September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: In Grapes we Trust

#Tidbits *: In Grapes we Trust

Τις θερμές καλοκαιρινές νύχτες το εμβληματικό GnT έχει την τιμητική του. Το G’Vine Floraisan του δίνει τη δροσιά του σταφυλιού και το απογειώνει

Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην πανέμορφη γαλλική εξοχή, που το καλοκαίρι πρέπει να σου πω είναι ακόμη πιο σαγηνευτική. Εκεί, ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά, χαριτωμένα ρυάκια, καταπράσινα δάση και εντυπωσιακούς αμπελώνες, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και να ξεναγηθώ στις εγκαταστάσεις του Οίκου Villevert και στο αποστακτήριο του G’Vine Floraisan, που έχει την ιδιαιτερότητα να αποτελεί το μοναδικό τζιν παγκοσμίως που φτιάχνεται από σταφύλια.

G'Vine

Στα μυστικά του G’Vine Floraisan μας μύησε ο ίδιος ο δημιουργός του, ο οινολόγος και επιχειρηματίας Jean – Sebastian Robicquet, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα στα πλαίσια της δουλειάς μου (και έχω γνωρίσει πολλούς), του οποίου σύντομα θα έχω την τιμή να φιλοξενήσω σε αυτή τη στήλη και μία λεπτομερή συνέντευξη. Μέχρι τότε όμως θέλω να συγκρατήσεις τα εξής: 

​​​​

​​

Πρώτον, πως το G’Vine Floraisan είναι το μόνο τζιν στον κόσμο του οποίου η βάση είναι το απόσταγμα σταφυλιών, και όχι σιτηρών όπως παραδοσιακά φτιάχνεται το τζιν, ενώ στη διαδικασία απόσταξής του μπαίνει ένα ακόμη βήμα: τα ευαίσθητα άνθη των αμπελιών συλλέγονται με το χέρι, εμβαπτίζονται στο απόσταγμα σταφυλιών και αποστάζονται εκ νέου ξεχωριστά σε ένα σκεύος που κανονικά χρησιμοποιούν οι αρωματοποιοί. Αυτό του δίνει μία απίστευτη δροσιά και μία χαρακτηριστική επίγευση, που θα καταλάβεις μόλις το πιεις. 

G'Vine

Δεύτερον, το G’Vine Floraisan γίνεται η τέλεια βάση για το Perfect Gin n Tonic. Ένα GnT απίστευτα αρωματικό, τολμηρά φρέσκο και άκρως δροσιστικό, ιδανικό για τα όμορφα βράδια του Αυγούστου που μας έρχεται γοργά. Είτε βρίσκεσαι λοιπόν στο νησί είτε στην πόλη αυτό το καλοκαίρι απόλαυσε ένα G’Vine Tonic και αφέσου στα αρώματα και τη φρεσκάδα του λευκού σταφυλιού. Κι επειδή εγώ από εσένα δεν έχω μυστικά, θα σου δώσω και τη συνταγή, σε περίπτωση που θέλεις να το φτιάξεις και στο σπίτι σου. 

G'Vine

G’Vine Tonic
Συνταγή
-40ml G’Vine Floraison
-Παγάκια
-120-150ml premium τόνικ
-3 λευκές ρόγες σταφυλιού

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού με παγάκια, αναδεύουμε τον πάγο με ένα κουτάλι, ώστε να παγώσει το ποτήρι ομοιόμορφα, και χύνουμε το νερό. Προσθέτουμε το G’Vine Floraison, το τόνικ και γαρνίρουμε με τις ρόγες σταφυλιού. 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK