top article

Πρέπει να σου ομολογήσω κάτι: την ημέρα που είχα προγραμματίσει να πάω στο Po’ Boys στου Ψυρρή από το πρωί που σηκώθηκα από το κρεβάτι μου είχα στο μυαλό μου (και σχεδόν ένιωθα στον ουρανίσκο μου) τη γεύση του Po’ Mac ‘n’ Cheese, του ωραιότερου mac ‘n’ cheese που μπορείς να βρεις στην Αθήνα και είχα να γευτώ πάνω από 6 μήνες. Αυτό για εμένα είναι η απόλυτη επιτυχία, το να μπορείς να κάνεις τον άλλον να "ονειρεύεται" τα πιάτα σου και να τα ανακαλεί στη γευστική του μνήμη, είτε είσαι fine dining restaurant είτε καντίνα. Στην περίπτωση του Po’ Boys, μία καντίνα που έγινε BBQ joint, αυτό το γεγονός δεν ίσχυε μόνο για εμένα, αλλά για την πλειονότητα των ανθρώπων που βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι, και δεν ίσχυε μόνο για το mac ‘n’ cheese, αλλά για μία πληθώρα πιάτων, αφού ο καθένας μας είχε και άλλη γεύση στο μυαλό του φθάνοντας εκεί. 

#Tidbits*: The Real BBQ

Το χαριτωμένο BBQ resto στου Ψυρρή λοιπόν, πάντα υπό τα άγρυπνα βλέμματα των John Higgins και Βασίλη Σπόρου, διανύει τη δεύτερη χρονιά του και προσωπικά θεωρώ πως βρίσκεται στην καλύτερή του φάση. Φυσικά συνεχίζει να λειτουργεί ξεκάθαρα ως ένα BBQ joint, το μοναδικό τόσο αυθεντικό American south BBQ που έχουμε στην Αθήνα, χάρη στο χειροποίητο smoker -το καμάρι του συνιδιοκτήτη και σεφ Βασίλη Σπόρου- στο υπόγειο, την εξαιρετική πρώτη ύλη και το μεράκι των ιδιοκτητών του, όμως φέτος έχει να παρουσιάσει και νέα πράγματα, που το κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον. Αρχής γενομένης με τον ολοκαίνουριο ξυλόφουρνο ελληνικής κατασκευής, που πήρε θέση δίπλα στο smoker και έτσι πλέον τα παιδιά μπορούν να υπερηφανεύονται πως όλα τα πιάτα του ανανεωμένου μενού μαγειρεύονται πλέον σε φλόγες από ξύλα και κάρβουνα, και πίστεψέ με, αυτό φαίνεται στη γεύση τους. Εκτός από αυτήν τη σημαντική όμως προσθήκη, πλέον βρίσκουμε στο μενού πιάτα για κάθε γευστική προτίμηση και συνήθεια, αφού προστέθηκαν light εκδοχές αγαπημένων πιάτων, αλλά και vegetarian και vegan επιλογές, όπως το vegan Pulled Jackfruit Po’ Boy. 

Εμείς βέβαια, να μη σου πω ψέματα, τα vegan δεν τα δοκιμάσαμε, αλλά δοκιμάσαμε κάποια εξαιρετικά vegetarian, τα οποία και θα βρεις στην πορεία του παρόντος post. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το επικό mac ‘n’ cheese, που έρχεται αχνιστό μέσα στο μαντεμένιο σκεύος του στο τραπέζι σου και έχει μέσα, εκτός των άλλων τυριών, παρμεζάνα, που νομίζω κάνει όλη τη διαφορά. Είναι τόσο νόστιμο, που ειλικρινά νομίζω πως γίνεται εθιστικό… είναι φαντάζομαι σαν το mac ‘n’ cheese που θα σου μαγείρευε η κατάξανθη Αμερικανίδα γιαγιά σου, αν είχες μεγαλώσει στο L.A. και πήγαινες για rollerblades στην παραλία του Baywatch κάθε μέρα, αντί για ποδήλατο στην πλατεία! 

po boys

Και για να σοβαρευτώ λιγάκι, ας μιλήσουμε για τις φρεσκοκομμένες και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες που έρχονται περιχυμένες με ένα πεντανόστιμο φοντύ τυριών και με δύο αυγά μάτια στην κορυφή. Σπας το αυγό και η μάχη ξεκινάει. Πραγματικά not to be missed!

po boys

Σειρά μετά είχε το τυρόψωμο, που μπαίνει στον ξυλόφουρνο τη στιγμή της παραγγελίας και έρχεται με ντοματίνια, λαδόσκορδο και πράσινη σαλάτα. Θυμίζει πολύ τηγανόψωμο, χωρίς το τηγάνι, και στην ουσία είναι ένα χατζαπούρι (παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Γεωργία) λίγο πιο εξευγενισμένο.

