top article

New season trends

  1. Οι καλύτερες ιδέες σε αξεσουάρ μαλλιών για τα πιο cool χτενίσματα  της σεζόν Οι καλύτερες ιδέες σε αξεσουάρ μαλλιών για τα πιο cool χτενίσματα της σεζόν
  2. Τα πιο stylish πανωφόρια για τα πρώτα κρύα Τα πιο stylish πανωφόρια για τα πρώτα κρύα
  3. Tα 5 είδη sneakers που θα φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο Tα 5 είδη sneakers που θα φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο
  4. Half-up hair | Tο girly χτένισμα που κάνει δυναμικό comeback Half-up hair | Tο girly χτένισμα που κάνει δυναμικό comeback
  5. To twin set από τα Zara που χρειάζεσαι αυτό το φθινόπωρο To twin set από τα Zara που χρειάζεσαι αυτό το φθινόπωρο
  6. 7 τρόποι να ανανεώσεις το στυλ των μαλλιών σου αυτό το φθινόπωρο 7 τρόποι να ανανεώσεις το στυλ των μαλλιών σου αυτό το φθινόπωρο
  7. Τσάντες | Τα 5 trends που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν Τσάντες | Τα 5 trends που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν
  8. Το it πανωφόρι που φορούν οι fashionistas το φθινόπωρο Το it πανωφόρι που φορούν οι fashionistas το φθινόπωρο
  9. 10 κομψά μανικιούρ που πρέπει να δοκιμάσεις το φθινόπωρο 10 κομψά μανικιούρ που πρέπει να δοκιμάσεις το φθινόπωρο
  10. Αυτές είναι οι μπότες που χρειάζεσαι φέτος το χειμώνα Αυτές είναι οι μπότες που χρειάζεσαι φέτος το χειμώνα
  11. Πώς να φορέσεις το καρό το φθινόπωρο Πώς να φορέσεις το καρό το φθινόπωρο
  12. H ζακέτα σε ρετρό στυλ από τα Zara που θα χρειαστείς το φθινόπωρο H ζακέτα σε ρετρό στυλ από τα Zara που θα χρειαστείς το φθινόπωρο
  13. Η νέα εκδοχή των cowboy boots Η νέα εκδοχή των cowboy boots
  14. Αυτή είναι η πιο hot απόχρωση για ξανθά μαλλιά φέτος Αυτή είναι η πιο hot απόχρωση για ξανθά μαλλιά φέτος
  15. Chocolate cake | Το πιο "λαχταριστό" χρώμα για καστανά μαλλιά της σεζόν Chocolate cake | Το πιο "λαχταριστό" χρώμα για καστανά μαλλιά της σεζόν
  16. Οι καλύτερες αποχρώσεις της σεζόν για ξανθά μαλλιά Οι καλύτερες αποχρώσεις της σεζόν για ξανθά μαλλιά
  17. 5 μποτάκια που χρειάζεσαι το φθινόπωρο 5 μποτάκια που χρειάζεσαι το φθινόπωρο
  18. Nude μακιγιάζ | Η σούπερ τάση του χειμώνα Nude μακιγιάζ | Η σούπερ τάση του χειμώνα
  19. Το slip dress είναι το φόρεμα που χρειάζεται η φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα Το slip dress είναι το φόρεμα που χρειάζεται η φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα
  20. To '90s denim trend που κάνει δυναμικό comeback To '90s denim trend που κάνει δυναμικό comeback
  21. Η δυναμική επιστροφή του ανδρόγυνου παπουτσιού Η δυναμική επιστροφή του ανδρόγυνου παπουτσιού
  22. Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν
  23. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού
  24. Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν
  25. Footwear | Οι μεγαλύτερες τάσεις της νέας σεζόν στα παπούτσια Footwear | Οι μεγαλύτερες τάσεις της νέας σεζόν στα παπούτσια
  26. Τα 6 τζιν παντελόνια που θα φορέσουμε τη νέα σεζόν Τα 6 τζιν παντελόνια που θα φορέσουμε τη νέα σεζόν
  27. Οι 10 μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21 Οι 10 μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21
  28. Νύχια Φθινόπωρο 2020 | Όλα τα σχέδια και χρώματα που μπορείς να κάνεις από τώρα Νύχια Φθινόπωρο 2020 | Όλα τα σχέδια και χρώματα που μπορείς να κάνεις από τώρα

Νομίζω πως από την πρώτη μέρα που ακούσαμε πριν 3 περίπου χρόνια πως ο Δάμης Πειθής, δημιουργός και ιδιοκτήτης της Φάρμας Μπράλου -τα κρέατα της οποίας αποτελούσαν εγγύηση ποιότητας για κάθε εστιατόριο που τα παρουσίαζε στο μενού του-, θα άνοιγε επιτέλους Εστιατόριο Φάρμα Μπράλου όλοι το είχαμε θεωρήσει μία λογική και φυσική συνέχεια. Όταν έχεις κορυφαία πρώτη ύλη, γιατί να μην τη μαγειρέψεις και να μην την παρουσιάσεις όπως εσύ πιστεύεις; Και πράγματι το εστιατόριο γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή, τόση που πολύ σύντομα απέκτησε και "αδελφάκι" στο Νέο Ψυχικό. Φέτος όμως θεωρώ πως το μενού που παρουσίασε η νέα ομάδα της κουζίνας (ακολουθώντας συνταγές που υπογράφουν ιδιαίτερα διακεκριμένοι και καταξιωμένοι σεφ με "οδηγό" τον ίδιο το Δάμη Πειθή) είναι το καλύτερο μενού που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα στη κομψή σάλα της γωνίας Ηρακλείτου και Μηλιώνη. Και ειλικρινά πιστεύω πως αυτό που το κάνει τόσο υπέροχο είναι το γεγονός πως πλέον η πρώτη ύλη μπαίνει ξεκάθαρα μπροστά και αναδεικνύεται μέσα από πιάτα που περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από αυτήν, με τους "δημιουργικούς πειραματισμούς" να μπαίνουν στην άκρη και τις γεύσεις να γίνονται συγκλονιστικά αληθινές και ασύγκριτα λαχταριστές.

#Tidbits *: Πού θα φας το καλύτερο κρέας στο κέντρο της Αθήνας

Το γεύμα σου φυσικά και πρέπει να ξεκινήσει με την ποικιλία ζυμωτού ψωμιού και θεσπέσιων κριτσινιών με τη συνοδεία ελαιολάδου και βουτύρου, αλλά μην το παρακάνεις γιατί η συνέχεια αξίζει να είναι μακρά. 

Φάρμα Μπράλου

Το Carpaccio φιλέτο Black Angus με αρσενικό Νάξου έρχεται με λεμονάκι που σε προτρέπουν να στύψεις από πάνω, το οποίο δίνει μία ωραία ένταση, αλλά το ίδιο το κρέας είναι τόσο νόστιμο, που ειλικρινά δεν θεωρώ και απαραίτητη την προσθήκη.

Φάρμα Μπράλου

Η Κρεατόσουπα, που όπως μας ενημέρωσαν είναι πιάτο ημέρας και εάν θέλεις τη γνώμη μου πρέπει να γίνει "πιάτο της κάθε ημέρας", είναι το πιάτο που θα ονειρεύεσαι κάθε κρύα μέρα του χειμώνα που έρχεται. Νομίζω πως ποτέ στη ζωή μου δεν έχω φάει πιο κρεατένια και νόστιμη κρεατόσουπα… ίσως σε κάποιο ορεινό χωριό κάποτε στην παιδική μου ηλικία, αλλά δεν θυμάμαι. Ένα πιάτο που ζεσταίνει την ψυχή σου, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Επίσης αξιοσημείωτο πιάτο ο χειροποίητος γύρος, που είναι καταρχάς εξαιρετική ιδέα, αν με ρωτάς. Φτιαγμένος από τρυφερή χοιρινή πανσετούλα, πάνω σε χειροποίητο φυσικά πιτάκι και με ένα εικονικό τζατζίκι με gel από αγγούρι, το οποίο εύκολα το έβλεπα και τυλιχτό, δεν θα σου κρυφτώ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εντάξει εγώ θα μείνω εδώ... μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι χυλωμένο στην εντέλεια και παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης στο νέο μενού της @farma_bralou_restaurant #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #tidbitsandspirits #kounellylife #clearlynotonadiet

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Το πιάτο όμως που για εμένα είναι λόγος για να έρθεις εδώ, χωρίς δεύτερη σκέψη, και το πιάτο που θα κάνει εμένα να βρεθώ σίγουρα ξανά και ξανά στα στιβαρά ξύλινα τραπέζια της Μηλιώνη είναι το Γιουβέτσι με κριθαράκι της Φάρμας με μοσχαρίσια μάγουλα, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, βούτυρο Κερκύρας και σπετσιερικό (μείγμα από μπαχάρια). Άψογα μαγειρεμένο, με ένα κρέας τόσο τρυφερό που θαρρείς πως λιώνει σαν μέλι στον στόμα σου, αυτό το πιάτο σε γυρνάει ξανά στις πιο γλυκιές και αγαπημένες γευστικές σου αναμνήσεις με την οικειότητα και τη ζεστασιά του. 

Φάρμα Μπράλου

Τώρα για το "βαρύ πυροβολικό" της Φάρμας Μπράλου, το κρέας, τι να πει κανείς; Αν είσαι γνώστης, εδώ θα βρεις τον παράδεισό σου, εάν είσαι λάτρης, εδώ θα ερωτευτείς ξανά, και αν πάλι δεν είσαι γνώστης ούτε λάτρης, εδώ θα γίνεις και τα δύο. Στη φωτογραφία βλέπεις μία θεσπέσια ποικιλία από λουκάνικα, ένα tomahawk του ονείρου και ένα flap που δύσκολα θα βρεις όμοιό του αλλού. Επίσης, κάπου εδώ να σημειώσω πως πήρε το αυτί μου πως κατόπιν παραγγελίας μπορείς εδώ να απολαύσεις μία -εξαιρετικά σπάνια στην Αθήνα- εμπειρία Surf & Turf με μπλε αστακό, χτένια, tiger γαρίδες και φυσικά το κρέας της επιλογής σου. Δεν θα το βρεις γραμμένο στο μενού, οπότε θα πρέπει να το ξέρεις και να το προπαραγγείλεις, αλλά υποψιάζομαι πως θα αξίζει σοβαρά την προσπάθειά σου. 

Φάρμα Μπράλου

Για το κλείσιμο, η σπιτική καρυδόπιτα με το παγωτό κανέλα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, για να ολοκληρώσεις την άκρως "feeling like home” εμπειρία και να αποχωρήσεις με ένα πλατύ χαμόγελο απόλαυσης ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>