαζάνια να σταθούν για 15-20 λεπτά, πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

BEST OF NETWORK