po boys

Εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των καυτερών γεύσεων τα Hot n’ Spicy Fried Chicken Wings, τέλεια τραγανά και με μία ωραία λευκή BBQ sauce για συνοδευτικό. 

po boys

Τα ψητά λαχανικά από τον ξυλόφουρνο με λάδι τρούφας, γραβιέρα, μπαλσάμικο και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα ήταν πολύ νόστιμα, ιδίως τα τέλεια ψημένα μανιτάρια και το baby καλαμπόκι. Αυτό είναι ένα από τα νέα πιάτα του καταλόγου, εξαιρετικά κατάλληλο για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ και χορτοφαγικό για να ξεκινήσουν το γεύμα τους.

po boys

Από τα κυρίως, δεν μπορώ να πω πως αφήσαμε και πολλά πιάτα παραπονεμένα. Δοκιμάσαμε λοιπόν το πολύ ιδιαίτερο Morrocan Lamb με αρνάκι-λουκούμι σιγοψημένο στον ξυλόφουρνο, μαροκινά μπαχαρικά, aioli mayo, iceberg και καραμελωμένα κρεμμύδια. 

po boys

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το πληθωρικό The Tipsy Texan burger που είναι ουσιαστικά μία "μείξη" όλων των επιλογών σε burger, ώστε να μη χρειαστεί να διαλέξεις, αν είσαι αναποφάσιστος τύπος. Έτσι έχει μέσα brisket, pulled pork, λουκάνικο andouille, creole mayo, bourbon glaze, καραμελωμένα κρεμμύδια και coleslaw, ενώ μπορείς να βάλεις και φοντύ τυριών, αν θέλεις και αντέχεις (εμείς αντέξαμε!). 

po boys

Το Creole Brunch burger με huge μπιφτέκι από μοσχάρι Σερρών, creole mayo, τομάτα, κρεμμύδια, φοντύ τυριών, μαρούλι και καραμελωμένα κρεμμύδια κρύβει μέσα του ένα αυγό μάτι (εξ ου και brunch) και ήρθε τόσο τέλεια ψημένο και τόσο λαχταριστό με μία βελούδινη coleslaw στο πλάι, που δεν ήθελα να τελειώσει για κανένα λόγο. 

po boys

Το Hanger Steak επίσης ψημένο στην εντέλεια και απίστευτα τρυφερό και γευστικό κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο μπορεί να αποτελέσει από μόνο του επιχείρημα για να βρεθείς στο cozy περιβάλλον του Po’ Boys, ενώ τα short ribs, αφού έχουν σιγοκαπνιστεί για 16 ώρες στον ξυλόφουρνο, γίνονται σωστό λουκούμι καπνιστό. Tacos, baos αλλά και το Ragu Bolognese, που μας χαμογελούσαν από τα διπλανά τραπέζια, είναι πρώτα στη λίστα για την επόμενη φορά. 

po boys

Κι επειδή εγώ το τιμώ το hastag μου (#clearlynotonadiet), δεν έμεινα αμέτοχη όταν κατέφθασαν τα τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα Beignets με πραλίνα και παγωτό σοκολάτα και κρέμα. 

po boys

Αλλά και το Sandwich Brownie με γέμιση παγωτό βανίλια, περιχυμένο με ρευστή σοκολάτα και πασπαλισμένο με ξηρούς καρπούς. Κόλαση! Κάπου εδώ να μην ξεχάσω να συμπληρώσω 2-3 ακόμη πραγματάκια. Πρώτον στο Po’ Boys οι λάτρεις της μπύρας -που εδώ που τα λέμε BBQ και μπύρα πάνε εξορισμού πακέτο- θα βρουν πάνω από 40 ετικέτες από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες, καθώς και guest εμφανίσεις από Σουηδία, Σκωτία, Βέλγιο και ΗΠΑ. Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί υπάρχει ειδικό brunch menu, ενώ κάθε Πέμπτη το φαγητό γίνεται μετά μουσικής, αφού έχει live stage nights με Rhythm & Blues μουσικές πάνω στην όμορφη σκηνή (βλ. κεντρική φωτό).

Info: Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 2103234672

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

The Editor's Blog Σάββατο 09.03.2019

The Editor's Blog: In memoriam

"Ο Karl ήταν doer και achiever. Όμως κανείς δε θα μπορέσει να σου απαντήσει αν ο Lagerfeld ήταν αυτό που έκανε"

Συνεντεύξεις Σάββατο 02.03.2019

MF Συνάντηση: Ευαγγελία Αραβανή

Μετά το φινάλε του Project Runway η Ευαγγελία Αραβανή κάνει έναν ψύχραιμο απολογισμό και φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο της Madame Figaro με δημιουργία της νικήτριας Μαργαρίτας Πριφτάκη

>