September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Δείπνο Πάνω από τα Σύννεφα

#Tidbits *: Δείπνο Πάνω από τα Σύννεφα

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου μία Above the Clouds εμπειρία μας περιμένει στη Hytra Restaurant & Bar δια χειρός του Michelin-starred chef Τάσου Μαντή με έμπνευση το premium ρούμι Zacapa.

Όταν η τέχνη της απόσταξης και της αργής ωρίμανσης συναντά την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι η δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας. Στον έκτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το εστιατόριο Hytra μοιάζει σαν να αιωρείται "Πάνω από τα Σύννεφα" του Αττικού ουρανού. Μια αίσθηση που ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Τάσος Μαντής προσπάθησε να αποτυπώσει στο "Above the Clouds” μενού γευσιγνωσίας οκτώ σταδίων, την οποία έρχεται να απογειώσει το εκλεκτό ρούμι Zacapa Solera 23 από τη Γουατεμάλα.

above the clouds


Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου (κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης*) και μόνο μπορούμε να ανακαλύψουμε τον πολυδιάστατο γευστικό χαρακτήρα του Ron Zacapa που έχει συνδυαστεί με αριστοτεχνικό τρόπο με τα πιάτα αυτού του ειδικά σχεδιασμένου μενού, έτσι ώστε να έρχεται σε πλήρη ισορροπία. Με εξαίρετες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες, ο σεφ Τάσος Μαντής δημιούργησε ένα μενού που "παντρεύει" ελληνικές γεύσεις με τα γλυκά αρώματα καραμέλας, νότες Sherry, καραμελωμένους ψημένους βραζιλιάνικους καρπούς και φουντούκια που απαντώνται στο ρούμι Zacapa, δημιουργώντας μία πανδαισία γεύσεων. 

above the clouds


Οι εμπνεύσεις του σεφ Τάσου Μαντή σε συνδυασμό με σερβίρισματα Zacapa Solera 23 από τον bartender Αλέξανδρο Πρεβίστα: Τσάι με λευκό κρεμμύδι, μανιτάρι, λεμονοθύμαρο και εστραγκόν. Χέλι με μήλο, πράσινο τσάι από φύκια και περγαμόντο. Χτένια με κρέμα από άγριο σκόρδο, σάλτσα από καβούρι και βασιλικό. Βοδινό Short Rib με ασπρομάτικα φασόλια Λήμνου, κρεμμυδάκια σε ρούμι Zacapa και μαύρο σκόρδο. Μοσχαρίσια γλώσσα από κρέμα και τσάι αγκινάρας, σιναπόσπορο και λάδι από κάρδαμο. Και δύο προτάσεις ως επιδόρπιο: Κέικ με ροζ πιπέρι, παγωτό εστραγκόν, βρώμη και φαγόπυρο. Μήλο με πικρή σοκολάτα, μπισκότο κάσιους και αλμυρή καραμέλα, συνοδευόμενα ένα Above The Clouds Zacapa Old fashioned, συνθέτουν το Above the Clouds. Συνυφασμένο με την υψηλή γαστρονομία, το fine dining και την εκλεπτυσμένη δημιουργία που αναβλύζει μέσα από αυτή, το ρούμι Zacapa αποστάζεται ανάμεσα σε ψηλά βουνά με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία στη μακρινή Γουατεμάλα. Το αποστακτήριο του φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία το "Σπίτι Πάνω από τα Σύννεφα" καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πολυεπίπεδος γευστικός χαρακτήρας του οφείλεται στους τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών, βαρέλι αμερικανικού ουίσκι, καπνισμένο βαρέλι scotch ουίσκι, βαρέλι Olorosso sherry και βαρέλι sherry Pedro Ximenez που χρησιμοποιούνται στην μακρόσυρτη διαδικασία ωρίμανσης του. 

Κόστος μενού: 64 ευρώ το άτομο
Για κρατήσεις: +30 217 7071 118 και +30 210 33 167 67
Hytra Restaurant & Bar: 6ος  Όροφος, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107/109, Αθήνα


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK