New season trends
Το Athénée -με όποιο όνομα και αν έχεις συνηθίσει να το λες- ήταν, είναι και θα παραμείνει το διαχρονικά πιο κομψό και must σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας. Μεσημέρι ή βράδυ, o vibrant πεζόδρομος της Βουκουρεστίου αποτελεί το τέλειο φόντο για ένα χαλαρό γεύμα ή δείπνο με την elegant αύρα ενός εστιατορίου που έχει συνδέσει τον εαυτό του με την πιο κομψή πλευρά της πόλης. Το νέο μενού του έμπειρου σεφ Νίκου Σκλήρα (επί πολλά έτη στενού συνεργάτη του Ομίλου Πανά) κρύβει μέσα του μικρούς γευστικούς θησαυρούς σε πιάτα που συνδυάζουν μία εξαιρετικά comfort διάσταση με μικρές unexpected πινελιές, που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο πολύ καλό τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Εδώ ας πούμε θα φας την ωραιότερη Ragout alla Bolognese που θα βρεις αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Ταλιατέλες βρασμένες στην εντέλεια, να κρατούν ακριβώς όσο πρέπει, παντρεύονται με ένα αριστοτεχνικό μοσχαράκι ραγού και διανθίζονται με φρέσκια μαύρη τρούφα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πόσο η τρούφα μπορεί να απογειώσει το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα όταν το μαγειρικό χέρι ξέρει να τη χρησιμοποιεί σωστά.

Φίνο, ευγενικό και με τις σωστές οξύτητες το carpaccio με ψάρι ημέρας σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μάραθο, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις μου άφησε τόσο το τέλεια μαγειρεμένο short ribs Black Angus με βελούδινο πουρέ πατάτας και πολύ καλά δεμένη gravy σος όσο και το Λαβράκι με υπόξινο ριζότι με λεμονόχορτο.

Ένα μεγάλο χαμόγελο άφησε στο πρόσωπό μου το fondant σοκολάτας με πορτοκάλι και passion fruit (το αγαπημένο επιδόρπιο του Valentino όπως με ενημέρωσαν), χωρίς αυτό να σημαίνει πως -παρότι ορκισμένος choco-addict – δεν έκανα και μία μικρή επίθεση στην pavlova του διπλανού μου συναδέλφου.

Εξαιρετική η δουλειά και στο cocktail menu, με το εικονιζόμενο Mastiha Sunrise με φράουλα, σαγκουίνι και λάιμ να είναι η ιδανική επιλογή τόσο για pro όσο και για after dinner επιλογή.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit: a small piece of food
: a small piece of news or interesting information