September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Νέο Nikkei Joint στο Μετς

#Tidbits *: Νέο Nikkei Joint στο Μετς

Το πολύ νέο Huaca στην περιοχή του Μετς μας συστήνει σε μία φροντισμένη Nikkei κουζίνα στο χαλαρό στυλ των μητροπολιτικών κέντρων του κόσμου

Το πολύ χαριτωμένο Huaca άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν 2 μήνες και ήδη έχει γίνει "στέκι" για ολόκληρη την Αθήνα, αφού οι μόλις 23 θέσεις του γεμίζουν ξανά και ξανά στη διάρκεια της ίδιας βραδιάς. Η άφιξη του Huaca για εμένα έρχεται να επιβεβαιώσει μία τάση που διαφαίνεται αν θες τη γνώμη μου εδώ και αρκετούς μήνες στην πόλη και είναι και εξαιρετικά ευχάριστη: τον εκδημοκρατισμό μίας ψαγμένης exotic cuisine σε διάφορες εκδοχές της, που μέχρι πρότινος συναντούσαμε μόνο σε fine dining εστιατόρια.  Η Nikkei, το γνωστό εξωτικό μείγμα ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας, αλλά και η μείξη της με τη Χαβάη και άλλα σχετικά υβρίδια που συναντούμε κατά καιρούς, μας δίνουν τελευταία νέα και μικρά σε μέγεθος εστιατόρια, που θυμίζουν πολύ τα ψαγμένα γευστικά στέκια των μεγάλων μητροπολιτικών κέντρων του κόσμου, και προσφέρουν εξαιρετικές γεύσεις με κορυφαία πρώτη ύλη σε τιμές που μπορεί να αντέξει κανείς μία χαλαρή Τρίτη βράδυ.

Huaca

Το Huaca αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό το fun mix&match ενός όμορφου και χαλαρού joint, στη μπάρα και τα ψηλά τραπέζια του οποίου θα βρεθείς εύκολα για ένα καλοφτιαγμένο cocktail μαζί με λαχταριστά ceviche, tiradito, causas, nigiri και λοιπά χαρακτηριστικά πιάτα της εν λόγω μαγειρικής φιλοσοφίας. 

Huaca


Ιδιοκτήτες του Huaca είναι η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, ορκισμένοι λάτρεις οι ίδιοι της συγκεκριμένης αυτής κουζίνας, ενώ το μενού το έχουν εμπιστευθεί στα ταλαντούχα χέρια του εξαιρετικού Δημήτρη Κότσαλη (στενού συνεργάτη του Χρόνη Δαμαλά) και τα επίσης πολύ καλοφτιαγμένα signature cocktails φέρουν την υπογραφή του Άρη Χαντζηαντωνίου (βλ. Momix). Γενικά όπως καταλαβαίνεις η ομάδα είναι δυνατή και πολλά υποσχόμενη, πράγμα που θα εισπράξεις εύκολα στην κάθε σου επίσκεψη στο ολοκαίνουριο Huaca, στο οποίο προσωπικά σίγουρα θα ξαναβρεθώ πολύ σύντομα. 

Huaca

Η δική μου βραδιά ξεκίνησε με ένα πολύ καλό Pisco Sour, το οποίο κράτησα και σε μεγάλο μέρος του δείπνου μου, καθώς η όμορφα ισορροπημένη του οξύτητα συνόδευσε άριστα αρκετές από τις γεύσεις που ακολούθησαν. Φυσικά στην πορεία δεν μπορούσα να μην κάνω "sampling” σε ένα Rock Old Fashioned (αν μου κάνεις την τιμή να με ακολουθείς γενικά θα ξέρεις πως είναι ξεκάθαρα το αγαπημένο μου cocktail) με την εδώ signature εκδοχή του να αποτελεί ένα από τα καλύτερα που έχω πιει μέσα στον τελευταίο χρόνο. Όπως πάντα φυσικά, δεν υπήρξαμε λιτοδίαιτοι και δοκιμάσαμε νομίζω ολόκληρο σχεδόν το μενού, αλλά όπως πάντα θα σου μιλήσω για το δικό μου #top5 και τα υπόλοιπα θα σε αφήσω να τα ανακαλύψεις μόνος σου… και να το κάνεις για το Huaca ξεκάθαρα αξίζει της προσοχής σου!

Huaca

1.Tuna Tiradito
Ολόφρεσκος τόνος, τέλεια λεπτοκομμένος με ευγενική truffle ponzu sauce, μανιτάρια shitake και πασπαλισμένο με τραγανό φαγόπυρο. Ένα πιάτο όμορφα όξινο και σωστά ισορροπημένο με το τραγανό φαγόπυρο να δίνει στο παιχνίδι της υφής αυτό το κάτι που θέλει για να αναδειχθεί ένα καθόλα άρτιο πιάτο.

Huaca

2.Ceviche Λαβράκι
Από τα ωραιότερα πιάτα του μενού, το συγκεκριμένο ceviche σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά. Αρκετά υλικά, μεταξύ των οποίων aji Amarillo πιπεριά, αγγούρι, αβοκάντο, τοματίνι, νόρι, pickled κρεμμύδι, παντρεύονται σε ένα εμπνευσμένο γευστικό χορό, που αφήνει μία φρέσκια και αρωματική αίσθηση στον ουρανίσκο σου.

Huaca

3.Shrimp Dumpling
Μέχρι και εμένα μου κάνει εντύπωση που dumpling βρίσκει θέση σε δικό μου top5, αφού γενικά δεν συμπαθώ τα dumplings και το λέω χωρίς ντροπή, γενικά τα βρίσκω πάντα άγευστα και αδιάφορα. Εδώ λοιπόν το πληθωρικό σε γεύση και μέγεθος dumpling γαρίδας μόνο αδιάφορο δεν μου πέρασε, με όλες του τις γεύσεις ξεκάθαρες, έντονη την παρουσία της γαρίδας και την προσθήκη του tobiko yuzu να κάνει ένα τέλειο παιχνίδισμα όπως σκάει στο στόμα σου.

4.Guacamole Causas
Τέλεια τραγανά, παναρισμένα σε κινόα και με ισορροπημένο πέρασμα από το τηγάνι, αυτά τα causas με το δροσερό guacamole στην κορυφή είναι λαχαριστά πατατένιο και πεντανόστιμο.

 

 

Huaca

5.Μοσχαρίσιο Ταρτάρ
Επίσης ένα από τα απόλυτα must-taste του μενού, το μοσχαρίσιο ταρτάρ είναι ξεκάθαρα φωτογενές και υπέροχα κρεατένια γευστικό. Αριστοτεχνικά κομμένο κρέας με ευγενική αίσθηση παρμεζάνας και τρούφας, σπιρτόζικη jalapeno sauce και τραγανά τσιπς περουβιανής πατάτας. 

 

Info: Τιμολέοντος 1, Αθήνα, τηλ. 21 1413 8347


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK